Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Galet glad!

Publicerad 2011-11-30 16:42:32 i Familjens vardag

UNDERBART!
Nu är lägenheten uppsagd och på tisdag, nästa vecka skall vi åka och skriva kontrakt på den nya! Så jävla underbaaaart! Nu är vi riktigt glada här! :)

Hursomhelst, fick köpt dagens middag när jag ändå var i Kinna förut också. Köpte potatis som jag gjort klyfter av dom är i ugnen tillsammans med en skivad lök, till detta köpte jag en fläskytterfilé som skall stekas i skivor med goda kryddor och en rödvinssås, mumma! :) Känner att vi kör på lite godare middag idag här för att fira att vi fått lägenhet nu på riktigt! :D Känner mig jävligt duktig också för att ha två barn, greja med dom om dagarna och ändå lyckas göra middag "varje kväll", haha har bara blivit två kvällar men ändå :) Får se hur länge man orkar göra middag.
Just nu känner jag bara en sådan stor press på mig för att försöka "få allt att gå ihop", städa, ta hand om barnen, ut och gå, greja här hemma och göra middag. Med andra ord, försöka vara en bra mamma och en bra partner i förhållandet. Det är inte de lättaste men man försöker så gott man kan, man är ju inte mer än människa.. /:

Bjuder på en galen bild på C ^^


Madde abdikerar

Hejdå lägenhet!

Publicerad 2011-11-30 10:00:06 i Familjens vardag

Om en stund skall vi bege oss till bussen, jag och alla barnen ;) haha. Skall in till Kinna och säga upp våran lägenhet nu, äntligen! Var och kollade på den lägenheten vi skall flytta till igårkväll, HUR FIN som helst! Så jävla glad, och den är i riktigt fint skick! Så jag och Jonathan längtar till att flytta dit så vi kan börja inreda lite finare än vad vi "gjort" här vi bor nu, haha :) Riktigt lycklig!

Annars får ni ha det så bra, ville bara säga detta ;D

Madde abdikerar

Dop datum fixat för E.

Publicerad 2011-11-29 10:53:38 i Familjens vardag

Blir i februari. Och det kommer bli minst likamycket folk som förra gången om inte mer denna gången, haha. Och denna gången fick jag också bokat församlingshemmet som var uppbokat sist, när vi döpte Charlie bus. Och givetvis blir dopet i Onsala Kyrka, precis som med Charlie :)


Onsala kyrka :)

Kommer bli en tuff månad med mycket inplanerat ^^, Först så blir det mest troligt flytt i februari (om inte 1a mars), sen har vi charlie som fyller 2 år och därmed ett stort kalas för henne och sen blir det dop för Emilia. En hel del händer bara i februari månad, haha. Men det är kul att planera och greja såhär :) Jätteroligt! Så nu sitter jag här i soffan med Charlie breve mig som målar och jag skriver gästlista och minstingen sover här breve mig invirad i massa goa filtar, mysmys!

Pappa J är på jobbet, riktigt trött och det är jag också.. :p Idag blir det pippi till middag i sötsursås ;) Låter roligare att säga pippi än kyckling ;P haha! Lite humor måste man ha i vardagen :) Annars ikväll efter maten i magen skall vi åka och kolla på lägenheten också, planera där också och kolla in den lite mer! kuwl :D

Håller på att skriva julklappslista, riktigt svårt :P Charlie är den enda och Emilia är dom enda som jag vet vad jag skall ge eller vad vi skall ge, ingen annan, haha! Riktigt svårt men kul juu. Nåja, får skriva och tänka vidare här ;D

Ha en bra tisdag.

Madde abdikerar

Äsch ;)

Publicerad 2011-11-28 15:05:57 i Familjens vardag

Vi trotsade att vi är sjuka och gick ut på en promenad ändå och fick leka av oss, eller Charlie fick görat. Hon har ingen feber, bara lite hosta och snuva nu och det är samma med Emilia, mini hosta och lite förkyld, dom har ingen feber så då får man passa på att vara ute :) Sitta inne är ingen hit inte.

Pappa Jonathan slutar om 24 minuter på jobbet och sen kommer han hem till oss. Än så länge har dagen ensam hemma med barnen gått bra. Eftersom E sover mesta dels, eller ligger och tittar och är nöjd så har jag väldigt mycket tid för att greja med C. Båda kräver mycket uppmärksamhet fast på olika sätt, men E är väldigt nöjd och ligger och det gör INTE Charlie :P Så man får verkligen ge henne så mycket uppmärksamhet som det bara går, sen när pappa J kommer hem får han ta över bägge barnen så jag kan börja med maten om jag inte hinner göra det samtidigt så maten är redo tills mannen i huset kommer hem :)

Madde abdikerar

Sv;

Publicerad 2011-11-28 14:04:29 i Svar;

Min tatuering på överarmens insida "03/09/27" står för när jag och min pojkvän blev tillsammans första gången.
Med andra ord 27 september 2003.

Tatueringsdax

Publicerad 2011-11-28 12:53:33 i Familjens vardag

Nu har jag äntligen kommit på vad jag skall tatuera in för lilla Emilia, fast det blir lite för Charlie också. En tatuering för dem båda som jag skall göra har jag tänkt, simpel och fin. Målade i paint häromdagen, och min skiss blev bra, vet precis hur jag vill ha det nu och vad det skall stå. Så det blir nog att jag önskar mig den tatueringen i julklapp :) Perfekt nu när det snart är jul.



För övrig info :P Emilias navelstump ramlade av imorse när jag bytte blöja på henne, skönt så slipper hon den fula lilla döda hudfliken :D Nej nu skall vi leka vidare här en stund innan C skall sova en stund hade jag tänkt OM hon nu är så trött och behöver sova. Igår sov hon ingenting , riktigt skönt ! :)

Ha de kanoners!

Tvåbarnsmamman Madde

Flytt!

Publicerad 2011-11-28 10:31:28 i Familjens vardag

Jag har också helt glömt av att berätta men NU har vi äntligen fått en lägenhet!!! :D Gissa om vi är glada?! OHJA :)

Såhär ser den ut.

Riktigt skönt med en större lägenhet, en 3:a på 78 m2. Första plan med träaltan, diskmaskin och tvättmaskin. Otroligt skönt, slippa diska för hand och boka tvätt tid stup i kvarten ;) Flytt lasset blir troligtvis av 1 februari, om inte det så blir det 1 mars!

Riktigt jävla glada är vi! :) ÄNTLIGEN ♥

Bvc= nej. Sjuka= ohja!

Publicerad 2011-11-28 09:42:39 i Familjens vardag

Ledsen för seg uppdatering men att ha två barn är nytt och jag prioriterar inte datorn överhuvudtaget just nu ^^ Finns faktiskt roligare saker att göra :P Haha!

Hursomhelst. Idag är det första dagen när jag nu är hemma med bägge barnen ensam, mannen är tillbaka på jobbet, stackarn som är sjuk men måste jobba. Och mina två dockor här hemma är också sjuka, bara jag som är frisk. Eller ja, frisk och frisk, jag "ser" inte sjuk ut eller känner mig direkt sjuk men lite ont i halsen har jag men fan heller att jag tänker bli sjuk när jag har alla andra sjuka här hemma, någon måste ju vara frisk och orka ta hand om dom andra haha. Och då får det bli husmor här ;)

Idag är Emilia redan 20 dagar, stor tjej! :) Tiden här hemma sedan hon föddes har gått sjukt snabbt, snabbare nu än när hon låg i min mage, och jag tyckte Då att tiden gick fort men nu, fyfan. Hinner inte med och det känns som att hon är jättestor :P

Charlie börjar bli riktigt duktig på att prata och härma nu. Härmar med nästan alla ord, haha mindre bra om man råkar svära men men ^^, Hon kan alla sina kroppsdelar (dom vissentliga iallafall :P) och kan säga några av dom. Hon har blivit mer intresserad av "toa" som hon vackert säger haha. Går in, ställer sig framför toaletten, drar ner byxorna samt blöjan och vill att man skall sätta henne där men när hon väl sitter där så förstår hon inte så värst mycket men det kommer väl :D Hon är ju ett steg närmare att kunna göra sitt på toaletten än i blöjan :) Mammas riktigt stora tjej snackar vi här!

Egentligen var det bvc tid för E idag kl 10 men eftersom dom är sjuka får det bli en annan gång, mest troligt senare under veckan. Och C har tid imorgon hos bvc, för sin sista turistvaccinations spruta sen är hon klar, riktigt skönt! :) Men jaja.. Nu skall vi ta och äta frukost här, Charlie har fått en galet stor aptit haha, yey! :D Charlie har blivit en riktig sjusovare nu och Emilia sover ju jättemycket som vanligt. Idag behövde jag inte gå upp förens 09. Skön lyx när man har två barn ^^,

Fick förövrigt världens sötaste bild på E förut ♥


Ha en jättebra måndag :P

Tvåbarnsmamman Madde

Mammas fina hjärtan!

Publicerad 2011-11-23 19:06:23 i Bilder :}

Mammas fina tjejer!

Första syskonkortet !


Charlie ville göra samma sak som samma, så Charlie tog sin docka och fick en flaska och började mata hon också, sötaste ! ♥


Lillasyster Emilia är allt en rosa liten prick!
Idag är lillasyster 15 dagar gammal, redan 2 veckor! Mammas minsting!

Jag älskar er av hela mitt hjärta tills döden! ♥♥♥

borås dag

Publicerad 2011-11-21 20:56:28 i Familjens vardag

Idag har jag med min underbara familj haft en dag i Borås. Varit på öppna förskolan en stund så Charlie fick leka av sig och träffat lite folk, väldigt trevligt och sen drog vi ner till Knalleland. Gick runt lite och kollade och pappa Jonathan köpte jääättefina kläder till bägge barnen, kul att man har en pojkvän som faktiskt tycker det är rätt kul att kolla kläder, speciellt till barnen iallafall ;) Så nu ligger kläderna i tvätten så dom blir nytvättade och goa :)

Mat i magen och Charlie sover för natten, helt utslagen efter allt stojj idag ^^ Och lilla Emilia ligger här med mat i magen, ren blöja och småpratar här breve mig nu. Hade tänkt avsluta här och sniffa på mitt minihjärta och mysa i soffan med älskling till ett nytt avsnitt med Desperate Housewives :)

Ha en kanonkväll !

Tvåbarnsmamman Madde

Hit och dit.

Publicerad 2011-11-20 20:43:28 i Familjens vardag

Ja herregud, haha. Det tar allt sin lilla tid innan man kommer iordning eller kommit in i rutiner. Det tar mycket tid och ork kan man lugnt säga och vi är ändå två hemma än så länge, men på tisdag kör älskling igång med jobb igen, då har han tagit sina 10 pappa dagar här hemma hos oss. Men det är en kort jobbvecka :) Tis-torsdag är det jobb och så är han ledig på fredag och sen är det ju helg igen, riktigt skönt! :)

Men imorgon skall vi iväg till Borås en sväng för att lämna bröstpumpen jag hyrt på Säs och även skall hela familjen till Unga föräldrar gruppen, en förskola för unga föräldrar. Det skall bli kul att älskling skall med imorgon också :) Sen åker vi runt för att kolla lite kläder till bebis och köpa lite annat kul ^^,

Alldeles strax skall vi kolla klart på filmen vi började på igår, haha. Fast eftersom den var 3 timmar orkade vi aldrig kolla klart den så vi har 1.5 h kvar att se som körs på om en stund här i soffan med lilla Emilia som sover breve mig här i soffan, och älskling står och tränar och jag här ^^ Charlie somnade för en stund sedan, skönt! Även om det är försent /: Och hon fick bara sova 20 minuter förut på förmiddagen.. IT blir det nu :D Klassisk och bra skräck från 1990.



Just det ja, förut invigde vi "nya" vagnen med ett åk med bägge barnen i , en riktig hit :D Vi var iväg hela dagen igår och handlade, syskonvagn+liggdel med regnskydd för ligg&sittdelen. Perfekt :) Blev en helsvart vagn med mörk brunligg del, snyggt! Tänkte först chockrosa liggdel men blev inte så, så nu är vi på jakt efter en snygg åkpåse åt Charlie :) Nåja, ha en kanon kväll ! :) Vi alla fyra mår finfint iallafall. Tänkte slänga in lite bilder imorgonkväll på hela familjen Kaos här ;)

Tvåbarnsmamman Madde :)

Mys faktor

Publicerad 2011-11-17 16:14:18 i Familjens vardag


Hade lite mysfaktor här förut med systeryster på besök. Syster hade lilla Emilia i knät och Charlie satt breve och myste med Putte minsann, riktigt mys! :) Mannen i huset var iväg och tvättade bilen så vi hade lite mys och prat när han var iväg.. ♥ Ha en fortsatt bra torsdag!

Tvåbarnsmamman Madde

R.I.P Elvis.

Publicerad 2011-11-17 12:33:45 i Känslorna

Jag vet verkligen inte vart jag skall börja.. En tung kväll igår och idag.

När jag var 12-13 år, fick både jag och min lillasyster varsin katt som vi köpte. Jag köpte en Elvis, och min lillasyster en liten Oliver. Tiden gick och dom blev äldre. Mina föräldrar valde att skilja sig och pappa och jag fick med oss båda katterna. Och systeryster träffade sin katt när hon hälsade på våran pappa då givetvis.

I början av året 2008 dog Oliver. Det var en otroligt jobbig tid, en älskad katt man haft i flera år. Och Elvis levde vidare, utan Oliver men hade nu sällskap av sin nya kamrat, Fanny istället.

I förra veckan fick jag reda på av min pappa att Elvis fått cancer och är inte riktigt sig själv nu mera. Ovanligt lugn och vill inte vara ute längre. Han sa att han kunde ha dagar, veckor, månader kvar att leva, dom visste inte riktigt. Och igårkväll fick jag ett samtal ifrån pappa. Pratade på som vanligt och jag frågade hur det var med katterna. Då sa pappa att Elvis dött. Somnade in av sig själv. Han plågades alltså ingenting. Han fick somna in i pappas knä, ett par djupa andetag sa pappa och han var borta. Precis så som han bror Oliver dog.

En väldigt stor del av mitt hjärta gråter just nu. Jag vet att han fick ett fruktansvärt bra liv utav oss. Den kattsand han gillade, kattmat han älskade, kärlek varje dag han levde av hela familjen. Han var en älskad, gammal katt! Min älskade Elvis.

Lyckligt nog har jag två fantastiska barn nu, en underbar man jag älskar och två mysiga katter vi alla här hemma håller kära. Men ändå känns det tomt, Elvis.. Min lilla gubbe. Denna dagen har jag befarat så jävla länge. Pratat om att den dagen Elvis dör, kommer en de av mig dö. Han var verkligen killen i mitt liv. Någon som alltid funnits där för mig, när man varit glad eller ledsen. Min katt.. Kanske fånigt att gråta för sitt djur, men han var mer än bara ett djur. Han var MIN älskling. MIN! En familjemedlem jag älskade med hela mitt hjärta, som jag ännu gör. Och jag känner stor ångest för jag kände i lördags att jag ville åka bort till pappa för att hälsa på Elvis och Fanny och pappa, men jag sa aldrig det till Jonathan och nu är det försent! :'( Kände verkligen på mig att han skulle försvinna ifrån oss väldigt snart men fan att jag aldrig sa någonting att jag ville åka dit !

Elvis somnade in i måndags förmiddag i pappas knä. Pappa märkte i söndags att han var inte alls sig själv och på måndags morgonen ringde han till vetrinären för att fixa en tid samma dag för avlidning och fick det senare samma dag. När klockan var runt 10.30 på måndagen där sa pappa att han skulle åka hem för han mådde så dåligt för sin katts skull och hade svårt att arbeta. När pappa kom hem, satte sig i soffan kom Elvis upp själv i hans knä, la sig, drog ett par djupa andetag och sen var han borta.. Som att han väntat på att han skulle komma hem för att få dö hos sin älskade husse. ♥

Elvis, du är saknad och evigt älskad. Älskade katt!
Jag älskar dig fortfarande !


Min lille ellie
.. ♥♥♥
R.I.P!

Hon föddes mitt på vardagsrums golvet som en raket!

Publicerad 2011-11-13 15:00:52 i Emilia <3

Det var måndag. Jag hade varit hos barnmorskan och fått tid för igångsättning som skulle ske på söndag den 13e nov, på fars dag på Varbergs förlossning som bestämt. Men så långt hann vi inte, tur det :P ^^ Alltså vänta tills söndag, dvs idag.

Senare där på måndagen när vi gick och la mig, bad jag älskling att prata med bebis i magen, och säga åt bebis att skynda på sig, att hon, han får komma tidigare! Och det gjorde han. Sen somnade Jonathan och jag hade jättesvårt att somna om och somnade inte förens 01.
Vaknade igen vid 02 gick på toaletten, och la mig igen men kunde inte somna om så jag låg och spelade Wordfued hela tiden tills klockan blev 03.00 för då kände jag att jag fick en förvärk som kändes mer än vad dom andra förvärkarna gjort men tänkte inte så mycket mer på det men kände igen att jag behövde gå på toaletten som jag alltid känner när jag får förvärkar/riktiga värkar för att de trycker mycket neråt. Men när jag väl kom upp ur sängen och satte mig på toa, gjorde det jag skulle och torkade mig kände jag att jag var mjuk mellan benen och antog att jag börjat "mjukna upp" mig som man skall göra för att visa att man är "mogen" som det så fint heter, haha. Och såg att de var en liten rosa/blodig flytning och visste att de var slemproppen som gick (igen, eftersom min slempropp gått i flera omgångar men återbildats igen). Återigen gick jag och la mig men kunde inte för jag fick en värk till. Hade ett par värkar tillochfrån i 15 minuter. Så när klockan var 03.15 vaknade Jonathan igen för han hört mig vagga omkring och pusta ute i vardagsrummet. Frågade mig vad det var frågan om, och jag sa att jag har börjat få värkar men att han inte behöver gå upp ännu för jag trodde att de skulle ta ett par timmar till :p Så han försökte somna om och jag fortsatte vagga omkring och varva mellan gå runt och toalettbesök. Sen när klockan blev 03.25 ungefär så satte sig J upp i sängen och frågade mig när jag gick förbi sovrummet hur jag mådde och hur ofta värkarna kommer. Då hade dom börjat bli väldigt regelbundna och jag svarade att dom kom mellan 2-3 minuter. Jonathan sa ganska chockat "skall man inte åka in då?", mitt svar tillbaka blev bara "jag vet inte, jag tror det, jag har väldigt ont just nu.."
Gick återigen runt och vagga och varvade mellan  toaletten. Jonathan gick upp för att försöka klä på sig och jag kom ut ifrån toaletten och sa att det nu kommer riktigt färskt blod. Ber J ringa till Varbergs förlossning som vi planerat att åka till. Han pratar med dom ett tag och jag vaggar runt i trosor och topp fortfarande :p Svårt att få på sig kläder när det gör riktigt ont och även ett mycket större tryck neråt nu.

Går in till J i sovrummet och frågade honom om jag skulle ta och ringa ner min mamma för att vi antagligen behövde åka in närsomhelst. Var lite i chock och frågade J vad jag skall säga till mamma om jag skall ringa. J's enda svar var "säg att du har värkar och att vi måste åka väldigt snart kanske?" Haha, jag var helt borta, lite likaså var Jonathan. Ringde till mamma när klockan var 03.40 och bad henne komma ner när jag fick frågan av henne "Hur ofta kommer dina värkar nu?", mitt svar "1-2 minuter nu" och det enda mamma sa då var men herregud, ni hinner inte ner till Varberg, om ni har tur Borås men jag kommer ner nu.
Ett par minuter efter kommer mamma in och frågar hur jag mår. ONT är mitt svar! Gick på toaletten igen och då kom det ännu mera blod och det var ett extremt tryck neråt och jag sjäv gissade på att jag var kanske 7-8 cm öppen, vet inte varför jag började tänka eller gissa på det men jag gjorde bara det haha. Efter någon minut kommer jag upp och mamma hjälper mig på med mina leggings och Jonathan går omkring som en virrig kanin och säger att han skall äta frukost innan vi isåfall måste åka in. Men nu gör det riktigt jävla ont för mig och ber mamma ringa till Borås förlossning istället för jag har så ont och kan verkligen inte prata nu. Jonathan får på sig ett par byxor och en tröja äntligen, haha. Nu har jag kommit in till vardagsrummet och står och hänger mot vårat skötbord och har grymt ont..

Nu är klockan 03.50 och jag står och bresar lite med benen och hör ett "ploff" mellan benen och känner sig hur vattnet går i två omgångar och säger det till mamma som pratar i telefonen, och direkt efter hon sa det att mitt vatten hade gått känner jag hur bebisen huvud bara faller ner till min mynning och då gav mamma mig telefonen för dom ville prata med mig och jag var helt borta och minns inte så mycket härifrån men minns att jag sa att jag hade färsk blod och att vattnet gått mer än så kommer jag inte ihåg just nu :p Sen känner jag en krystvärk och jag kan verkligen inte hålla emot!! Av någon anledning bröts telefonsamtalet jag hade med förlossningen och jag bara stöna som fan och sa till mamma och J att jag måste krysta och rätt som det var när jag står där och stönar och trycker kommer bebisens huvud ut och jag ber mamma dra ner mina leggings och Jonathan var i chock när han såg mig bakifrån där, haha :p Mamma bad J hämta handdukar och han var så vimsig och sprang till soffan av någon anledning, tog en filt istället, fattade ingenting och kom på att vi har handdukar i badrummet. Fort som fan så bad jag mamma och J hjälpa mig att lägga ner mig. Nu låg jag ner och bebis huvud var ute, tog någon minut och sen fick jag en krystvärk till och jag tryckte på som fan och sen flöt bebis kropp ut och mamma tog bebis och ta på min mage och stoppade om en massa handdukar på bebis och bebis skrek på bra direkt när bebis kom ut. Det enda jag hörde ifrån Jonathan var att han sa "fan vad duktig du är älskling!!" och sen såg jag att hans ögon började tåras :) Så våran andra bebis föddes 03.56.


Första bilden på bebis utanför magen ♥

Nu var bebis ute och efter säkert 1-2 minuter frågade mamma mig "men vad var de för kön?!" "Ingen aning, kolla! Blev mitt svar och mamma kollade och visade mig, en flicka till sa vi alla tre nästan samtidigt! Jonathan hade ringt ambulans som var påväg hit för att hjälpa och jag sa till Jonathan att ringa sina föräldrar och berätta vad som hänt och det gjorde han och mamma ringde hem till sig själv för att berätta vad som hänt och det enda hon sa till min lillasyster som låg och sov var "du måste komma ner, hon är ute nu! bebisen är född, kom ner till madde nu!" Efter en stund kommer även syster ner och ser mig ligga där på golvet med en bebis på magen, en liten tjej. Alla var helt uppspelta och mamma grät hon också som jag och J gjort, gjorde. J fick fort ta fram systemkameran och mobilen för att ta tre kort, haha det enda vi hann med. Strax därpå kom ambulansen hit. Två män kom in och frågade, och hjälpte mig. Och sen kördes jag ut på en bår och in i ambulansen (första gången jag någonsin åkte ambulans också måste jag tillägga haha), och Jonathan tog förlossningsväska och lite annat och gick till sin bil och åkte efter ambulansen medans mamma och syster var kvar och fick städa upp efter "mig", haha. Stackars dom men de var inte mycket blod som tur var för dom att torka och städa upp. Och jag kan verkligen inte förstå hur Charlie kunde ligga och sova i allt oväsen som vi gjorde ifrån oss, säkert speciellt jag om någon. Haha! Men hon sov som en stock.

Väl i ambulansen fick jag lite nålar i mig och lugnande och ena killen som satt breve mig pratade hela vägen in med mig.. Trött var jag och jag började känna av eftervärkar för att placentan antagligen ville komma "ut". Men kände ingen direkt lust att ännu behöva trycka ut den så den fick vara kvar i mig. När klockan var 05.00 var vi inne på Borås förlossnings avdelning och det var verkligen skit skumt att komma in till förlossn. MED en bebis! Man brukar ju åka in med en mage och därifrån med en bebis, haha. Hursomhelst, kom in till ett förlossningsrum och efter ett par minuter kom J in i rummet också. Klippa navelsträngen fick Jonathan göra och sen försökte en av dom två barnmorskorna som var därinne trycka/massera ut placentan och tills slut gled den ur och alla kärl var med och den såg fin ut tyckte dom. Så det var ju bra det :)

Efter en stund så gick barnmorskorna ut så vi fick lite tid alla tre tillsammans och jag och J bestämde oss för Emilia att hon skulle heta. Efter någon halvtimme kom en barnmorska in med en bricka med mackor, kaffe, choklad och juice åt oss så vi fick mumsa i oss det. Sen efter någon halvtimme igen kom en barnmorska in och hämtade brickan och sen tog bebis för att väga och mäta henne.

Emilia vägde 3410 gram & var 49 cm lång, med ett huvudomfång på 34.5 cm. JÄTTEstor bebis tyckte vi eftersom vi jämnförde med Charlie när hon föddes haha. Men Emilia var, är ju normalviktig så det var ju egentligen ingenting.

Så när klockan blev strax efter 08.30 blev vi körda upp till BB hotellet vi skulle ha som eftervård. Riktigt lyxigt och nytt! Platt tv på väggen, eget och stort badrum, två riktiga sängar som var justerbara för rygg och ben, otroligt gött!

Jaaa.. Det var väl allting jag känns relevant att skriva :) Men nu vet ni hur våran andra lilla sessa, Emilia kom till världen ;) Så allt som allt från första värken tog allting 56 minuter tills våran Emilia var ute ♥



Emilia Donna Kullberg-Eidland ♥

Stolt storasyster C till lillasyster E

Publicerad 2011-11-13 14:54:37 i Emilia <3

Ja nu är vi hemma ifrån bb! :) Tänkte skriva en förlossningsberättelse men den blir väldigt kort, haha :p Men vi har varit hemma sedan torsdags eftermiddag och allting går verkligen toppen här hemma. Charlie är jättestolt. Vill ge saker till Emilia, och hjälpa till. Härmar med att lägga dockor och andra saker i hennes dockvagn och gör samma sak, jättehärligt och otroligt sött att se :) Riktig lycka! ♥



Här är vårt andra lilla underverk. Charlies lillasyster Emilia Donna. ♥ Mina älskade döttrar!

Min mamma, pappa, lillasyster och Jonathans mamma, pappa, en av hans bröder med flickvän har varit och hälsat på och sniffat bebislukt ^^, Både Charlie och Emilia fick presenter och även jag fick ^^ :) Charlie fick ett fint ritblock med färgglada pennor och Emilia fick en söt snuttefilt samt rosa söta kläder, och jag fick pengar :) Och en rosa jättefin ros med vas! :)

Idag är det även fars dag. Så grattis till min älskade pappa Bill säger vi idag och till mina barns pappa Jonathan (får säga det åt dom ;) eftersom dom inte kan säga det haha). Så grattis ! Nu skall jag ta och försöka skriva mig en förlossningsberättelse här om inte E hinner vakna innan dess. Sovit sedan halv 12 :)

Tvåbarnsmamman Madde ♥

Både jag och lilla Emilia mår bra! Nu är h...

Publicerad 2011-11-10 08:07:01 i Familjens vardag

Både jag och lilla Emilia mår bra! Nu är hon två dygn gammal. Ligger och sover på mig just nu, underbar känsla! Mindre härlig känsla dock är att jag saknar ihjäl mig efter storasyster Charlie! Men vi åker hem i eftermiddag så pappa J och C hämtar oss på bb :-) Amningen började bra men fungerar inte alls just nu, pumpar ut och ger på sked till Emilia för tillfället. Hoppas amningen kommer igång bättre snart! Skall strax ner till frukosten iaf :-)

Söndag kl 09

Publicerad 2011-11-07 18:35:31 i Graviditeten med nya bebis i magen

Har vi fått en tid för igångsättning på Varbergs förlossning om inte bebis kommit innan dess.

Jonathan hoppas och tycker det hade varit väldigt kul om bebis kom på fredag. 11/11/11 blir datumet isåfall och det är ju inte helt omöjligt ;)

Nu när bebis är 42 veckor eller 41+2 veckor om man föredrar att räkna så.. Idag mättes magen till 36 cm i SF mått, jävla mage alltså ! Dom senaste två veckorna har bebis varit 35 cm i SF måttet och innan dess mindre, så nu känner jag mig riktigt äckligt stor, fy fan! :P:O
Bebis hjärtljud låg på 140 slag/minut. Som det gjort nästan hela gravidteten, alla värden med mig var bra, så det är skönt och jag har fick även en tid för efterkontrollen, mitten av januari. Haha, känns jättelångt bort men det går snabbt nu :p



Så snart snart snart, är det min tur att vara i förlossningsrummet och få ut våran älskade son eller dotter ♥
Nu är längtan riktigt jävla enorm! :) Tror faktiskt på en son denna gången ;) Jonathan tror en till dotter, men snart får vi reda på vem du är och hur du ser ut älskade därinne! ♥

Snart :)

Publicerad 2011-11-07 12:24:48 i Graviditeten med nya bebis i magen

Min bm ringde mig nyss och frågade hur saker och ting var och samma svar som senast, "ingen bebis ännu". Så hon räknade och kollade ut lite på detta och hon skall ringa Varbergs förlossning nu för att fixa en tid åt oss för igångsättning. Och det blir på lördag nu om bebis inte kommit naturligt, vilket jag innerligt hoppas på!

Självklart vill man att allting skall börja på naturligväg, iallafall jag och tror många känner samma sak. Så om inte bebis dykt upp innan fredag, blir det på lördag bebis är beräknat att komma ut till oss. Efter denna eviga längtan, får vi äntligen träffa dig, bättre sent än aldrig ! ♥

Men ett besök hos barnmorskan blir det senare i eftermiddag iallafall, mäta bebismagen, lyssna på bebis hjärtljud och prata lite ang. igångsättningen antar jag :)

Så nu vet ni det :) Ha det bra!

SNART tvåbarnsmamma :) ♥♥♥

Ny vecka, ny dag - Måndag

Publicerad 2011-11-07 10:39:34 i Familjens vardag

Då var det måndag igen, och ännu ingen bebis /: Känns verkligen som att man går bakåt i graviditeten nu haha. Känns tråkigt men bebis måste fanimig komma nu, längtar så!

Charlie har nästan slutat sova på dagen, vilket är skönt för hon somnar tidigare på kvällarna, men då går man miste om den där "lediga" timmen varje dag nu man fick innan ,men gillar bättre när det är såhär , utan sovstunden :) Känns verkligen som att bebis, småbarns stadiet är borta även om hon inte ens är 2 år. Haha :)

Hursomhelst :)
Nu är vi strax klara här, Charlie skall bara äta lite mer vindruvor så hon piggnar på sig och sen skall vi ut och boka en tvätt tid snarast och sen blir det lek i sandlådan/lekplatsen, det lär trötta ut Charlie ;)

Kl 15.10 har jag tid hos barnmorskan, får se vad hon säger/ gör idag. Hoppas på att det snart kan få vara pågång eller att det strax får vara våran tur att få bebis. Alla andra som hade bf efter mig har redan fått, även första, andra och tredje barnet men icke vi. Vi får då vänta ännu mer :P Som mamma sa igår. Hon tror det blir en till väldigt lugn bebis vi får (som Charlie var som liten), för att bebis inte direkt har någon bråska ut alls, ingen stress där inte ;) haha, men vi får se ;):) Ni får ha en bra dag !

SNART blivande tvåbarnsmamma :)

Vecka 42 (v41+0)

Publicerad 2011-11-06 19:43:00 i Graviditeten med nya bebis i magen

Finns ingenting man kan skriva om denna veckan. Haha. Bebis är med andra ord försenad. Och inga direkta tecken på att bebis VILL komma ut. Mamma tror det blir en lugn bebis eftersom hon/han inte har någon bråska på att komma ut ;) Får väl hoppas på det då :) Hehe.

Imorgon skall vi iväg till barnmorskan, troligen få en läkartid och igångsättningsdatum, vilket jag hoppas på att slippa. Vill att allting skall komma igång på naturligväg, inte igångsatt. Usch :(

Skall fråga min barnmorska imorgon om en hinnsvepning. Får se vad som händer och sker efter det /:

BF+8 idag, riiiktigt jädra försenad, och riktigt jävla hemskt! Humöret är inte på topp dom senaste dagarna, konstigt va? :P Haha! Ne...

Nu inväntar vi min systeryster som skall komma ner, och då skall jag, J och systeryster glo film tillsammans :) Bra söndagsmys! Blev bjuden på middag hos mamma förut. Grillade kött ute på grillen och fick hemmagjord potatisgratäng med god sallad. Och jag och J bjöd på riktigt smarrig glass :D Möms!

Ha en fortsatt bra söndag! :)

SNART SNART SNAAAAART tvåbarnsmamma ♥

Ännu en dag i Göteborg :)

Publicerad 2011-11-05 18:44:13 i Familjens vardag

Idag var vi även en hel dag, nästan en hel dag i Göteborg :) Älskling åkte förbi media markt för att lämna in datorn som krånglade och fick sig en ny , innan dess lämnade älskling av mig, Charlie, mamma/momo och systeryster i Allum där vi gått runt lite och sen fikat med min mormor/Charlies gammel mormor och min morbror som bor precis breve Allum. :)

Fick köpt mig ett par leggings och lite hårband, köpte inget annat. Haha. Gillar inte Allum efter idag. Strömavbrott i halva köpcentrumet (kunde ju inte dom hjälpa men jag blev irriterad :p) Och sen är det sjukt äckligt på deras toaletter, gör verkligen ALDRIG rent dom. Om man jämnför med Kungsmässan som verkligen satsar på att ha de snyggt och fräscht på toaletterna, vilket jag tycker är viktigt! Så minus idag för Allum, därför jag föredrar Kungsmässan.

Sen vid 15 tiden åkte jag, Charlie och mamma/momo hem igen med bussen. Och nu har vi ätit tacos här hemma, riktigt gott ! :) Älskling och Charlie gick iväg till Preem för att kolla efter en film vi ville hyra så vi får hoppas att dom kommer hem med den annars får vi dra iväg till Hemmakväll som säkert har filmen annars :p Och de ger mig ett litet (hhehe) skäl att köpa godis, haha!

Inga känningar alls vad de gäller bebis i magen. EN vecka över tiden nu! Hade ju bf förra lördagen. Och nu har det gått en vecka. BF+7 idag! Snacka om att någon är sur? :P Men jaja.. bebis kommer när bebis är redo. Inget mer att göra åt den saken :(:P Försöka går ju men det funkar ju inte ^^,
Bebis får faktiskt ta och komma uuuuuuut nuuuuuuu ! Imorgon har jag gått 41 fullgångna veckor med bebis i magen och pallar inte att gå över en vecka till! :(

Ha en bra lördags (söndags ;P) kväll :D

SNART tvåbarnsmamma :) ♥

Kanon dag med mina två älsklingar!

Publicerad 2011-11-04 21:32:56 i Familjens vardag

Haft en hel dag i Göteborg med älskling och Charlie idag :) Riktigt mysigt! Ätit på pizzahut, handlat fina bebiskläder till bebis i magen, köpt en ny dator med lite tillbehör på Media Markt och småhandlat lite på Ica Maxi. Varit borta sedan kl 10 imorse och kom hem 18.30, haha. Heldag :)

Älskling är iväg och köper Mc donalds mat, fetton vi är :p Halvkollar tvn med Skavlan på och älskling är iväg som sagt, men kommer nog hem om en liten stund och då blir det mat och sen skall han fixa mer med datorn och sen kanske lite film? :)

Annars, INGEN BEBIS idag heller. Känns mer som att man går bakåt i gravidteten nu? Haha. Blir knäpp verkligen. Men idag har jag, vi gått en massa så man kan ju hoppas att det hjälpt lite ;) Om inte annat är det inbildning, hahaha. Idag är det iallafall BF+6 dvs v40+5.

Vi är bjudna på dop i slutet av månaden, riktigt kul och har världens bästa ide för present som skall köpas! :) Fjärås kyrka blir det dop i. För lilla Elina :)

Ha annars en go fredagskväll allesammans !

SNART tvåbarnsmamma :)

Tidsfördriv?

Publicerad 2011-11-03 16:20:13 i Familjens vardag

För att fördriva tiden här, har jag bakat citronrutor, haha. Får se hur dom smakar senre ;)


Mina ser verkligen inte ut som dom på bilden, haha. Mina blev mer misslyckade utseende mässigt men får se hur dom smakar istället, det som räknas ;)

Charlie är INTE på bra humör alltså :p Allting är fel. Någon som är trött frågetecken? Haha. stackarn, men skulle jag lägga henne nu 15 minuter skulle det bli världens powernap och hon skulle leva jävel framtill 23 ikväll vilket vi inte orkar med, så står hellre ut med hennes gnäll och uppmärksamhet , så ikväll vid 18.30 gissar jag på att hon kommer vara helt slut och sova som en stock till imorgon morgon.


Mitt humör just nu:
Trött, irriterad, nere men ändå är allting okej.
Varför?
Sover inte riktigt ordentligt på nätterna, sover oroligt för jag är så ivrig för att förlossningen skall sätta igång plus att det är jobbigt att vända sig om i sängen med en tung mage :p, och därav irritationen och lätt för att gråta. Nere för att bebis ännu inte dykt upp, bebis måste ju komma uuut nuu! Men jag kan ju inte påverka eller skynda på bebis så jag måste bara vänta till bebis är klar för att komma ut.


Älskling är som tur är påväg hem, så hemma om ca en halvtimme, mys! Har absolut ingen aning om vad det blir för middag, är för trött i skallen, en jävla sörja till hjärna just nu och orkar ingenting pga min trötthet. Att baka citronrutorna var dagens verkligen, haha. Var ute en sväng med C förut och lekte men icke blev hon trött för det :p Hon kanske börjar bli så stor nu att hon inte behöver sova utan gärna somnar tidigare på kvällarna? Hade inte varit helt fel även om någon timme försvinner på dagen då jag kan slappa lite ^^ Fast det lär jag inte kunna göra snart ändå när bebis nr 2 ploppar ;) Haha.
Nej nu får jag väl avsluta här, inget kul att skriva, bara skriver för att man är uttråkad och arg på bebis som aldrig vill visa sig :P haha. Nedå :) Hihi. Ha en bra kväll iallafall !

SNART tvåbarnsmamma.. men när? ♥

BF+5 wtf?

Publicerad 2011-11-03 13:42:13 i Familjens vardag

Ingenting. Ingenting händer eller känns! Verkligen helt dött på den fronten, känner bara att bebis ligger så långt ner att hon, han kommer åt en massor av nerver så det gör skitont mellan benen, riktigt obehagliga ilningar eller hur man nu skall förklara det? :P Skumt och jobbigt är det iallafall.

Nu när man väl inte känner någonting alls så vill man att allting skall dra igång, och sen när det väl dragit igång och gör riktigt jädra ont kommer jag ångra mig att jag ville det skulle starta pga smärtan, haha. Lovar er ;) och mig själv det!

Om bebis inte kommit imorgon blir det en dag i Göteborg, älskling är ledig ifrån jobbet så vi hade tänkt åka och kolla runt lite. Fan snart måste man börja julhandla också? Haha, herregud. Stress stress stress, och bebis är inte ute ännu, ÄNNU mera stress! Haha :p

Charlie har ännu inte somnat som hon brukar göra någon timme max om dagarna, haha. Tokiga busunge ! :P Piggelin om någon ;) Så nu struntar jag i att lägga henne igen och kör på att hon får vara vaken och somna runt 18-19 tiden ikväll istället, lättare så bara det att hålla henne vaken tills dess också :p haha! Kan bli ett knivigt problem men brukar ju lyckas :)



Kära lill* bebis i magen!
När vill du komma ut till oss? Kan du inte vara snäll och göra dig redo och komma ut nu? Din pappa börjar bli riktigt ivrig nu och vill träffa dig, likaså jag, din mamma. Din syster förstår inte så mycket men hon vill ha ut dig för hon vet att det är en bebis i min mage och älskar bebisar :)
Hur länge hade du tänkt protestera och stanna kvar därinne? Till jul kanske? :p Nej det är bäst för oss alla om du kommer ut nu så slipper du ligga därinne trångt i din egna sörja och komma hit ut till oss så värmer vi dig med våra varma kroppar och goa filtar, smarrig mjölk när du vill, kärlek hela tiden och kärlek livet ut! Låter inte det så mycket bättre lill bebis i magen? Kom ut nu :) ♥


SNART tvåbarnsmamma :D

Nyttigt eller onyttigt?

Publicerad 2011-11-03 13:29:52 i Allt och inget

http://www.familjeliv.se/Foralder/1.1414550

- Visste du att snabbmakaroner och ketchup innehåller lika mycket näring som en påse godisbilar?
Låter nästan.. Bra. Jätteläs värd artikel!

Klicka på länken och läs, riktigt läsvärt för småbarnsföräldrar eller föräldrar i sig.
Står lite snabbt om vad saker och ting innehåller, nyttigt eller onyttigt. Hur man får tips till sina barn och sig själv att göra frukt och grönt roligare sätt att äta på :) Kanon verkligen om man är lite dålig på ideér i vardagsmiddagen så man slipper köpa hämtmat till sina barn eller göra samma saker om och om igen, verkligen toppen! :)

You and me

Publicerad 2011-11-02 14:31:15 i Charlie <3

cause it's you and me and all of the people
with nothing to do
nothing to lose
and it's you and me and all of the people
and I don't know why
I can't keep my eyes off of you

all of the things that I want to say
just aren't coming out right
I'm tripping inwards
you got my head spinning
I don't know where to go from here






Min finaste Charlie! Här på bilderna är hon ifrån 2-5 månader gammal, min lilla som snart, vääldigt snart blir storasyster! Hon är det finaste jag har, hon och Jonathan och bebis i magen ♥

Jag älskar dig mitt underbara barn, Charlie Elly!
Finaste någonsin! Vackraste flickan på denna jord.

Snart har vi din lillebror/lillasyster hos oss..

Sista dagen

Publicerad 2011-11-02 10:02:04 i Graviditeten med nya bebis i magen

Charlie är lämnad på dagis, för sista gången! Det känns riktigt skönt, och rätt :) Så nu skall min lilla Charlie äntligen vara hemma, där hon bör vara och skall vara nu !

Här sitter jag i BF+4 dagar. Riktigt förbannad på att bebis aldrig vill titta ut. Att andra barnet är långsammare ut än det första, dvs Charlie. Charlie föddes i BF+4 och denna bebisen har inte visat något tecken alls på att komma ut. Denna eviga längtan och väntan.. Nu får du ta och visa oss att du vill komma ut bebis liten :) ♥

Nu sitter jag och fikar lite i min ensamhet med mina kattor i soffan, riktigt mysigt! Och dom är extremt intresserade av båda fikabrödet och mjölken ;) Men icke sa nicke! :D Haha. Jag äter inte eran mat och ni äter inte min. Sådana är reglerna.



När vill du bebis komma ut och träffa oss? ♥

SNART tvåbarnsmamma :)

:)

Publicerad 2011-11-01 10:54:07 i Graviditeten med nya bebis i magen

Tänkte på en sak!

Jag vet inte varför jag inte kan mms:a in bilder från min mobil till min blogg, har mailat blogg.se men deras svar har inte funkat så när bebis väl är född kommer de nog dröja lite med bild här på bloggen, men bild kommer direkt till min Bilddagbok och Facebook :) Så ni som vill se bebis först, lägg till mig på bdb eller fb :)

Ha det bra :D

BF+3

Publicerad 2011-11-01 08:15:54 i Familjens vardag

Då var vi uppe och frukost i magen har vi båda två, jag och Charlie alltså ^^ Älskling är på jobbet och har redan jobbat sedan halv sju imorse. Sitter och kollar på Hannas hjälplinje just nu som C tycker är kul för att det är olika djur och att det är ett glatt intro, musiken alltså :)

Vid kvart i nio drar vi iväg till dagis, näst sista dagen innan Challe balle slutar :) Slutar imorgon.

På bebisfronten går det ännu skitsegt. Bebis trivs för väl. Icke bra! Men ut skall ju bebis varesig hon, han vill det eller inte, frågan är bara När ;) haha!

Igår efter Charlie hade somnat för natten så satte jag och älskling i soffan och gottade oss där med desperate housewives på tvn, och nu är det riktigt jävla spännande! VEM har grävt upp ?! ;) haha, får reda på det nästa vecka eller inte vem som gjorde det antagligen men mer spännande saker i serien. Efter den började älskling med avsnitt med Walking dead, världens töntigaste serise (tycker jag) :P Kul att småmobba älskling för att han kollar zombieserie ;)!

BF+3 idag, ingen bebis. När jag väntade Charlie hade allting redan börjat, började inatt kl 03 med värkar och snacka om att man blir förbannad när man vaknar vid 04 på natten och ingenting har börjat. Fan andra barnet är segare än första? :P Haha, och vanligtvis brukar man gå över med första barnet, inte andra. Fast det är ju sjukt olika men ändå :P Man får lite smått panik.
Fick två små förvärkar för en halvtimme sedan när jag fixade frukosten men de försvann, ack ack ack! Men snart borde någonting hända... eller?

Ha en bra tisdag allesammans !

SNART tvåbarnsmamma :)

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela