Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Svar;

Publicerad 2011-08-31 18:14:36 i Svar;

Svar till Jenny:

Ja, Jonathan är Charlies biologiska pappa. Syns väldigt mycket när man ser båda två :)

18 månaders kontroll för stora stumpan

Publicerad 2011-08-31 14:26:18 i Graviditeten med nya bebis i magen



Nu börjar magen bli stor :) Mysigt! Och inte sådär farligt tung som vissa kan få, med Charlie blev aldrig magen direkt tung förens sista grav. veckan, skönt det :P Alltså längtan är så svår att fatta själv att man blir lite knas av det hela ^^

Nu är Charlie hemma iallafall efter ett par timmar på dagis med lite lek, mat, bus och sovstund. Grytan puttrar fortfarande i köket.. Köttet skall få bli riktigt mört att de smälter på tungan ;) Då är grytor som bäst tycker jag ! Inget gott med segt kött :P Fyy ^^

Om ca en timme skall vi bege oss till bussen och vidare mot bvc för Charlie. Undra hur mycket hon väger nu, hon börjar bli tung :D Hennes längd är säkert några få cm längre än sist :) Kul att få veta allt nu :D Hihi.


Såhär sött sov Charlie för ett par dagar sen ;) haha. Sov som en stock sötnosen min :) Ser lite beskymrad ut dock ^^

Ha en fortsatt bra dag! :D:D

Blivande tvåbarnsmamman Madde

Superglad!

Publicerad 2011-08-31 09:46:38 i Familjens vardag

Nu är jag verkligen glad! :):)
Vi sökte ju en lägenhet, dock här i Skene men vi måste ha något annat/större innan nästa år och bättre än en 2:a vi har just nu, och den vi sökte var ju en 3:a så idag när jag kollade på Erbjunanden, stod det att man måste svara ja, nej oavsett om man är intresserad eller ångrat sig, svarade självklart Ja. Så inom ett par dagar mest troligt på måndag nästa vecka får vi nog reda på vilken köplats vi fått! :D Äntligen börjar saker och ting släppa och bli bättre än bäst! :)

Idag blir även Charlies dagisplats uppsagd, så från&med idag och två månader fram skall Charlie bara gå på dagis och sen när bebis är beräknad att födas så kommer jag ha bägge barnen hemma, världs mys! :) Är verkligen jätteglad! Har man möjligheten att ha sitt, sina barn hemma än på dagis så varför inte ha dom hemma? Tycker jag :) Så nu längtar man jättemycket på att dessa två månader skall gå fort så jag kan ha mina älskade två barn hemma! :) ♥

Mamma/momo följde med och lämnade Charlie idag på dagis vid 09. Gick bra idag, lite smågråt just när man lämnar henne men sen försvann det fort såg jag genom fönsterna, TACK och lov!

Idag skall jag göra en köttgryta har jag bestämt, så köttklumpen ligger på tining :P Högrev blir dagens kött med kokt färsk potatis, mums på det säger jag :D haha! Jaja.. Nu skall jag dra en gammel dusch och vila och sen ut med katten en stund ;) haha se hur det går ^^

Ha de toppen!

Blivande tvåbarnsmamman Madde

Uppdat.

Ikväll skall vi ringa och kolla om vi kan kolla på lägenheten vi fick erbjudande på, längtaaaaaar! Åh gud så kul verkligen :) Jätteglad :D och go mat ikväll också med min köttgryta och sen bvc för Charlie, haha grymt bra dag :D Imorgon blir det mys med mamma/momo ett tag då hon är ledig likaså Charlie ifrån dagis :D

Ha de kanooon! :D

Blivande tvåbarnsmamman Madde

Idag blir Charlies dagisplats uppsagd :)

Publicerad 2011-08-30 09:36:05 i Familjens vardag

Ingen Charlie, ingen disk, bara dammsuga idag och middag.. Vetefan dock vad jag skall göra? Har ingen inspiration.. Skall nog ta ut högrevet ur frysen så jag kan börja använda det när det tinat för att ha det som middag imorgon eller någonting ^^ Aja, får la se vad det blir för käk idag ;)

Imorgon skall jag iväg med Charlie till bvc, 18 månaders kontroll. Bättre sent än aldrig, haha :P Sen när bebis i magen är född blir det bvc i Skene här. Lättare att ha båda på samma bvc än två olika ändå. Lite mindre fram och tillbaka :)

Ikväll efter middagen och när Charlie är lagd för natten blir det seriedax för mig och Jonathan, som vanligt ;) haha! Först Breaking Bad och sen ett avsnitt med Boston Public, två bra serier :)

Åh vad jag längtar tills lördag! Ett par timmars barnpassning och ett biobesök, mys! Och slippa åka buss in, haha. Också riktigt bekvämt ;) Bil är allt bra att ha :) Hursom, någon som vill med på bio, säg till :D Skall höra runt lite, alltid kul när man är ett gäng tycker vi båda.. :)

Imorgon är det också sista dagen på denna månaden, så redan på torsdag är det 1 September! haha, fan vad tiden går fort nu! :D Riktigt härligt! :)

På tal om det här med C's dagisplats ja.. Förut när jag lämnade henne så bad jag om en uppsägningslapp, och det är på 60 dagar, och idag är det exakt 60 dagar kvar tills BF.. Så det blir perfekt tills bebis kommer och jag får ett par veckor till med lite lediga timmar, väldigt skönt nu när man ändå är höggravid, vilket jag inte känner mig som :P Haha! Nåja.. :) Det var väl allt sålänge!

Blir nog en dusch eller ett kärleks bad med Charlie och Jonis ikväll :D Haha! Trångt om något blir det i vårat lilla badkar, hahah :D Aja.. Ha en go dag! :)

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

Angående C på dagis

Publicerad 2011-08-29 16:58:14 i Familjens vardag

Första dagen på dagis för denna veckan avklarad, bara två dagisdagar kvar sen blir det mys torsdag och fredag utan dagis :) Riktigt mysigt!

Hursomhelst..
Pratade med en av dagislärarna förut angående att Charlie inte skall gå kvar på dagis när bebis i magen föds då jag planerar att ha båda hemma istället hos mig :) Vilket känns bäst för mig och älskling. Och jag tror att Charlie kommer vilja vara hemma när bebis fötts dessutom. Har hört runt en hel del om detta här.. Och många som har en nyfödd och ett barn på drygt 2-3 år som går på dagis, vill inte gå dit tills slut för att är bebis hemma vill de största barnet också vara hemma och jag klagar inte :) Så imorgon eller på onsdag skall jag säga upp hennes dagisplats och det är ju 60 dagars uppsägning vid en plats på hennes dagis. Så de blir perfekt till bebis kommer då hon, han är beräknad i slutet av oktober, dvs exakt två månader kvar idag! :D 29 oktober!

Så nu var detta utrett, för hade fått några frågor om de om hon skall gå på dagis när den nya i familjen anländer eller vara hemma så nu vet ni hur vi tänker :)

Lite vardagskärlek sådär ^^

Publicerad 2011-08-29 14:56:58 i Bilder :}

Du är det bästa som finns! Min fina fina dotter!
Charlie Elly Eidland.


9 februari 2010
Kom BF+4 dagar
2820 gram
49 cm lång!


Som skall bli storasyster.. Det känns helt sjukt! Du som är så liten, men ändå så stor nu..
Mammas och pappas finaste tös! Det bästa som hänt oss, det är du! ♥

Vecka 32 (31+0)

Publicerad 2011-08-28 09:12:13 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Bara 8 veckor kvar, dvs 62 dagar till beräknad förlossning, helt jävla underbart! :)

Gammal kärlek rostar aldrig!

Publicerad 2011-08-25 12:31:11 i Familjens vardag

En sådan sjukt gammal bild på oss älskling. Haha! När vi var 17 år och nu är vi 22 år! Fatta vad mycket som hänt sedan denna bilden har tagits! Så jeffla små vi var på bilden, haha. Sött :D
Jag älskar dig! ♥



4.5 år tillsammans är vårat rekord då vi var tillsammans första gången, men vi slår det med hästlängder denna gången va älskling? ;) ♥

Vet inte vart jag skall börja..

Publicerad 2011-08-25 12:15:46 i Känslorna

Alltså att försöka beskriva ens lycka och glädje är så fruktansvärt svårt! Men jag är verkligen sjukt lycklig!

Att ha världens bästa pojkvän, sambo och den bästa pappan Charlie och bebis i magen kan få är oslagbart! Att redan ha ett barn är underbart och nu, ett till barn påväg som är beräknad om två månader det är.. Fantastiskt!

Om man ändå kunde dela med sig av sin lycka till andra av ens vänner som inte mår bra eller har det bra, jag önskar verkligen jag kunde ge en bit av min glädje till dom :(

För varje dag som går blir längtan efter bebis i magen större och större. En annan jag känner som var 2 veckor längre gången än mig alltså vecka 33 nu, eller var ;) Fick deras barn, en liten pojk. Vad som helst kan verkligen hända, föda förtidigt, föda över den beräknande tiden osv. Då slog det mig att det kunde varit jag! Tänk om bebis i magen bestämmer sig för att komma ut redan nu? Herregud, haha. Vilken omställning när man egentligen inte är beredd på det men fan vad mysigt :) Om allting går bra som de inte alltid kan göra.. Men bebis är alltid välkommen! :)

Världens bästa pojkvän,
sambo,
pappa till våra barn.

Jag älskar dig Jonathan! Du, jag och våra barn! Det bästa som finns!

Vi och våran framtid!

Snart snart snart ♥

Publicerad 2011-08-25 11:47:49 i Graviditeten med nya bebis i magen

Fatta att det bara är 65 dagar kvar tills beräknad förlossning?! Känns sjukt, tiden.. Jaa.. Den har bara försvunnit alltså :O Haha, men skönt de att de går fort! Mysigt :) Snart har vi två barn och de kunde inte bli bättre! :) Det enda som saknas nu är syskonvagn som är på G och en större lägenhet som är svårare att få tag på.. Tyvärr. Men finns inte så mycket att göra dessvärre men det är bara att söka och leta vidare :P

Känns som att alla är gravida, blir gravida eller precis fött barn :D Så sjukt underbart! :) Får se när våran 3:a kommer ;) alltså bebis nr 3 ^^ Men de får vänta ett bra tag efter denna bebis som är snart här :) ♥

Längtar också tills bebis i magen är född och jag äntligen kan börja plugga. Plugga till mitt drömyrke! :) Haft denna dröm i 2-3 år nu och DEN skall bli verklighet, även om de tar längre tid än vad man kanske trott så skall det fanimig bli av! :) Har ett par drömmar men denna drömmen, den kan och skall besannas, av mig själv och då är det väl självklart jag tänker fortsätta vilja och sträva efter min egna dröm :) Jag har ju velat bli barnmorska sedan.. Jag blev gravid med Charlie, och det är fortfarande någonting jag brinner för så varför ge upp? ;) Kanske inte världens bäst betalda jobb men bra nog ju! Man skall jobba med någonting man tycker om/älskar även om man inte tjänar flera tusen om dagen ^^ Bättre att jobba med någonting man tycker om och är mindre bra betalt än ett uselt jobb som är jättebra betalt för då vill man inte gå till jobbet tills slut. Precis som med skolan.. Vet man inte riktigt vad man vill göra i gymnasiet slutar man gå dit tills slut för man inte har någon direkt passion. Vet man vad man vill i skolan så går man ju dit :) Så är de med det mesta ju ^^

Hursom :) Bebis i magen är nog en liten kille som ligger och göttar sig ;) Tror jag, Jonathan vet inte vad han tror, haha. Hans riktiga första gång nu så :) Jag var nästan helt säkert på att Charlie, när jag väntade henne var en tjej och de var hon men vi får se vem som lurar i min mage om ett par veckor :) Underbart!

Snart är du hos oss älskade vännen därinne i magen, vad gör du nu? Drömmer du? ♥ Du är sjövild just nu iallafall! Lill* vännen! Haha :) Snart ses vi äntligen. Få pussa och krama något man haft inom sig i 9 månader är något helt fantastiskt! Bara något vi mammor kommer att förstå, knappt man förstår ändå, men det känns så underligt på ett sjukt tufft sätt att sist jag var gravid, var det Charlie som låg inne och filurade, vem är det nu som filurar? :) Vem är det som sparkar på mammas mage? VEM ÄR DU!? ♥

Älskar dig därinne, i min mage!

Foglossning i svank? HUH?!

Publicerad 2011-08-24 12:02:17 i Graviditeten med nya bebis i magen

Haha, tvättmaskinerna var visst inte klara :( får gå tillbaka om ca 30 minuter max igen så hinner skriva det jag hade tänkt förut men inte hann :)

Såhär är det, sedan kanske 2-3 veckor tillbaka har jag haft så fruktansvärt ont i svanken, ländryggen, korsryggen eller vad man skall säga, där iallafall. Och jag pratade med min barnmorska nu på morgonen för råd och lite hjälp. Jag som hela tiden trott att jag sovit konstigt eller rört mig fel så något blivit fel i svanken men då sa hon att man kan få foglossning i svanken, man har en fog där framme, alltså vid livmodern och två fogar i svanken. Så hon sa att mest troligt är det foglossning. Vilket jag aldrig hade kunnat tro eftersom när jag väntade Charlie hade jag väldigt lite foglossning och då satte de sig i ljumskarna eller bäckenbotten därfram och trodde bara att man kunde få foglossning där så jag blev allt lite chockad när hon sa att man kan faktiskt ha det i svanken också och hon sa att jag inte bör sitta i en för mjuk soffa, sova lite mer "hårt" om det går och inte ta längre promenader än 30 minuter för annars kan de bli för påfrestande för fogarna om jag har så ont som jag förklarade för henne att jag verkligen har och inte bära allt för tunga saker i ovikt med varandra annars kan de finnas en risk till hotande förtidsbörd och de vill vi ju inte. Så nu får jag vara väldigt försiktig för min svank gör verkligen vrölont!

Så jag tänkte kolla runt lite här och kolla med andra, har ni haft foglossning, i svanken eller vart som? Hur gjorde ni för att undvika vissa saker för att få mer ont eller vad man skall säga? Är jättetacksam för alla slags svar ! :)

Ojoj? ;)

Publicerad 2011-08-24 11:49:22 i Familjens vardag

Hör och häpna! Haha, efter en veckas tid och två dagar då jag inte orkat med tvätten är den halvvägs klart nu ;) haha, känner mig duktig! Igår fick jag massor gjort :) Diskade, dammsög lägengheten, gjorde middag och så tvättade jag fönstrerna vi har på våran dörr på insidan här mellan kök-vardagsrummet som har glas i, fan vad duktig jag ääär! Även tog jag disken efter vi käkat igår, vet inte vart den energin kom ifrån :P Haha. Idag kör jag tvätt, lite disk och middag!

Jag hoppas verkligen att bebis i magen blir som Charlie när hon var liten plutt för då kommer jag fortfarande att hinna laga mat åtminstone till familjen :) Städ och disk får komma i andra hand men mat måste vi alla ha :P Men får se hur allting blir när bebis kommit.

Nej oj! haha, måste iväg till tvätten igen närsom och hänga upp i torkrummet och slänga in i torktumlaren de sista och vika fint resten som är torrt :) Skall hämta C en halvtimme tidigare idag pga en sak på dagis så måste snabba mig nu ;) Började ju kl 10 och tiden är slit kl 14, och snäll som jag är ringde jag upp till mamma och frågade om hon hade smutstvätt och de hade hon så jag tog lite av hennes skit med ;) haha!

Skall skriva en annan sak senare och rådfråga :)

Ha de fint !

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

Strax blir det dagis!

Publicerad 2011-08-23 08:18:43 i Familjens vardag

Strax skall vi gå iväg till dagis efter det skall jag leta tvätt tid, diska och småfixa :) kanske putsa fönster? OM solen försvinner då villsäga ^^

Frukost i magen, ny blöja och kläderna är på. Charlie vaknade tidigt idag, eller hon har börjat vakna mellan halv sju-sju, tidigt för mig som vanliga fall brukade sova till åtta-nio innan då hon inte gick på dagis :P Men de är väldigt skönt att redan vara iordning med sig själv och Charlie innan kl åtta på morgonen med :P

Men just nu sitter jag och C lite i soffan och kollar barnkanalen vilket hon älskar :D mycket färger och sång :) Hon har sina favorit pogram märker man ^^ Dinosairietåget tex, fast nu kunde jag inte ens stava till det men ja :P Ni fattar haha.

Våran helg för övrigt har varit jätte trevlig! :) I lördags åkte vi iväg till Borås djurpark och var där och vandrade ett par timmar sedan hem.
Och i söndags kom Jonathans föräldrar hit med deras hund, Harry. Bestämde oss för att åka ut till skogen och plocka svamp, hittade ett par kantareller, lingon och annat ^^ Även min morsa hängde med ut och plockade. Charlie och Harry hade problem att varandra i skogen men de är bra träning för dom båda ;) haha. Sen åkte vi hem, bytte om och åkte iväg och blev bjudna på restaurang, vilket var trevligt och gott! :)

Nej nu skall vi borsta tänderna, kamma håret och småfixa oss innan vi skall gå iväg här :) Hon börjar 09 prick så då går vi 08.50 ca :)

Ha en bra tisdag !

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

Vecka 31 (v30+1)

Publicerad 2011-08-22 09:30:03 i Graviditeten med nya bebis i magen

Gravid vecka 31

Barnet
Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.
Vikt: 1 800 gram.

Mamma
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Närmar sig sakta men säkert ^^ Nu när man redan har barn och ett barn i magen går tiden så äckligt fort! Man hinner knappt med :P Var en annan sak när man väntade C eftersom hon är mitt första barn, allt var nytt och man visste ingenting men nu har man ju ett hum om det hela även om ingenting är som när jag väntade Charlie både med magens storlek och hur jag mår osv. Denna är bättre ^^ Min mage är mindre nu än vad den var när jag väntade C. Pratade även med barnmorskan om det sist, och de kan vara så ibland :) Jag är ju inte direkt någon jättelång person eller världens tjockis (förutom nu :P) och jag bär mina barn väldigt långt in också har vi kommit fram till. När jag väntade Charlie låg mitt sf-mått på 29 cm vid vecka 30, och nu ligger det på 28 cm, okej de är bara 1 cm som skiljer men 1 cm Kan vara mycket i vissa fall och tydligen nu :P Men jaa..
Nu är det bara 9 veckor kvar, +/- 2 veckor då :) Får se om bebis är klar att ploppa ut innan Bf eller efter Bf :) Nyfikna är vi iallafall, vem du nu är därinne i min mage så är du redan älskad och efterlängtad! :):):) ♥

  • Bebisen väger c:a 1680 gram. *
  • Bebisen är c:a 42,2 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 75% av graviditeten.
  • Du har 68 dagar till förlossningen.
Lite småkul fakta :)

Mys of the d00m!

Publicerad 2011-08-19 20:27:56 i Familjens vardag

Nu hoppas vi på bra väder imorgon så hela familjen Kaos här kan åka iväg till Borås djurpark för lite mys och lek :)

Har en massa tacos i magen och Charlie är lagd sedan 20 minuter sedan tillbaka, somnade nog omedelbart, hon var allt trötter efter pappa kom hem då dom började dansa som galningar och sen var de min och Charlies tur med lite dans ;) haha! Charlie har en sådan rythm i kroppen nu för tiden så de är inte klokt, haha älskar att dansa ! :D Sötaste!

Älskling är i duschen och jag väntar här i soffan på honom, när han är klar blir de mys här i soffan med film, blir nog Toy story 3 eller Drop dead fred och senare om vi orkar blir det Red dragon innan vi somnar ;) haha. Skulle settt TS3 förut med C men blev aldrig av, haha andra saker kom emellan som vanligt när man tänkt någonting ^^ Jaja.. Nu skall jag kolla vidare här på tvn, Ice age 2 går dock med svenskt tal men vad skall man göra? :P


En jättesöt bild på Keven 3.5 månad tror jag och Charlie 3-4 veckor, sötnosar säger jag bara :)

Ha en jättebra fredags kväll! :)

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

-

Publicerad 2011-08-19 13:24:58 i Familjens vardag

Vädret är betydligt bättre nu, inte mycket till regn så strax skall jag väcka Charlie ur sin skönhetssömn, äta, på med regnkläder och ut och leka i alla vattenpölar ^^ :) Mys! Tur att jag köpt mig ett regnställ. En sak jag skall köpa innan bebis i magen kommer är en bra ryggsäck, det ultimata för mig :P Nej men det är smidigt att ha :)



Mammas lilla stora tjej. Så liten hon var här! Charlie var ca 5 månader här och jag var blondin ^^ Nu är Charlie 1.5 år och jag är inte blondin :P


En grav bild på när jag väntade Charlie, vecka 30 här. haha känns som att min mage DÅ är större än nu ? Och detta är en bild på min mage nu i vecka 30.

Vet inte om det är jag som tycker min mage var större med Charlie men jaja ^^ Skall kolla vidare här ;)

Ha de fint :D

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

bvc för charlie och tacos för familjen

Publicerad 2011-08-19 07:50:37 i Familjens vardag

Då var jag och Charlie uppe, vi har ätit frukost och jag tänkte vi skulle dra på oss lite kläder närsom efter jag skrivit klart här ^^ Katten är verkligen heavy metal just nu! Springer som en tok upp och ner, och åt alla håll och kanter, haha sötnos :)

Idag skall jag iväg till bvc med Charlie på hennes 18 månaders kontroll. Får se hur lång och hur mycket tösen väger nu, skall bli spännande! :D Efter de en sväng till Kinna och träffa Linda med barnen :) Hoppas de inte blir alltför mycket regn dock ;o

Ikväll blir det tacos här hemma, vilket alla gillar! :D Så det blir mums. Kanske glo någon film eller bara ta det lugnt. Jag som skulle bort imorgon förmiddag, eller de var det som var tanken men jag har ju inte hittar mitt satans dumma busskort, haha och en singel resa fram kostar drygt 100 spänn och känns ovärt att spendera 200 spänn på att åka buss fram och tillbaka, men hittar jag det så åker jag nog :)

Tog en massa söta bilder iförrgår på mig, Mimmi och Charlie. Riktigt ursöta, mest på dom andra två ;) Som kommer senare till eftermiddag, nu orkar jag inte sitta mer vid datorn, känns meningslöst ^^ Har riktigt tappat suget att blogga nu för tiden, dock så har jag bloggat sedan början av 2008, fast på olika bloggar jag haft, tagit bort, gjort en ny osv flera gånger om av sina skäl :p



Du är det finaste för mig! ♥

Ha en bra fredag :)

Blivnande tvåbarnsmamman Madde


Updatt.
Vi stryker bvc och träffa linda idag, regnet är för djävulskt just nu här ute, regnar verkligen vrölmycket! Så bvc får bli en annan dag snart och samma med att träffa Linda och barnen :)

Det blir nog mys här hemma idag istället, kanske gå ut och leka innan C skall sova lunch sen vid halv 12 om det blir mindre regn annars går vi ut efter hon sovit istället om det blir bättre ^^, Kom nyss på att Charlies regnbyxor är i den "stora" vagnen, och den är på dagis, hmmmmmmmm. HUR löser jag detta lättast? Haha, knivigt det blev nu då :P Aja, på något sätt löser de sig alltid :) Nu skall jag och Charlie sätta på Toy story 3 här och mysa :)

Ha de fint!

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

Bmm igår

Publicerad 2011-08-17 12:12:41 i Graviditeten med nya bebis i magen

Var ju som sagt hos barnmorskan igår, lämnade kisseprov, lite blodprover för blodsocker och annat, samt annat. Mätte magen/bebis till 28 cm vilket är normalt för att vara i vecka 30 som jag är i, alldeles normalt och perfekt som hon uttryckte sig ^^ Sen lyssnade vi på bebishjärtljud vilket skiftade emellan 132-138 slag/min varje gång. Lämnade för ett tag sen lite blod för dom skulle undersöka om jag hade fått, eller har tecken på Thyroidea. Som de så fint heter. Sök på wikipedia om ni inte vet ^^

Men allting såg normalt ut, SKÖNT! Dock är de jobbigt eftersom jag gått upp en del i vikt och de är nu pga vatten i kroppen som börjat samlas vilket gör de tungt att göra en del saker men jag försöker bäst det går ändå ;D

Hon frågade om jag visste vart jag ville föda och ingen tvekan om saken så sa jag Varberg :) Första gången blev i Borås vilket jag avskydde menmen, denna gången blir det Varberg är de tänkt, både jag och Jonis är födda där så varför inte få ett barn som är fött där också? :D Lite kul. Fast om bebis skulle komma tidigare, beroende på vart man är åker vi antingen till Borås bara för att dom har
neonatal där. Och det har dom i Göteborg också, så de är varför vi isåfall stryker Varberg ^^

Vi eller JAG, haha har fått ett nytt tjejnamn på tungan jag verkligen ÄLSKAR och vill HA! ^^ Men mannen här säger NJA. Måste övertala honom ;) så fiiiiint, hihi. Killnamn har vi ett men inget vi egentligen vill ha tror jag faktiskt, haha men vi får se vad som händer med namn osv juu :)

Nej om jag skulle ta och börja tina dagens middag här hemma? Låter nog bra ^^


Regn? Till vems förvåning ^^

Publicerad 2011-08-17 11:24:38 i Familjens vardag

Då var C på dagis igen, tredje och sista dagen för denna veckan, dock blev de inte som planerat att ha Charlie på dagis tis-torsdag pga lite orsaker men mån-onsdag har hon dagis, 9-14, funkar det också :)

Det är sjukt vad tiden går långsamt när C är iväg. Man blir så rastlös själv :P Skulle funnits dagis för vuxna, haha.

Hursomva.. Annars idag blir det lugn och ro. Kollar på en galen film och nu lyssnar jag på musik, hade tänkt mig hoppa ner i ett bad och riktigt ha de gött och inte stressa och fixa mig i en luuugn takt, vilket man sällan kan göra ^^ Men jag har ju Mimmi här som sällskap så helt ensam är man ju inte :) ;)

Bestämde nyss att till helgen, vet ej vilken dag ännu blir det att träffa Robbin och Sara, kolla på hennes kattungar och dra till Kvibergs markad vilket var år och dagar sen jag var på :o Tokigt nog, så ett par mamma fria timmar och Charlie får mysa satan med pappa :) Måste bara hitta mitt jädra busskort annars blire svårt att ta sig ^,^

Nu och ett par månader framåt har vi det knapert med pengar, men vi gör det bästa av situationen, mycket som kommer kosta pengar just nu. Skall ju köpa tvillingvagn snart också såfort vi hittar någon bra som får plats i Jonis bil :P Haha, illa när man har en liten kombi. Dumma volvo V40 ;P

Jaja, nu skall jag tappa mig upp ett bad med olja och njuta en stund, och bara vara :) Låter inte helt fel tycker jag! Ha de fint allesammans ;D

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

D.M.M

Publicerad 2011-08-16 11:45:12 i Familjens vardag






Dagens Mongo Morsa :D
Haha! Hade lite tråkigt nyss så flummade till det hela med mongo kort, väldigt passade ;)

Hursom.
Vaknade strax efter halv åtta imorse, tog upp Charlie, ny blöja, på med barn tvn och sen fixade vi oss frukost. Efter frukosten i magen var de på med kläder och borsta tänderna, sen sitta och ta lite dö tid i soffan tills vi skulle bort till dagis. Idag var de jobbigt att lämna Charlie, riktigt jobbigt. Direkt när vi började närma oss dörren in till avledningen började hon gråta och tvärvägrade gå så jag fick bära henne in, av med skor och tröja och sen kom en lärare och hämtade Charlie, ett kort hejdå.. Som alla mammor vet, skall man ju alltid göra ett kort-hejdå oavsett man lämnar bort barnet till mormor eller en dagisfröken, man skall inte göra det till en stor sak precis som man gör med djur osv. Men sen gick de bra och hon slutade att se så ledsen ut vilket kändes bättre för mig och nog för henne, hon satt och mös med en dagisfröken såg jag genom fönstret när jag gick hemåt igen..

Har varit hemma själv nu i 3.5 timme redan, jag har fått kollat på en film, Drop Dead Fred, barnnostalgi verkligen :) mys! Och halvkollar tvn nu innan dess fick jag Facebook i våran tv att fungera ;) Händiga Madde är i farten, haha :D

Senare efter C slutat dagis blir det hem och byta om, äta lite mellanmål och dra oss intill Kinna för att gå på möte med barnmorskan :) Mäta och lyssna på bebis, samt prata som vanligt :) Längtar!!!

Igår fick vi en bra kväll då älskling kom hem, blev riktigt mysigt! :) Fotmassage varje kväll av min älskade älskling. Det är grejer de, bästa som finns! ♥ Jag älskar dig Jonis! :) Vi och våra barn, alltid :)

Nu får ni läsa någon annan blogg, för nu är de slut här ;d Lägga fram middagen så den hinner tina upp och halvkolla tvn lite samt invänta systeryster på en kopp kaffe närsom :) Hejs!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

En helt okej måndag

Publicerad 2011-08-15 11:53:03 i Familjens vardag

Då var de måndag igen. Älskling är tillbaka på jobbet efter 4 veckors semester, Charlie började på dagis förra veckan och idag är det andra dagen hon är där själv, dock har hon de trabelt eftersom hon håller på att få sina fyra sista tänder, kindtänder också, stackarn. Så de blev en dos alvedon imorse innan vi gick iväg till dagis, fick sällskap av systeryster också dit :)

Vi har ju skaffat katt också! :D En liten Mimmi. Görsöt, 14 veckor idag är hon.
Mys katten själv verkligen som älskar att busa speciellt när man skall skalla kudden ;)

Charlie har hunnit bli 1.5 år. Älskling har fått körkort, vi har varit lite överallt nu pga det och haft en bra tid tillsammans verkligen! :) Bebis i magen mår somsagt prima vad jag känner men imorgon kl 15 skall jag till BMM :) Mäta magen, lyssna på bebishjärtljud och prata lite allmänt. Längtar! :) 10 veckor kvar nu, tiden går snabbt :D

Annars har vi haft det vrölhärligt! Dock går lägenhetssökandet åt helvete, det går verkligen inte framåt för fem öre, men någon gång får vi hoppas på. Söker lite mer privat nu för att ha lite tur i det hela, men vi får se vad som händer och sker!

Inskaffade oss ny tv nu på semestern, och en snygg hylla under tvn, :D Nu har vi ett riktigt snyggt vardagsrum :) Det enda som fattas är mitt barbord + stolar och sen en ny soffa men det får komma när vi sparat in pengar för det ;)
Såhär ser vårt vardagsrum ut nu, riktigt nöjd!


Perfekt, kommer Charlie inte åt någonting ;) haha!

Nu har jag iallafall diskat klart här och tänkte sätta mig ute ett par minuter, haha det blev väldigt varmt av att diska och snabbt ^^ Får coola ner mig ute och sen kolla lite tv och fixa mig lite sen lite det att äta innan jag hämtar min docka igen vid 14 tiden och sen skall vi börja förbereda middagen tills älskling kommer hem :)

Denna veckan går Charlie mån-onsdag på dagis, 9-14. Nästa vecka och framåt går Charlie tis-torsdag (asgött att få måndag och fredagar lediga och mysa med Challe!) samma tid som innan, 9-14.

Ha en bra måndag!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Vecka 30 (29+1)

Publicerad 2011-08-15 09:27:24 i Graviditeten med nya bebis i magen

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Detta är helt fantastiskt! Bebis i magen sparkar, hickar då och då, snurrar runt och trycker och besvarar när man stryker på magen, pratar med den, helt otroligt att något så litet kan svara tillbaka en. Och sen när jag tänker efter på att sist magen var stor, eller då jag var gravid, var Charlie i min mage. Den nya bebisen har Charlies plats ^^ Känns så stort att veta att "andra" också kan frodas fram som Charlie gjorde :) Bara tio veckor kvar nu ! <3

Ja jössös :D

Publicerad 2011-08-04 13:01:25 i Familjens vardag

Lunchen står på plattan i köket och kokar, så snart skall jag ääääääta. Nom nom! :)

Pappa Jonathan och Charlie är med min mamma och systeryster nere i Varberg. Åkte redan halv åtta imorse ^^ Skönt för mig att få lite egentid, orkade verkligen inte flänga ner dit, kände att jag ville ha lite kvalitetstid faktiskt. Vilket jag uppskattar så jävla mycket! En hel morgon, förmiddag och påbörjad eftermiddag ensam, riktigt skönt! Och så får Charlie en heldag med sin pappa, mommo och moster :)

Jag har absolut inte gjort ett enda dugg! Varit ute i solen lite, kollat tvn, halvsovit i soffan. Sådant man behöver som morsa ibland ;)

Jag har inte skrivit något på ett jävla tag, haha. har haft fullt upp och känner att skriva allting orkar jag inte just nu. Tråkigt att sitta vid datorn, sitter knappt vid datorn, kollar facebook ibland och mailen annars ingenting. Riktigt skönt utan dator. Nu när älskling har semester har vi fått så himla mycket gjort, och älskling fick ju precis körkort så vi åker omkring för fulla muggar ;) Haha, dyr semester! :p

Bland annat har vi varit uppe i Skövde på släktkalas en hel dag, vi har varit en heldag nere i Varberg och grillat, myst., köpt en ny tv och tvhylla under tv som sitter som pricken över i:et på väggen, varit på restaurang besök en kväll (då baby fick körkort ;)), igår var vi i Ullared hela dagen och Charlie fick vara hos farmor och farfar då vi var därnere och shoppade runt ^^, vi har varit i skogen och plockat kantareller haha Charlie hade problem över bark och rötter men hon måste gå på alla slags underlag :), vi har varit och badat här i närheten där vi bor i sjön ett par vändor. Det är väl de som jag kommer på på rak arm ^^

Nästa vecka börjar Charlie på dagis. Känns.. jättekonstigt. Jag och Jonis har pratat om att skita i dagis och ha henne hemma istället, så mest troligt blir det att ha bebis och Charlie hemma samtidigt, haha. Klarade Jonathans mamma tre småbarn hemma samtidigt och mamma två småbarn hemma plus två tonåringar, så Varför skulle inte jag klara av det? ;)

Oj, nu är min lunch klar här och magen låter som jag vet inte vad haha. Ha en bra torsdag! :D

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Hej! jag vet att jag är skit kass på uppda...

Publicerad 2011-08-02 22:40:48 i Familjens vardag

Hej! jag vet att jag är skit kass på uppdatering just nu men det är mycket som händer och det är mycket vi gör här. sitter knappt vid datorn, det är tråkigt ^^ Men kommer väl igång snart tror jag väl på hehe. Annars var det inte mycket jag hade att tillägga här och nu. Ha en bra kväll allihopa! Natti natts :-)

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela