Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

24 december 2011

Publicerad 2011-12-24 08:08:07 i Familjens vardag

God hjul ;)

 

Lite såhär jag känner mig nu på morgonen innan jag fått fixat iordning mig helt ^^

Iallafall.
Vi alla här åker till syster Annelie med familj och firar den i Vallda med systeryster, pappa/moffa och Stoffes föräldrar (troligtvis). Efter allt åker vi till J's föräldrar, stannar där tills annan dagen då vi väntar in hans föräldrar är i Skövde, tradiotion och firar jul däruppe. Och kommer hem sent på juldagen. På annan dagen kommer Jonathans pappas släkt och kör lite mer julfirande då i Skövde är hans mammas släkt.

Julafton, juldagen och annan dagen fixad. Så nu återstår det bara att kolla vad man skall göra på nyår? ^^,

Men ! En riktigt god jul önskar familjen Eidland-Kullberg :)

10

Publicerad 2011-12-23 07:48:07 i Lite frågor iform av en lista

11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.

Om 1 år -
Är fortfarande mammaledig för Milia och har även fortfarande Charlie hemma hos mig. Kanske börjat plugga 50 %. Jag och Jonathan har gift oss. Vi bor fortfarande i Kinna och gör nog det dom närmaste 2-3 åren dessutom (sparar till insats för ett hus).

Om 5 år -
Charlie har börjat skolan. Milia går kanske hos en dagmamma ett par timmar om dagen, och jag har troligen pluggat klart till undersköterska och försöker antagligen skaffa ett syskon till C och E. Vi letar antagligen hus nu hoppas jag.

Om 10 år - Vi bor i hus, störrre hus nu. Bägge barnen går i skolan. Vi bor närmre Kungsbacka. Har fyra barn och planerar inga fler. Jag är en färdig utbildad barnmorska eller iallafall sjuksköterska och jobbar inom vården eller pluggar vidare till mitt drömyrke, barnmorska.

Det är vad jag tror och hoppas på i min, våran framtid :)

Lilltjejen är stor!

Publicerad 2011-12-22 12:31:49 i Familjens vardag

Hade tid kl 10 på bvc för E. Hon växer på bra och äter som hon skall. När hon föddes 8 nov vägde hon 3410 gram och idag 6 veckor & 2 dagar senare väger hon 4890 gram. Med andra ord har hon gått upp 1480 gram. Nästa 1.5 kg! Här har vi då en matglad tjej, mammas och pappas lilla minibudda haha som vi så fint kallar henne :) Eller som Charlie kallar henne, antingen "bebis" eller "milia" för Emilia, söta och underbara Charlie ♥

Det är riktigt fantastiskt att se Charlie när hon är runt Milia. C försöker ge henne nappen när hon är ledsen, och funkar inte det brukar hon säga "aww" och klappa henne försiktigt på huvudet eller på benen, så jädra sött att se dom två tillsammans. Så jag förstår inte hur folk bara vill ha ett barn, när det är så himla underbart att se sina små mirakel tillsammans. Och man bara längtar tills E blir stor hon att kunna sitta själv, krypa, gå så som kan leka och underhålla varandra :) Längtar tills bägge är runt 3 och 5 år gamla när dom riktigt kan börja leka ihop med saker och leka lekar, iofs kommer dom kunna göra det mer när E kan gå osv men det är ju något annat när dom kan sitta i timmar och leka. Precis som jag och min lillasyster gjorde när vi var i 4-6 års åldern (skiljer dryga 1.5 år mellan oss) och vi satt och lekte med barbie tex, byggde hus och dom bodde där, eller mamma,pappa,barn :D Barn är verkligen allt! En familj är det bästa som finns! :) Jonathans familj är underbara, mina föräldrar är underbara och våra familj är bäst! Det är riktigt skönt att ha fanatsiska människor runtomkring sig. Då mår man bra.

Just nu sitter C här i soffan och kollar på barnkanalen och Milia sover i bilbarnstolen och snygga jag sitter här i soffan och tar det lugnt. Skall ut och gå igen om ett tag hade jag tänkt :)

Underbara storasyster C.


Sötaste minibudda Milia.

Och självklart dagens morsa som ser jätteknäpp ut när hon inte målar sina ögonbryn ^^


Ha en toppen dag! :)

Madde abdikerar

10

Publicerad 2011-12-22 12:11:22 i Lite frågor iform av en lista

10. Berätta om vad som finns i din väska.

Just nu har jag ingen väska faktiskt ^^ Avskyr väskor osv om jag skall vara ärlig. Det är för "tjejigt" för mig, haha. Föredrar att ha mina saker under vagnen eller i fickor. Så jag får väl istället säga vad jag har i mina fickor just nu.

Har bara en ficka då min andra är sönder, så i den fungerande fickan på min jacka just nu har jag en tändare (alltid bra att ha), fyra st kvitton varav en av dom är en bussbiljett, ett lypsyl (får torra läppar på vinterhalvåret haha) och min plånbok (svart). Annars har jag inte mycket mer med mig. Jo klart min telefon men den ligger inte där nu, den är här breve mig i vardagsrummet ^^ Fast nu fick C fatt på den, bäst att jag tar den ifrån henne ^^ Hon har redan förstört den tillräckligt med fuktskador. Så nästa mobil jag får kommer inte i hennes händer någonsin! Inte när man köper en mobil för 4000 och uppåt som den jag mest troligt köper kommer kosta :P

Ingen julklapp

Publicerad 2011-12-21 12:02:00 i Familjens vardag

Så bra! Alla klappar är nästan klara, en skall slås in och sen inväntar jag tre stycken som kommer med posten idag. Eller iallafall två av dom kommer idag mest troligt! Sen har jag också beställt Jonathans födelsedagspresent som också blir en del av våran 1 års dag present, som blir en stor present till honom! :) Att tänka ut, köpa och ge presenter är bland det roligaste som finns. Mycket roligare att ge än att få. Jag har inte ens sagt någonting till Jonathan jag önskar mig i julklapp. Jag sa bara till honom att jag vill jättegärna att han passar upp för mig en kväll. Gör saker för mig, samt kliar mig på ryggen, massage osv. Det om något hade jag uppskattat så det får jag :) Billigt och bra :p

Jag vet seriöst inte vad jag önskar mig i julklapp. Eller någonting. Jag hade egentligen behövt en ny mobil men funderar på att ta det till födelsedagspresent istället. Då har det nog hunnit komma nya och bättre mobiler än vad som finns nu. Om inte det kanske blir tidigare än så, vi får se :)



Man har ju det mesta man behöver, iallafall jag ^^ Får la ta och tänka ut det ändå, Jonathan frågar mig då och då och mitt svar är alltid samma. "ingenting". Haha, jaja :) Jag tycker det är tillräckligt att han betalat hyra och köpt mat och annat vi behövt när jag inte hade pengar. Det uppskattar jag och nu vill jag ge tillbaka lite för det. Är supernöjd med mina presenter till alla, det känns bra!

Jag känner mig lite som mina föräldrar, för varje gång dom fyller år eller när det är jul och man frågar dom båda vad dom önskar sig säger dom varje gång "men jag behöver ingenting, köp till alla barnen och syskon istället" men självfallet vill man ju köpa, ge någonting till sina föräldrar! Dom har ju stått ut med en i 20 år hemma med ens gnäll och ibland då man var snäll, haha. Så man får ge tillbaka ju :) Nu när man har pengar, man hade ju inte det direkt när man var mellan 10-19 direkt, studiebidraget var inte mycket pengar och nu när man har pengar, då jävlar! ^^

Iallafall..
Imorgon skall vi till bvc med E. Väga och mäta och första veckan i Januari nästa år blir det läkarkontroll för henne och väga, mäta såklart. Annars idag skall vi dra oss ut om en stund. Väntar bara på att E skall bli hungrig och ny blöja så man slipper vara ute en kort stund för att snabba sig hem och ge henne mat osv. Lättare att vänta en dryg timme och sen vara ute ett par timmar. Nu när det väl ÄR lite snö iallafall :) Charlie älskar ju snö, tror dock att dom flesta barn älskar snö. Det är ju så fint ! :) Nej.. Nu skall vi ta och borsta bissingarna här ^^ Slapp morgon har vi haft hehe. Behövs ibland, så man inte stressar ihjäl sig även om det är kul med fart och fläkt och det händer saker :) Hej svejs!

Madde abdikerar

9

Publicerad 2011-12-21 11:10:38 i Lite frågor iform av en lista

9. Berätta om en av dina favoritlåtar.

En av mina absolut favorit låtar är med Nine Inch Nails. Sunspots heter låten. Den är lite dyster och den har ett gött "sound" genom hela låten. Tänkte bjuda på ett smakprov :)



MYS låt. Och när Charlie var yngre, dryga året. Somnade hon väldigt lätt till denna låten varesig jag sjöng den eller om jag satte på låten på låg ljudnivå :)

Snart kommer morfar

Publicerad 2011-12-20 12:26:06 i Familjens vardag

Tanken var att åka till Göteborg idag och kolla runt lite men tar det på fredag, fast Borås istället med systeryster och mina barn. Så istället skall vi åka till pappa och hälsa på, eftersom han varit på sjukhus osv och det var ett tag sen vi träffade honom, deras morfar alltså så vi skall fika eller så äter vi lunch är tanken :) Mys! Och liiiiite snö har kommit fast mer är det ju blask. Så inte mycket att hänga i granen men Charlie är superglad :D

Disken är tagen, Emilia sover så man får ju passa på och nu har jag ju min extra hand vid sidan om mig när jag gör allt här hemma. Goa Charlie! :) Det är en bra hjälpreda de ;) Haha! Hade tänkt göra ugnfalukorv idag så den är tinad så det är lätt att göra sen när pappa J kommer hem.

Hittade ett skitkul pogram igår till mobilen jag laddade ner och fyyyyyyfan! Jag garvade ihjäl mig och enligt Jonathan skrattade jag som ett får? Haha! Min älskling är elak. Hah, jag skrattade så mitt smink rann bort typ, DÅ har man kul :D Haha. Ett smakprov kommer här ;) Eller två ^^ nej, tre st! :D





HAHAHAHAH :D Jonathan och systeryster fick bli offer för detta roliga jag hade igårkväll :D Börjar storle fortfarande när jag ser bilderna ;) Kuwl!

Nåja.. Nu skall vi fixa det sista här hemma, innan pappa/morfar kommer hit. Ha en brao daog!

Madde abdikerar

8

Publicerad 2011-12-20 12:18:37 i Lite frågor iform av en lista

8. Berätta om ett av dina favoritplagg.

Mina favoritplagg, det måste nog vara ett par svarta leggings med en svart topp till och en pösig tröja över detta. Snyggt och bekvämt ^^





Tex såhär är vad jag menar, det är bland mina favoritplagg! :)

Ny header!

Publicerad 2011-12-19 15:27:00 i Design

Världens snällaste Rebecca har hjälpt mig sätta in min nya header jag gjorde för någon vecka sedan! Så om ni inte ser den nya headern, tryck F5 och se! Jag är iallafall supernöjd så tack så jättemycket för hjälpten Rebecca! :)

Måndag igen..

Publicerad 2011-12-19 13:07:07 i Familjens vardag

Helgen har varit fartfylld minsann ^^ I fredags tog vi det bara lugnt efter min älskade kom hem. Satt och halvsov i soffan och kollade film, Drive.

I lördags far hela familjen iväg bort till Onsala, Kungsbacka. Eller Charlie fick farmor och farfar ha medans jag, älsking och Emilia drog vidare till Kungsmässan och påbörjade min julhandling ^^ Såg hon, Leila bakar tanten :P Hade signering där, dock missade vi Per Moberg, attans! Han om någon är ju värd att se på ;) Haha! Grym gubbe! Men jag fick köpt mig lite julklappar och sen drog vi till Babyproffsen som perfekt nog ligger i Kungsbacka för att köpa nytt regnskydd till vagnen så nu är det fixat och efter det åkte vi till ÖB för att köpa massa julpapper och dylikt :) Sen blev det middag hos svärföräldrarna, riktigt gott! Köttgryta, mums! :D Kom hem vid halv sju och Charlie somnade i bilen så henne bar J in och bytte om och gav henne välling och direkt i säng och hon sov vidare, perfekt :) Sen satt vi andra tre uppe, jag började med att packa in lite klappar och började med rim :P Det är ju sjukt kul om något, och J var duktig och hjälpte mig.. Sen satte vi på en film som vi (jag :P) halvkollade på, Warrior. Bästa filmen i år enligt Jonathan, eller en av dom bästa :) Gick och nana vid 00-01 någongång :)

I söndags var vi sega bara haha. Gick upp vid 09, satt i soffan och myste med barnen men sen vid 13 gick vi ut allesammans och gick till MM, hurtigt av oss ^^ och inhandlade de vi behövde för middagen. Gulash soppa, smarrigt värre! Bjöd även ner mamma på middag som kom vid 18 tiden :) Åt och fick samtal från pappa som behövde stjuts intill Borås sjukhus, som fick stanna kvar. Får se vad som händer under dagen nu.. Har inte hört av honom någonting direkt, bara lite men ah.. /: Är skit orolig. Försökt ringa men får inget svar ifrån honom. Älskade pappa! Tänker på dig sjukt mycket! ♥

För egentligen var tanken att jag, Linda och alla barnen skulle åkt till Borås på julavslutning på Öppna där men jag kände verkligen ingen lust efter allting som hänt, händer. Är ledsen, nerstämd och orolig för pappa, så det är ju rätt normalt att man kanske inte känner för något speciellt även om det hade varit jättekul att dra till Öppna, men får ta det i Januari nästa år :) Det finns ju kvar :)

Vi har redan varit ute och vandrat en sväng, men nu är vi och "mellanlandar" här hemma, så C får lite lunch i magen och alla får ny blöja. Charlie står just nu och hämrar ett barnpogram på tvn, så söt! :D När dom sjunger och stampar på fötterna, viftar på händerna så gör hon likadant, och är jätteglad ! :) Lycklig om något är hon nu :) Söte!


Mina älsklingar ♥♥♥

Nej nu skall jag slå in lite till paket och sen vill nog Emilia ha mat och sen drar vi ut och går ner till MM för att handla lite, men ha en bra dag ! :)

Madde abdikerar

7

Publicerad 2011-12-19 10:38:11 i Lite frågor iform av en lista

7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.

Nu har jag ett favorit foto, och det är på min finastste Emilia.
Älskar denna bilden verkligen, hon ser verkligen förmysig ut! ♥ Inatt blir min stora docka 6 veckor!

6

Publicerad 2011-12-15 11:08:53 i Lite frågor iform av en lista

6. Berätta om bloggarna du läser.

Alltså, jag läser väldigt få bloggar just nu.. När jag väntade Emilia, kanske under dom första 6 månaderna läste jag många flera än idag. Men så behövde min dator formateras om, och därav försvann alla sidorna jag sparat och läste, men idag kanske jag läser 5 st. Bland annat 2 vänners bloggar, sen läste jag http://fashionstars.blogg.se/, en väldigt bra blogg tycker jag som jag följt senaste 3 månaderna, http://maddoxx.blogg.se/ är också jättebra som är en annan nybliven tvåbarnsmamma som jag, och den sista jag läser är http://www.alltforforaldrar.se/denize/. En sjukt bra tjej som är ensamstående till två barn. Föjt hennes blogg i säkert 1.5 år nu, kanonbra ! :)

Något riktigt värt att kolla in tycker jag allt ;)

Bvc besök och julklapps hämtning :)

Publicerad 2011-12-14 13:12:44 i Familjens vardag

Haha, jag känner mig så efter med att köpa julklappar va. Dom enda jag köpt till är två julklappar var till barnen, och en liten sak till mig själv :) Men till helgen blir det julhandling, med tusentals andra galna höns ^^

Varit på bvc med Emmi vid halv 12. och herregud säger jag bara! Hon väger görmycket! :P En liten knubbis. Hon är 5 veckor och väger idag 4600 g precis, 54 cm lång. Charlie vägde inte 4600 förens hon var drygt 3 månader, haha. Men hon har alltid varit väldigt liten ändå.. Men men :p

Hon har stl 56-62 i klädväg och den stora Charlie har 92/96 i stl. Stora tjejor ^^ ♥

Lunch i barnens mage och om en timme skall vi ut och gå igen en sväng, bort till shell och hämta min och barnens ena julklappar som kommit :) kuwl! :D

Ha en fortsatt bra dag!

Madde abdikerar

5

Publicerad 2011-12-14 12:39:55 i Lite frågor iform av en lista

5. Berätta om vem du var för ett år sedan.

För ett år sen, då var jag singel vid denna tiden på året, hade precis börjat träffa Jonathan igen, fast mer i smyg. Jag bodde fortfarande här där vi bor nu, fast ensam med Charlie. Jag var smal och INTE gravid ^^ Vi hade också snö denna tiden på året förra året, vilket vi inte har i år. Sorgligt! Jag och Charlie som älskar snö, och i år på julafton är det regn enligt klart.se vilket suger! :( Jag var ändå väldigt lycklig förra året vid denna tiden och nu, nu är jag lyckligare än någonsin! :)

Såhär såg jag och Charlie ut för ett år sen :)




Mammas finaste Charlie banan! ♥

Familjerätten fixat.

Publicerad 2011-12-13 16:16:34 i Familjens vardag

Dagen idag har varit lugn. Dock har vi inte varit ute någonting pga vädret och vårat regnskydd är ju som det är ^^  Måste ju köpa ett nytt/annat till vagnen, men det blir av till helgen då vi skall åka till Kungsmässan och julhandla :) Kul att ha en pojkvän som faktiskt tycker det är kul att handla och greja ^^ Roligt!

Annars igår var vi på Familjerätten för att fastställa faderskapet om Emilia och sen fixade vi även delad vårdnad för dom bägge också. Känns skönt att det äntligen är gjort iallafall. Sen blev det korv stroganoff till middag med ris och sen var jag uppe en sväng hos mamma och gav hennes katter mat, vatten och gjorde rent lådorna. Sen la vi Charlie vid 19, somnade direkt och sen somnade även E, så vi hade en stund ensamma jag och Jonathan, härligt! :) Kollade på tvn, myste och sen gick vi och la oss vid halv tio, båda två var trötta ^^ Och vi bar in E till vagnen, och hon sov vidare, också skönt! :) Vi försöker få henne att sova ensam så mycket som möjligt, så man slipper ev. "problem" senare, lättare att man vänjer dom tidigt att kunna somna och sova själva. Fast ibland vill man ha henne breve sig och sova, det är ju så nedrans mysigt! :D

Jag och Charlie har redan ätit middag, för då får älskling ha Charlie när han kommer hem och äta i lugn och ro så jag kan dammsuga hade jag tänkt, sticka upp till katterna för sista gången, för mamma och systeryster kommer hem tidigt imorgonbitti ifrån Egypten, säkert galet röda och bruna ;) Haha! Nesh, nu får jag nog ge Dockan mat här, hon vaknade nyss och är hungrig ^^, Adjöss!

Madde abdikerar

4

Publicerad 2011-12-13 10:53:14 i Lite frågor iform av en lista

4. Berätta om en person som du beundrar.

En person jag beundrar, nja. Jag beundrar mer eller mindre alla ensamstående mammor faktiskt. Jag har själv varit ensamstående och det var så sjukt mycket jobb. Då fick man verkligen göra allting själv. Och nu i eftertanke när jag tänker på när jag tog hand om Charlie under hennes första år själv så tänker jag bara "Hur orkade jag?" Men man måste ju såklart, ett barn kan inte vänta med att få mat, blöja eller när ens bebis har ont i magen och skriker sig hes, det är bara någonting man givetvis får ta. Men det är tufft.

Det är nu när jag har en sambo som jag känner hur sjukt lättare det är när man är två som delar på allting istället för att göra allting ensam. Tex orka sig upp en eller flera gånger under natten när man är jättetrött för att värma mat, byta blöjor mitt i natten eller om barnet skriker pga magont eller någonting annat. Det tar på en och ändå orka med att göra det 24/7. Och jag kan bara inte tänka mig när man är ensamstående med flera barn, speciellt småbarn under 4-5 år. Borde vara riktigt tufft! Men jag är riktigt glad att ha en underbar sambo, pojkvän och pappa till våra barn som ställer upp varje helg på natten med matning och blöjor så jag får sova ut när man inte riktigt kan göra det på vardagarna då jag tar Emilia och försöker ge Jonathan sin sömn för sitt jobb så mycket det bara går. Jag tror jag bara frågat om hans hjälp en gång. Och då var de för Emilia hade magont, kunde inte slappna av, och var samtidigt hungrig och de med magont, en jävla ond cirkel det blir..

Men när man tänker på när jag hade Charlie själv, tänker jag bara "Fyfan, hur orkade jag? Men f*n vad duktigt man varit som orkat göra allting själv!". Man tänker inte direkt "usch vad jobbigt detta är nu", när man är mitt uppe i det hela, man kan först efteråt tänka på det så. Eller jag gör det. Men jag beundrar mig själv att jag klarade av det :) Det gör en stark! Så all creed till alla ensamstående mammor här i världen :)

3

Publicerad 2011-12-12 11:59:19 i Lite frågor iform av en lista

3. Berätta om din bästa vän.

Min bästa vän heter Mélanie.
Vi har känt varandra sedan grundskolan. Hon började i våran klass om det var i 8:an eller 9:an, träffades mer eller mindre utanför skoltid när vi var med en gemensam skolkompis. Hittade varandra direkt och det klickade! Och sedan dess har vi varit bästa vänner och är det även idag, så jag antar att det är idag 7 år i år vi "firar" våran vänskap eller vad man skall säga.

Hon är den vännen jag alltid ringer om jag har något kul att berätta, om jag är beskymrad/ledsen osv. Hon har alltid funnits vid min sida, och jag vid hennes. Och jag hoppas det är likadant om 20 år! :)

Även när hon flyttade utomlands, Australien och Nya zeeland ett år och hördes väldigt sällan, gav vi aldrig upp om att vara bästa vänner. Hon är även Charlies gudmor. En person jag kan förlita mig på, vilket jag inte gör direkt 100% med någon annan kompis, hon är den bästa man kan få. Jag älskar dig Mella, bästavännen min ♥

2

Publicerad 2011-12-09 10:03:57 i Lite frågor iform av en lista

2. Berätta om staden som du bor i.

Finns inte så jättemycket jag vet om denna "stad" jag bor i tyvärr, haha. Är väl ingen direkt stad heller eller den är inte värd att bli kallad stad, vet inte riktigt vad man skall kalla Skene för. Ett väldigt liten samsälle men väldigt blandnade människor. Jag har bara bott i Skene 1.5 år, men har fortfarande bott i Marks kommun ett par år nu. Jag trivs inte i Skene för fem öre, har aldrig gjort eller Marks kommun tyvärr. Svårt att känna sig hemmakär här. Men uppvuxen är jag i Onsala, Kungsbacka och bott där sedan jag var 5-6 år tills 16-17 år, och eftersom man är uppvuxen där blir det mer som "hem", skönt då att man har sin sambos föräldrar som bor i Onsala, så man har något att komma "hem" till :) Det hade nog varit en annan sak, om jag var uppvuxen i Marks kommun, då man känner mer och fler antar jag, precis som jag tycker det är med Onsala. Men Onsala är fint. Jag tycker om själva Onsala förutom människorna som finns där. Det är ju en hel del rikemansbarn där och ja, kläder, pengar och hur man ser ut spelar stor roll, vilket jag tycker är inte alls en sådan stor sak. Jag gillar ju inte mina vänner för om dom har mycket pengar eller inte, märkeskläder eller inte. Det är bara sjukt. Anser jag.. Men som jag har sagt flera gånger om. När jag blir äldre, och ens barn är utflyttade, DÅ skall jag bosätta mig i Onsala, i ett riktigt fint hus, helst nere vid Gottskär om jag får välja och bara njuta! Drömma och hoppas funkar ju alltid ;)

Sötan!

Publicerad 2011-12-09 09:50:57 i Familjens vardag

Hahaha, älskade Charlie som också tycker att nalle skall ha blöja. Inte bara hon och lillasyster, självklart nallen också :)



Igår var vi på bvc, C fick spruta och det gick faktiskt bra, grät för stunden som försvann efter någon minut sen var vi klara, och tog bussen hem igen, innan vi gick in fick Charlie leka på lekplatsen en snabbis, och sen var det lite mellanmål här hemma :) Bebis var väldigt nöjd hela tiden, skönt det. Eller ja, hon sov ju från vi åkte tills vi kom hem :p

Igår var jag lat, så det fick bli pizza och kebabrulle till middag ^^ Fy oss! Men jaja :p Gick och la mig vid 22 då C somnade, gott! :)

Idag är vi nog inne tror jag. Jag har fortfarande inte förstått mig på hur regnskyddet til vagnen skall sitta, bara till liggdelen, haha. Så isåfall får pappa J ta ut Charlie när han kommer hem. Och inatt och imorgon natt skall jag få sova ut, för på helgerna tar pappa J Emilia om nätterna så jag får sova ut eftersom jag tar henne på vardagarna då han jobbar, funkar helt okej, än så länge :) Nåja, det var väl de.. Ha en toppen fredag ! :)

Madde abdikerar

1

Publicerad 2011-12-08 10:13:14 i Lite frågor iform av en lista

1. Berätta om dig själv.

Madeleine är mitt namn men kallas för Madde av alla, mamma av Charlie och älskling av Jonathan.
Uppvuxen i Onsala men flyttade till Kinna när jag var 16 med min pappa. På dom senaste två åren har jag flyttat totalt 4 gånger. Av sina orsaker men är nu bosatt i Skene med barnen och sambon Jonathan som även är pappa till våra barn. Jag har aldrig gått klart gymnasiet, hade 1.5 år kvar men pallade inte och hoppade av, dumt nog, vilket jag ångrar idag men men, gjort är gjort. Jag har ensamstående från att Charlie föddes tills början av januari detta året då jag och hennes pappa blev tillsammans igen och fick ett andra barn för en månad sedan, Emilia. I början av nästa år, mellan 1 jan-1 mars har vi en planerad flytt till en större lägenhet i ett bättre område i Kinna, riktigt skönt skall det bli att flytta. Jag har dessutom bägge våra barn hemma om dagarna då jag inte vill att den äldsta tjejen inte skall gå på dagis. Tiden då som är små är så liten och vill hellre ha henne, dom hemma den tiden för jag tycker den är mer värdefull, dom kommer vara borta så mycket senare när dom blir äldre med skola osv så jag passar på nu även om det är mer jobb men helt klart mer värt i slutändan. Min sambo Jonathan jobbar i Göteborg och är även min "ungdomskärlek". Blev tillsammans första gången som 14 åringar, gjorde slut när vi var 18 år och blev tillsammans igen när vi var 22, dvs i början av året här. Led av svår migrän som ungdom och fick åka fram och tillbaka till sjukhuset för detta men är just nu "fri" ifrån det vilket är jävligt skönt!
Just nu är det en fråga jag riktigt väntar på, och jag antar ni förstår vilken ;) Ett frieri från Jonathan men får väl se om han tar saken i egna händer eller om man väntat länge nog och får göra det själv haha.

Tja.. Det var väl lite om mig själv :)


Mamma Madde.

Sprut dax

Publicerad 2011-12-08 09:54:04 i Familjens vardag

Idag skall vi till bvc för Charlie få sin sista dos av resevaccinet, och sprutor är aldrig någon hit. Och dessutom skall vi också träffa Linda och barnen en stund, eller vi hoppas att vi hinner träffa dom innan vi skall iväg annars får de bli en annan gång :)

Till helgen, mest troligt lördag skall hela familjen till Jul på Liseberg och mysa där tillsammans med bästa Mella och hennes pojkvän Martin, så det blir en kul dag där med dom! :) Annars skall vi börja rensa på vinden innan flytten så man inte har allt för mycket att göra när vi väl flyttar, inte kul så bäst att börja slänga gammal bröte man samlat på sig och slänga ;)



Såhär älskar våra Mimmi att sova, under täcket vid ens fötter och ben, haha mys katten som verkligen har sina dampryck emellanåt haha :) Söte katt!



Och ÄVEN sova i 69:an hahaha! Knäppisar :P Men jag älskar er! ♥
Riktigt knäppa katter men de jämnar ut sig när dom vill mysa med en ;)

Annars får ni ha en bra torsdag, imorgon är det äntligen fredag! :)

Madde abdikerar

För omväxlingens skull

Publicerad 2011-12-07 15:39:56 i Familjens vardag

Tänkte om omväxlingens skull göra lite som får mig att jag måste mer eller mindre försöka skriva lite här i bloggen varje dag. Så jag tänker köra en lista, som ser ut såhär.

1. Berätta om dig själv.
2. Berätta om staden som du bor i.
3. Berätta om din bästa vän.
4. Berätta om en person som du beundrar.
5. Berätta om vem du var för ett år sedan.
6. Berätta om bloggarna du läser.
7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.
8. Berätta om ett av dina favoritplagg.
9. Berätta om en av dina favoritlåtar.
10. Berätta om vad som finns i din väska.
11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.
12. Berätta om någon som du saknar.
13. Berätta om din favoritsak i ditt hem.
14. Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.
15. Berätta om en av dina favoritböcker.
16. Berätta om hur du var när du var liten.
17. Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
18. Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.
19. Berätta om en vän som bor långt bort.
20. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
21. Berätta om någon som du älskar.
22. Berätta om något som du är beroende av.
23. Berätta om ditt bästa julminne.
24. Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

Graviditeten med Emilia.

Publicerad 2011-12-06 16:44:23 i Emilia <3

När fick du reda på att du var gravid? Någon gång i början på februari detta året, 2011.
Blev det en chock? Nej verkligen inte, kände på mig eller fattade att jag var gravid av alla symtomen.
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? Fick lite dom sista 2 månaderna.
Spydde du mycket? Totalt blev de max 8 gånger och de var mellan 2-3e månaden i grav.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Kall mat, precis som med Charlie konstigt nog :P
Hade du mycket foglossning? Från mitten av graviditeten till slutet hade jag en del ja.
Hade du sammandragningar? Icke märkningsbara :P Men sista två veckorna kände jag av dom, men dom var få.
Ditt sf mått som störst? 36cm var det i vecka 41
Har du fått bristningar? Har inte direkt fått några nya men dom jag fick blev C blev lite längre, men inga nya :)
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Första halvåret trodde jag tjej, sen kille och sista månaden trodde jag kille igen sen sista dagarna trodde jag tjej igen ;) Då jag hade rätt!
Vad hoppades du på? Hade ju självklart varit kul med en liten kille då vi hade en tjej men kön gjorde ingenting när väl hon föddes, då var de henne jag ville ha!
Hade du mycket vätska i kroppen? Lite i benen och armarna men ingen annan stans, skönt det!
Hur mycket gick du upp i vikt? 20 kg, därav har jag gått ner 13.5 kg.
Hur ser du på graviditeten idag? Väldigt bra, precis som med Charlie bara att nu var de ännu bättre då jag slapp spy varje dag dom första 5-6 månaderna :P
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Gärna I en förlossning, haha.
Gick du över tiden? 10 dagar
När började din förlossning? 8 November kl 03.00 med oregelbundna värkar i 20 minuter.
Hur lång tid tog det? 56 minuter.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Hann aldrig åka in haha.
Vad tyckte du var jobbigast? Att allt gick så fort att man aldrig riktigt hann förbereda sig på att ha en kamera framme osv, små sakerna mer.
Var du rädd för något? Att jag skulle spricka eller behöva sys typ överallt.
Grät du? Ingenting.
Skrek du? Ingenting, men stöna som jag vet inte vad (tror jag :P).
Tog du nått smärtstillande? Nej, fick använde mina inre krafter, haha. Dvs andas!
Blev du sydd? Fick sy 2 stygn.
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Förlossningsrummet blir för mig vardagsrummet och vi var med mig 3 st, min mamma, sambo och jag :P
Hade du någon nära med dig? Mamma och Jonathan.
Hur stor var bebisen? 3410 gram och var 49 cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? Flicka.
Vad fick han heta? Emilia Donna.
Hur ser du på förlossningen idag? Bra även om de inte alls blev som planerat/tänkt :P Skönt ändå att det gick såpass fort om jag jämnför förlossningen med Emilia än Charlie, med C tog det 23 timmar från första värk tills hon var ute.
Var allting värt det? Klart som fan! :D


Lite bilder

Publicerad 2011-12-06 13:33:20 i Familjens vardag

Så jävla skön sovstil, haha. Vidöppen mun alltså, haha nåja, hon är sin far upp i dagen när det gäller att sova ^^


Här hade vi morgonmys imorse! :)


Jag och lillhjärtat häromkvällen :)


Blixten var rätt jobbig för dom båda haha.


Just det ja, Emilia är inte ens en månad och hon är riktigt stark i nacken, det var Charlie också. Kan hålla huvudet uppe flera sekunder när man ligger på rygg och hon på ens bröst, duktiga tjejen! :) Så hon får rejäl träning varje dag hon.

Charlie pratar på som bara den nu. Man förstår mer och mer. Hon kör just nu mellan 2-4 ord meningar lillstumpan våran. Tex "ja vill måla" säger hon utan problem, eller "vill ha" och så pekar hon på någonting hon vill ha eller göra. Och hon börjar bli riktigt toalettmogen nu. Säger "issa toa" för kissa på toan, drar av sig blöjan själv, och byxorna, vill ha hjälp upp och sätta sig och sen håller vi i henne och hon i toalettsitsen men just att kissa/bajsa vågar hon inte riktigt men hon vet ju vad man gör där, så det är ju något :) Plötsligt med en liten bebis här hemma blev min första bebis riktigt stor. Mammas fina flickor! ♥

hejåhå!

Publicerad 2011-12-05 14:49:23 i Familjens vardag

Idag var vi ute vid 10 och har varit ute och gått lite överallt och småhandlat dagens middag. Fläskfilé gryta med ris och fyllda paprikor med feta ost blir det ikväll hemma hos oss, mumma! :D

Förut när vi kom hem strax innan 12 vaknade E så hon fick mat och ren blöja. Charlie fick en risifrutti och ren blöja. Mina små blöjtroll :) ♥

Imorgon reser systeryster och mamma/momo iväg till Egypten och kommer hem om en vecka, kommer bli tomt men kul när dom kommer hem igen! :) Så jag agerar kattvakt åt dom.

Just det ja! :D Imorgon åker vi och skriver på kontraktet på våran nya lägenhet, underbaaaart :D Vi längtar riktigt jävla mycket! Får se om det blir flytt 1 januari, 1 februari eller 1 mars men något av dom datumen blir det :) Beror på om någon vill flytta in i denna lägenheten vi har nu tidigare eller om vi måste vänta tills 1 mars, men vi får vänta och se :D

Nu sitter vi alla tre och myser i soffan, C sitter här breve mig och pillar med en radiostyrd helikopter eller som Charlie säger "kopter" HAHA, söthörnan. Och E halvsover breve mig här ganska nöjd. Men nu skall jag och C ta och pussa på E tills hon inte vill ha mer pussar av oss ;) haha.




Mina tre älsklingar ♥
Två mirakel goa barn & en underbar pojkvän, sambo och pappa till våra barn!

♥ Underbaringar

Publicerad 2011-12-05 09:56:23 i Bilder :}

Mina underbaringar!





Älskar att redigera bilder, och ja, jag är en riktig amatör på detta
men det är kul att leka lite med bilder :)

Depp och icke pepp

Publicerad 2011-12-03 16:52:49 i Familjens vardag

Inget kalas för mig och lilla E. Sjuka. Ont i halsen, snuva och ont i kroppen.. Kul! Jag som hoppades jag skulle slippa men icke då. Och E små hostar och är täppt i näsan stackarn. Bara Charlie och pappa J som kunde åka iväg på kalaset. Orkar inte vara sjuk och vill inte bli sjukare, detta är tillräckligt, hoppas jag slipper grövre snuva och feber så är jag riktigt glad här..

Ingen matlust heller. Uhh! Emilias matlust är också nere, bådas är nere /: Hoppas den kommer tillbaka snart.

Nej nu skall jag vakna till och mysa med en nyvaken Emilia tills min stora tjej kommer hem ♥

Madde abdikerar

Kan det bli bättre?

Publicerad 2011-12-02 15:15:36 i Familjens vardag

GISSA vem som är glad, när hon fick reda på att självaste Lenny Kravitz kommer till Göteborg, och spelar på Liseberg 13 juni nästa år? ;)

JAG! ♥



En sådan lycka för själen just nu! :) Gud vad det kommer bli kul.
På tal om kul, imorgon åker vi till Onsala och firar C & E's farfar, J's pappa och min blivande svärfars födelsedag :D Kuwl.

Precis haft mamma/momo över på en liten fika, nu skall vi gå ut och vandra lite så C somnar härligt ikväll och ännu bättre upp är att hon inte sover på dagarna längre, stor tjej :) Förstår dock inte vart ifrån hon får sin energi ifrån för hon är sjukt pigg ändå på dagarna, kvällen även om hon inte sover längre en stund om dagen, haha. Galet. Tycker Charlie kan dela med sig av sin energi till mig ;) Haha! Sötis.

Ikväll blir det middag hos mamma/momo och sen mys här hemma med min älskade J och E efter att C lagt sig för natten. Ha en bra fredag alla!

Madde abdikerar

Lillstumpan

Publicerad 2011-12-01 10:10:31 i Emilia <3

Om man jämnför Charlie när hon var lika liten som Emilia så åt Charlie inte alls mycket, hon var inte stor i maten och har aldrig varit det heller, inte nu heller då alltså. Emilia är ett matvrak rent ut sagt, haha. Äter, sover, skiter, tittar och är nöjd och så somnar hon om, vaknar och vill ha mat osv osv, så är det hela tiden. Riktigt skönt med en till nöjd bebis här hemma, hoppas inte det ändras ;)

Hon sover faktiskt riktigt bra under nätterna också (tycker jag). På dagarna försöker jag hålla henne rätt vaken så hon till kvällen skall vilja sova mer och natten och det har dom två senaste dagarna börjat fungera bra, härligt ;D Somnar för kvällen runt 22.30-23.00 och vaknar runt 02 för mat och rapning och sen somnar hon om och sen vaknar hon runt 06-07, det gjorde hon inatt iallafall. Ybergott! Trycker i henne dessutom lite mer än på dagarna i matväg till kvällen/nätterna för att hon skall sova mer, längre. Känns bra och hon blir nöjd.

Oj, haha. Såg inte att klockan var så mycket. Får nog ta på mig och C nu sen skall jag äta lite och sen vid 13 går vi till BVC. Blir nog att byta från Skene bvc till Kinna bvc med Emilia också eftersom det är dit vi skall flytta :) Skönt, då har jag bägge barnen på samma bvc, kan hoppas att dom kan fixa syskontider så man slipper gå dit överdrivet mycket ^^,



Att min lilla redan är över 3 veckor, snacka om att tiden rusar iväg ♥
På bilden var hon en dag gammal, sötnöten!

Jag & J 2003.09.27 ♥
Jag & J 2010.01.04 ♥
Charlie 2010.03.09 ♥
Emilia 2011.11.08 ♥
Underbara datum i vårat liv.

1 december

Publicerad 2011-12-01 09:53:54 i Familjens vardag

BVC för Emilia idag, kul att se vad våran knubbis kan väga idag och hennes längd :) Inte fått det gjort på två veckor nu, haha sega vi är här. Och nästa torsdag blir det BVC för Charlie, t-vaccination.

Emilia ligger här i soffan och sover och Charlie ligger breve henne och kollar på henne och säger "bebis", "mammas bebis". Så underbart söt C är! :) Mina fina damer. Mannen min är på jobbet, som vanligt nu..

Gårdagens middag blev riktigt smarrig, gud vad kan jag när jag vill :D Haha!




Och idag fyller även barnens farfar år, så grattis grattis och på söndag far vi dit och då blir det kalas för Lasse :)

Ha en kanoners dag.

Madde abdikerar

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela