Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

:D

Publicerad 2012-03-30 10:57:44 i Familjens vardag

Måste ju visa upp vårt fina nya bord! :)

Saknas dock två stolar men dom var krångliga att sätta ihop så Jonis satte bara ihop två st och dom andra två i helgen :) Myyycket fint blir det! :)

Älskar det! :)
Tack svärmor och svärfar! ♥
NU, borstar vi tänderna och skall ta på oss ytterkläderna för att gå ut :) Hej svejs!

Madde abdikerar

2 veckor kvar..

Publicerad 2012-03-30 09:54:59 i Familjens vardag

Hade Emil här igår på besökfrån 12-15 :) Fikade, pratade, lekte med barnen inne och ute ett bra tag :)

Fredag idag, dvs 2veckor kvar tills jag fyller år. Och nu i denna åldern finns de ingenting längre för mig jag önskar? Haha, som liten fick man ju tusentals paket av leksaker, vilket man inte kan önska sig nu ;p Solkort och tatueringspengar har jag önskat mig hittills, rätt okej ändå ;D

Skall ju göra en tatuering för min familj, som kommer att bestå större delen av min rygg. Har en gadd på höger skulderblad som jag inte vill ha kvar och hade tänkt tatuera över den istället för att ta bort den :) Bild och text är något jag vill ha, men fan svårt att komma på något, är usel på att teckna dessutom haha :p



I helgen är inget planerat, riktigt skönt! :) Skall greja här ute i trädgården och leka :)
Nästa helg åker vi ner till Onsala på fredag förmiddag och stannar där tills söndag. Mys! Jonathan skall byta till sommardäcken (gissa om han är glad? ;)) Haha! Vi har planerat in en gemensam utgång med vänner och en IKEA visit :)

Strax skall vi ta och gå ut i de kalla vädret, tänkt handla lite och kolla kläder till barnen i Kina ;D

Ha en bra fredag !

Madde abdikerar

Blev två istället för en ;D

Publicerad 2012-03-29 09:19:16 i Familjens vardag

Blev en hel dag i Göteborg igår. Dock riktigt tråkigt väder då de blåste kallt och små dugga men vi fick hålla oss inomhus efter det :) En snabbis i slottsskogen, lite lunch i magen på alla fyra, sen åkte vi till stan igen. Gick och piercade mig, och på morgonen där blev jag så sugen på att trycka igenom min piercing i läppen så gjorde de innan och sen en till piercing som sagt. Sen gick vi till BR och kollade efter leksaker till Charlie. Skall testas senare när vi går ut och leker givetvis :) Sen snabbfika igen då Emilia fick mat innan Jonathan hämtade oss på centralen och körde oss hem :) Bekvämt om något ^^

Såhär blev resultatet :) Yey, tack älskling för min näspiercing ♥

Åkte hem till mamma/momo där vi grillade på kvällen, möms! :D Sen vid 19.15 var vi hemma igen, mätta och belåtna och Charlie somnade i soffan vid 20 ^^ Skittrött! Vaknar man 05 på morgonen, går en HEL dag, sover 10 minuter och är vaken tills 20 på kvällen så är man jäävligt trött :p Hon ville inte sitta vagnen alls igår, ville gå vid oss istället :) Fick sitta 10 minuter när hon sov, annars har hon varit duktig och gått överallt! Att hon ens orkar ^^ Skönt iallafall att vagnen fick plats på bussen men de var fan minimalt alltså! Haha, dock kommer jag aldrig kunna åka dit igen för jag måste ha någon stark människa som vill hjälpa mig upp med vagnen först och främst och sen sa mamma att dom inte alltid har dessa bussar som vagnen fick plats på , att de ibland kan vara myycket mindre med plats och antagligen måste fälla ihop skiten /: Nåja..

Idag kommer min käre gamle grundskole vän Emil hit, skall bli kul! :) Får se vad vi hittar på, beror nog mycket på vädret också antar jag ^^ Men trevligt skall vi ha det ! :D

Nej nu skall jag ta och ta bort tvätten som är torr som jag hängde upp igår, snabb dammsuga lite och småplocka här i hemmet :)

Åh vad jag älskar min familj och ÅH vad jag längtar tills nästa vår ♥♥♥
Då händer de grejer! Längtar ♥
Jag, Jonathan och våra två fina mirakel solsken ♥

Ha en brao daog! :D

Madde abdikerar

Göteborg, pierca sig imorgon :)

Publicerad 2012-03-27 13:42:05 i Familjens vardag

Imorgon åker jag, mamma och barnen intill göteborg, mest troligt. Gå bort till slottsskogen och myser och kollar på djuren och leka med Charlie :) Kan ju passa på att pierca mig när jag ändå är där :D Yey! Visar bild imorgon på det :) Hoppas bara de finns tid eller om de är dropin :)

Varit en sväng hos mamma/momo förut och fikade. Efter det åkte vi till Kinna en snabbis, mamma skulle hämta Honey som sterliserats. Stackarn, helt groggy dock enveten :p Gick hem sen och E sov så vi gick till lekplatsen och C fick leka av sig :) Nu blir de SEN lunch ^^ :) Undra vad vi skall äta till middag idag?.. Hmm :)

Ha en toppen dag! HEJS :D

Madde abdikerar

Kommer de idag eller ej?

Publicerad 2012-03-26 12:40:47 i Familjens vardag

Riktigt lyckad och mysig helg vi haft! :)

I lördags förmiddag åkte vi alla till fjärås/åsa och hälsade på Mella och Martin, riktig mysig stuga dom hade! :D Efter grillning och fika drog vi oss bort till tjöloholms slott som ligger 5 minuter ifrån dom och vandrade runt :) Mys! Charlie ville självklart bada såfort hon såg havet på baksidan haha. Sötnos :)

Bägge barnen somnade vid 20 sen när vi var hemma igen. Och jag och älsk halvkollade en kass Beckfilm :p

Igår söndag tog vi det lugnt. Jag gick ut med barnen vid 11 i 1.5 timme och älsk åkte iväg för att tvätta och göra rent bilen som inte var gjort på nästan 1-1.5 månad. Så den var rejält skitig. Efter han kom hem och vi varit inne en stund kom systeryster hit, och vi två gick och solade i kinna :) 21m och 20 sekunder soltid, yey :) Fått fin färg nu och fortsätter jag lär jag inte vara likblek i sommar heller haha! Efter vi kom hem började vi att grilla dagens middag! Riiiktigt jävla äckligt gott! :)

Egen klyftpotatis, veg. korv (för mig), marinerad flintastek åt dom andra, grillad majskolvar, god sås och en gigantiskt sallad med diverse saker i och nätmelon till efterätt, yammi!! :D

Idag har vi en lugn dag. Älskling jobbar som vanligt 06.30-15.24 och förhoppningsvist får vi vårat efterlängtade bord vi beställde för två veckor sen :) Yeyy!

Och så måste jag säga grattis, för en av mina bästavänner, med 5 års vänskap i år väntar barn med sin kille! Grattiis gömman!! :) ♥♥♥


 

Bara älskar bilden!!! :D Hahaha, så sant ^^

Mina öron hör lite barngnäll från vårt sovrum, E har mest troligt vaknat nu :) Dags att kila.. Hejs! :)

Madde abdikerar

Jobbar man blir man trötter..

Publicerad 2012-03-23 20:42:44 i Familjens vardag

Hem ljuva hem :)

Efter ett par timmar med Beckis och barnen, hittade dock inget kul att köpa men vi fick de mycket trevligt. Fick även säga hej och hå till hennes man också, längesen man träffade honom med :) Sol, värme och mys!

Ikväll syndade jag och köpte hämtmat och strax skall jag ta mig en öl :) Mumma! Men imorgon blir det bästavän dag. Grilla och ha trevligt! Kan behövas nu efter all skit som varit, är. Inte inom min familj, men många andra vänner som beter sig oacceptabelt. Vilket är tröttsamt! Mindre kul, ja fy fan :P Nötter finns de gott om!

Bortser från imorgon blir det en lugn och go helg med mina hjärtan! :)

Varit ute 45 minuter förut och gått med barnen och Jonathan direkt efter maten :) Hurtigt värre! Skönt att komma ut och röra sig på kvällarna, svalt och skönt som fan! Iallafall, Jonathan grejar med hemmabion, sätter återigen kabelkanaler så inte alla sladdar ligger överallt.
Charlie sover, Jonathan grejar, jag sitter i soffan här och Emilia ligger breve mig och småpratar och fixar med sina fötter, sötnosen :)

En söt bild på stumpan som fick inviga gåstolen förut, och de är mycket jobb ^^ Man blir trött ♥

Lillhjärtat vårt somnade ♥

Nåväl, nåväl :)
Nu skall jag småfixa lite innan vi sätter oss och myser för kvällen och E kommer vilja ha mat strax och sova för natten :) Go fredagskväll! Ha det toppen !

Madde abdikerar

En borås tripp

Publicerad 2012-03-23 07:48:10 i Familjens vardag

Sen vid 10 åker jag och barnen och träffar Beckis :) Lääängesedan vi sågs så de skall bli riktigt kul att ses en stund, fika och lalla runt. Hade tänkt kolla efter lite kläder åt mig och några byxor åt Charlie. Får se hur det går ;)

Igår efter vi alla hade fått middag i magen så ställde jag mig och bakade dumlegrottor åt min käre man! Han skulle ha med sig något gott till fikat på jobbet och han föreslog negerbollar men jag sa tvärnej och erbjöd mig att baka ;) Så det blev 40 st jag gjorde, 20 till J och resten blir att ha hemma :)
Medans jag började baka gick Jonathan ut och gick med barnen, Charlie somnar så gott när man söver henne genom att gå ut i vagnen för natten, bara att klä av henne och bära in henne till sängen, kanonish! ;P Iallafall efter Charlie somnade vid 19, och de var färdig bakat så började jag och Jonathan greja i vardagsrummet. Hatar när man har massor av sladdar överallt, antennkabel, kablar för andra saker för tvn osv så Jonathan satte nästan klart med kabelkanaler och så längst lister, jääättefint nu :) Slippa alla snubbelsladdar ^^

Jag och dagens fina tjej! ♥♥♥



Emilia somnade vid 21.30, la in henne och satt uppe och kollade på världens mest kassa tonårsfilm, 17 again. HAHA! Usch :p Fanns inget kul på tvn igår, så de fick bli den -.- Idag vaknade hon vid 05, fick mat och somnade om och jag med :) Vaknade sen vid 6.30, låg i en kvart men mös lite innan vi gick upp. Och Charlie låg fortfarande och sov!? Haha, hon som brukar vakna vid 5-6 på morgon men idag vaknade hon härligt nog 7.40! Gotta love my baby ! ;)

Hursom, har lite att göra nu. Hörs :D

Madde abdikerar

blond vs mörkhårig?

Publicerad 2012-03-22 11:11:04 i Allt och inget

Då man var blond :)





Och nu som mörkhårig :p



Klart de är fint med ljust hår till sommaren när man är brun och fin men de kostar mer att vara blond än mörkhårig. Och de sliter en del på håret även om man använder inpackningar på inpackningar, iaf på mig ^^ Dock ser de mer vuxet ut att ha mörkt hår på mig men aja, får la se ;) Alltid kul med förändring, man behöver det :) Och jag känner att en ny frisyr inte riktigt skulle räckt för mig, haha. Alltid skall de då vara något. Säg gärna vad ni tycker så får man se om ett par dagar eller vecka om man bli ljusare eller förblir mörk :)

Sjukt trött..

Publicerad 2012-03-22 10:51:11 i Familjens vardag

På en del människor, blir så förbannad! Men det är ju underbart, här i världen kan vi tydligen inte få för få nötter -.-

Forever alone guy

Nåja :)
Blev en hel del promenad igår, känns gött! :) Var ute och gick någon timme på förmiddagen och sen vid 18.30 tog jag barnen och gick ut och gick återigen. Perfekt sätt att söva barnen för natten på och promenad på kvällen är det goaste, inte många ute och de är mörkt och skönt. Kom hem när kl var precis 20.00, 1.5 timmes promenad i jävligt rask takt utan stopp. När jag kom hem rann svetten om mig! Känner man sig lite levande, när man tränar och man inte svettas tjänar de inget till, svettas man händer de ju grejer så de blev en go dusch innan sovdax :)

Idag blir de promenad dax igen, fast efter lunch hade jag tänkt :)
Jonathans papi var här igårkväll då jag var ute med barnen och satte upp tvhyllan samt tvn på väggen :)

Var tänkt Borås idag men de blev ändrat så imorgon åker jag och barnen in och möter upp Beckis :) Var ett tag sen, hoppas på sol och lite värme som dom utlovat men man får la se ;p Imorgon är de iallafall fredag, äntligen :) Och på lördag blir de bästavän mys! ♥

Haha, Charlie med sin favoritbok i högsta hugg igår :)

 

Och en trött tjej igår morgon ^^ ♥

Finaste tjejerna i mitt liv!

 

Antagligen ikväll hämtar Jonathan Charlies växasäng och köper en madrass såklart. Yey! Bara att lära henne somna själv i sängen, så man får räkna med många stunder Charlie kommer gå upp och inte vilja sova men de är bara att fortsätta ;) Charlie skulle varit som mig när jag var 2 år. Gick till mamma och pappa själv, klätt på mig nattkläder och gick och sa godnatt och gick och la mig själv ^^ Får la se vad hon tycker om sin nya säng :)

Annars får ni ha en bra daog ! :)

Madde abdikerar

Nytt köksbord+stolar på måndag :)

Publicerad 2012-03-21 14:28:53 i Familjens vardag

Just det ja! Vi beställde nytt köksbord med fyra stolar förra veckan som kommer nu på måndag, yey! :) Inte lika stort bord som på bilden 140stort bord, vitt med ekskiva på bord och sittsen på stolarna! Jättefint! :D


Lånad bild :)

Söndag den 18e mars

Publicerad 2012-03-18 09:59:02 i Familjens vardag

Haha vilken kväll de blev! Jag ville ha barnen uppe så länge som möjligt ihopp om att kunna få sova liiite längre, typ en halvtimme eller någon timme men de gick åt pipsvängen ^^

Charlie somnade här i soffan framför tvn vid 21.30, och Emilia somnade i min famn vid 21.50, mätta och belåtna. Jag somnade runt 23.30 i soffan efter ett tvpogram slutat. Vaknade vid 01 och gick och la mig i sängen. Vid 05 vaknade Emilia, fick mat och somnade om efter en kvart och de gjorde jag också. Sen vaknade jag igen av att Challe balle klappade mig på ryggen, sa åt henne att lägga sig här i sängen med mig (då var klockan 05.35) hon började klättra upp och jag hade redan hunnit somna om innan hon ens var uppe i sängen. Vaknar sen igen (5 minuter efter 5 minuter av att Charlie håller i sin vällingflaska med jättemycket välling som hon hällt i och ville ha vatten, haha. När jag kommit upp och kom in i köket, var de välling lite överallt på diskbänken, haha sötnos. Det blev en liten röra men hon visade vad hon ville iallafall ^^ Emilia vaknade någon halvtimme efter detta, så när klockan var halv åtta var i alla i kläder och frukost i magen :)

Charlie står just nu i sitt kök på sitt rum och lagar mat, kommer väl ut till mig snart för att bjuda på mat ;) Emilia lär somna om en stund :) Varit vaken sen kvart över sju ändå.. Men än så länge är hon nöjd :)
Senare vid lunch kommer pappa/moffa hit på lunch som jag bjuder på, mys ! Och senare till sen eftermiddag kommer väl älskling hem också någongång gissar vi på :) Då kommer Charlie bli superglad, som hon alltid blir när pappa J kommer hem från jobb eller annat!

Veckans planer
Måndag: 7.30 kommer en målargubbe hit för att börja måla och tapetsera om i hall och vardagsrummet. Tanken är också öppna förskolan i borås med Linda och barnen, vanligtvis åker vi med 08 tåget in, men imorgon får vi iallafall ta en buss som går 8.25 från oss någonting..
Tisdag: 7.30 kommer återigen målargubben hit och jag och barnen drar till pappa, eller lånar hans lägenhet då dom, han grejar här hemma.
Onsdag: 7.30 kommer gubben hit igen och gör det sista (vad jag förstått?!). Och barnen och jag går bort till pappas lägenhet och är där borta ett tag och leker ute och inne. Finns en lekplats i Kinnasten som Charlie älskar! :) Ev gå till föräldragruppen med bvc vid 14.00. Om vi orkar ^^
Torsdag: Kanske åka till Borås (igen?) för att lalla runt lite, ev boka en tatueringstid och få lite mer förslag för text och motiv, yey :D
Fredag: Om jag inte hittat något kul när vi var i Borås så beställer jag lite fint åt mig på internet istället ;)
Lördag: Jag och familjen åker till Tjöloholm (då mella och martin bor precis breve slottet :p) och grillar, beroende på vädret men dit skall vi och mysa :) Ev hälsa på Jonathans föräldrar kanske i Onsala eller hälsa på syster Annelie med familj i Vallda, hämta Charlies växasäng som står där.
Söndag: En lugn och go dag! :)

Så ser våran vecka ut än så länge iallafall :)

Nej nu skall jag ta och sätta på en film. Never ending story 2, såg NES 1 igår och Charlie tyckte verkligen om den :) Ha en goer söndag !

Madde abdikerar

Minne som en guldfisk?

Publicerad 2012-03-17 18:45:47 i Familjens vardag

Har ju helt glömt av att berätta om vad som hänt lite den senaste helgen, eller förra helgen :)

Förra helgen hade vi besök av Göteborgs Posten! :p Dom var här i över fyra timmar och tog bilder, och skrev ner en massor. Vi skall vara med om några veckor, någon månad eller två i GP nämnligen. Att vara ung småbarns förälder i dagens samhälle, då de blivit mer populärt att skaffa barn först och karriär efter familj, så detta skall bli spännande och se resultatet i GP när det kommer ut :) Kommer säga till innan och när de väl är ute visa här på bloggen :) Men de är riktigt spännande! :)



Förra helgen var jag och min systeryster ute och härja runt i Göteborg. Hade rikigt trevligt :) Var först på PC och sen var vi på Rockbaren, mycket givande! :) Kul att komma ut någon gång då och då och dansa av sig, dricka god öl i gott sällskap! :)

Två bilder från förra helgen med systeryster! Dom enda som var visnings bara ^^



Nu sover Emilia iaf efter hennes mat och Charlie är asmätt hon med, brukar äta dåligt men idag var de en bra dag med maten och för mig ;) Snart är de sovdax för stortjejen iallafall :) Ha en bra kväll !

Madde abdikerar

tjej kväll med mina favoriter!

Publicerad 2012-03-17 15:40:34 i Känslorna



Mammas prinsessor! Så olika men de är sjukt att dom är syskon då dom inte ser lika ut, men det är precis som jag och min lillasyster. Det enda vi är lika på är sättet :) Mina tjejer kanske blir mer lika allt eftersom.

Jag älskar er! Det är för er jag lever, ni är mitt liv! Ni och er pappa, Jonathan ♥

Då var de tomt..

Publicerad 2012-03-17 11:22:22 i Träningen

Pappa J åkte för någon timme sen iväg mot stockholm. Men han kommer ju hem imorgon sen eftermiddag men Charlie var helt förstörd när dom skulle säga hejdå, ville följa med. Stackarn, men nu är de bättre :) Emilia sover lunch nu i vagnen i vårt sovrum, katterna sover också och jag och Charlie banan halv kollar tvn och myser i varandras famn :)

Inte för att vara sån, (hatar själv när folk skall skryta om vissa saker) men nu måste jag faktiskt skryta för jag är så otroligt glad över att jag är så otroligt duktig *klapp på axeln* de här med min nya kost och träning.
Innan jag blev gravid med Charlie, vägde jag 57 kg (okej vikt när min korta längd, 158 cm). Jag gick upp till 74 kg, gick ner till 63 kg och blev ändå nöjd.
När jag blev gravid med Emilia hade jag fortfarande 63 kg i vikt på vågen, gick upp förjädra mycket och stannade på 84 kg. Nu 4 månader efter Emilia föddes väger jag 64.8 kg! Känner mig jääävligt duktig och har själv sagt att jag skall tillbaka till min vikt jag hade innan jag blev gravid med Charlie, dvs 57 kg! Och jag är fan aspepp på detta! Detta skall gå! JAG KAN! :)
Som sagt, nu har jag "bara" endast 7 kg kvar. Och jag började med mitt sunda liv för 2 månader sen nu på måndag. Och för 2 månader sen vägde jag 70 kg, inte illa pinkat haa? ;)

Alla kan, bara man vill, på riktigt! Och går in på det till tusen%!



Förlåt, men var bara tvungen att skryta ^^

Nu skall jag ta ett litet träningspass nu när Charlie är lugn framför tvn och Milia sover :) HEJS :D

Madde abdikerar

GÖTT!

Publicerad 2012-03-16 08:32:30 i Familjens vardag

Igår fick vi vårt internet igen, efter 3 jävla veckor! puh. Varit tomt kan man säga ^^ har massor av bilder och videos att lägga in från mobil, systemkameran och digitalkameran! Mycket kul :D

Idag skall vi annars ta det lugnt, Emilia hade konstigt nog feber igår, ett par timmar och sen försvann de, även för mig? Men sedan igår eftermiddag har vi inte känt av någonting eller haft feber, och Charlie var så världens sämsta humör också så idag skall jag riktigt rasta av henne! ;) Lämna in papper och tapetbok sen så dom kan börja tapetsera i nästa vecka i våran hall och v-rummet :D Nåja.. Frukost skall fixas nu. Ha de brao! ;b



Madde abdikerar

Ingen promenad då Charlie var skit sur imo...

Publicerad 2012-03-15 13:23:58 i Familjens vardag

Ingen promenad då Charlie var skit sur imorse och inte alls på något direkt bra humör. allt var bara fel :-P Jobbigt att vara liten, sen dessutom fick Emilia feber, från ingen stans? Men hon får iaf bättre nu med längre temp. Funderar på vad vi tjejer skall hitta på i helgen när Jonathan åker bort. Bjuda hit någon låter bra :-D Ja ja, ni får ha de gött ! Hejs :-D

Underbara barn som vaknar strax innan 05 p...

Publicerad 2012-03-15 06:07:48 i Familjens vardag

Underbara barn som vaknar strax innan 05 på morgonen. fyyy :-P Mamma vill ju sova! Haha :-P hursom.. Igår valde jag och J tapeter för våran hall och v-rum, mycket tjusigt kommer de bli :-D får allt nästa vecka klart! Idag blir de vid halv tio en lång promenad med föräldragruppen med bvc mammorna :-) Om de inte regnar ^^ ha det brao nu! Mads abdikerar !

Fick en riktig lyx kväll igår :-) Igår eft...

Publicerad 2012-03-14 09:30:18 i Familjens vardag

Fick en riktig lyx kväll igår :-) Igår efter Jonathan kom hem, tog han bägge barnen med sig o åkte och handlade men innan de släppte han av mig i kinna så jag kunde gå o sola! Lite lyx i mamma livet. Kanske inte är något direkt för andra, men när man har barn o lite tid för sig själv är just att gå o sola speciellt ;-) Solade i 16.5 minut o fick mycket fin färg, dom har bytt rör :-) sen gick jag hem. Internet på fredag. hurra? ha d bra!

Gud vad tiden flyger förbi.. Snart bott hä...

Publicerad 2012-03-13 06:42:43 i Familjens vardag

Gud vad tiden flyger förbi.. Snart bott här i två veckor nu, mycket som hänt :-P Alla är friska - hallelulja! Internet kommer igång på fredag, efter tre veckors tid, bättre sent än aldrig bredbandsbolaget.. Emilia blev 4 månader förra torsdagen, ingen minibebis här inte. Och denna helgen är jag och barnen ensamma då pappa J åker upp till sthlm och roar sig :-) skall börja skriva mer nu iaf, lovar :-D Men ha de kanoners! :-D

Tja! som ni märkt har jag inte haft tid fö...

Publicerad 2012-03-07 09:54:10 i Familjens vardag

Tja! som ni märkt har jag inte haft tid för bloggen något alls.Har sjukt mycket att göra sedan tre veckor tillbax men nu när man väl har tid har man inget internet ännu.Jävla sega bbb! FUU! Nåja, Vi har äntligen flyttat nu. allt är så gott som på plats o vi stortrivs! Nu har Charlie äntligen ett eget rum också. Sover där varje natt, duktig tjej. O våran lillatjej sover själv.Skriver mer när vårt internet kommer igång, även bilder! :-D Ha det gött! :-)

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela