Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Inpacknings tips

Publicerad 2011-07-26 10:35:54 i Allt och inget

En sak jag måste tipsa om som jag fick som tips av min lillasyrra AKA systeryster. Jag har väldigt sletet hår och jag har sedan 1-2 månader använt Dove Intersive Repair, vilket har gjort under för mitt hår. Mer glans, mjukt och de sletna börjar verligen bli jättefint igen. Bara ett klippning på mig så är allting kanon och en hårfärgning såklart ;)



Inpackning på 1 minut är precis de man behöver, så man slipper vänta 5 minuter ;) Perfekt när man är mamma och en stressig vardag. Hett tips!

En tisdag

Publicerad 2011-07-26 09:21:58 i Familjens vardag

Uppe sedan en timme tillbaka, är verkligen jätteseg. Blev 3 timmars sömn för min del, fråga mig inte hur men på något sätt har jag vänt på dygnet och är uppe på nätterna nu.. Ingenting att rekomundera ^^ Bara att försöka vänta tillbaka så jag får rätt dygnsrytm igen. Somnade strax efter 5 imorse och vaknade strax efter 8, wohu! Nåja..

Vi skall börja tvätta kl 10-14 snart så då måste jag fixa ihop all smuts tvätt. Vi båda har frukost i magen och nu sitter vi och kollar på barnkanalen till Charlies ära.

På tal om annat, idag är de en stor dag för Jonathan :) Hoppas allting går bra, vilket det säkerligen kommer att göra! :)

Nej nu skall jag fortsätta mysa vidare här med Charlie bus och strax klä på oss för att dra oss bort till tvätt stugan. Ha en bra tisdag allesammans !

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Uppdat.

Nu har vi slängt in en mörk och en vit tvätt som vi skall gå tillbaka till om 30 minuter, sen äre bara en färgtvätt kvar och sen hänga upp skiten så den får torka. Tänkte strax eller om jag tar de efter 11 ta och tvätta håret så man får det gjort också :p Jag och Charlie tog och badade igår förmiddag men orkade inte tvätta håret, så vi lekte på som galningar i badkaret istället ;) Vilket Charlie uppskattade mer såklart :)

Fick även reda på igår att en kompis till mig är gravid, vilket jag sken upp för :D Så ett jätte grattis till henne och hennes pojkvän :) Hennes bebis kommer ca 3.5 månad efter min bebis kommit enligt våra BF.

Nu halvkollar jag och Charlie våra bästa år på tvn, haha. YEY! Ha de fint ! :)

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

See you!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Everything I've known

Publicerad 2011-07-25 21:49:32 i Episka låtar/texter/videos osv

Always, I see it's going down
Today, hoping in time
We'll bury all this pain
And we'll awake
Something inside

We pushed our plugs too far inside
We tear our hearts out and
Then we fight

Why I know
Feels like I've lost everything that I've known
I cannot survive, alone
Feels like I've lost everything that I've known

Our lives, were good in every way

Too late, time after time
Our love just turned to hate
But we stayed by
Each others side

I keep holding on
I fear I'm where I belong
Every time we fight it feels so wrong
I feel so enslaved, fuck my pride
Can we meet again?

Liten krogrunda

Publicerad 2011-07-24 20:45:41 i Familjens vardag

Glömde ju helt av att i tisdags åkte jag hem och Charlie var med pappa kvar i Onsala och myste så jag fick egentid så jag och systeryster passade på att dra på äventyr i Göteborg, tog en liten krogrunda med Robbin. Så vi flummade på på bussen in till Göteborg som vanligt :p Och de såg ut såhär ^^





Först drog vi till Bee Bar på kungsportsplatsen men efter 30 minuter där drog vi vidare bort till PC istället och satt där i 1-2 timmar istället och myste. Jag drack cola hela kvällen medans systeryster och Robbin dratt ett par öl var och någon cider. Bjöd även systeryster på en candyshot - Snäll jag är ^^ Allt för att få henne full, haha skämtåsido ;)



Drog hem senare vid 23.30 igen och blev påpratade av ett par gothia kuppare som var ifrån Frankrike som var världssämst på engelska, fattade verkligen ingenting vad dom sa, haha.

Väl hemma somnade jag gott vid 01.30, SKÖNT! Riktig lyxmorgon blev det också när jag kunde bara ta de cool lugnt utan att behöva tänka på att gå upp och greja med Charlie, skönt, riktigt uppskattat! :) Senare vid 15 tiden möttes jag och Jonathan upp i Göteborg. Tog en sen lunch och fick handlat lite kläder och kollat runt, trevligt som få.
Sen tog jag hem Charlie så Jonis fick lite egentid..

tackochhej!

Mindre än 100 dagar kvar

Publicerad 2011-07-24 18:52:31 i Familjens vardag

Vilken bra dag jag och Challeballe bus haft. Vaknade sent, SKÖNT! Var iväg med pappa och fick handlat lite, speciellt dagens middag. Idag kör vi på veg stuk, mums! :) Varit ute och gått de lilla som gått när de inte har regnat haha, kollat tv tillsammans och lekt med hennes pusselmatta en del.

Nyss hemkommen från mamma där vi var ute och gungade ett bra tag och lekte på lekplatsen. Sen var vi inne lite hos mamma och pratade och lekte med Charlie bus. Och nu håller jag på med middagen. Veg korv med potatismos :)

Uppdat.

Nu har vi ätit iallafall, gott vare och Charlie älskade veg korven :) Det hon åt mest av haha.

Blir nog lek och bus här resten av kvällen tills Charlie skall sova, en dryg timma kvar. Sen blir det lite egentid för mig här hemma, blir nog en film.. En film jag började med igårkväll som jag somnade 10 minuter efter till haha.

Mindre än 100 dagar kvar nu tills beräknad förlossning och jag bara längtar tills den dagen då värkarna sätter igång eller hur nu denna förlossningen börjar. När jag väntade Charlie så gick slemproppen och sen kom värkarna och sen på förlossningen så tog dom hål på hinnorna så vattnet gick och då jädrar satte allting fart ;)
Får se hur denna gången blir :)


Världens finaste sommartjej! Om man räknar bort nappen ;) Haha.

Ha en go söndagskväll!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Vecka 27 (v26+0)

Publicerad 2011-07-24 10:02:42 i Graviditeten med nya bebis i magen

I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

 

 

vikt.JPG langd.JPG

1 kg

30 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner:

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka.

Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.

Jössös, bebis i magen håller på nästan hela tiden och igårmorse tog jag Charlies hand på magen där bebis sparkade så hon fick känna de även om hon inte förstår vad som försegick ^^ Man känner nu när bebis skall buffa på en om man sitter, ligger ner. Man kan liksom känna någon sekund innan att de snart kommer en buff, så nu känner man igen de där ifrån bebis :) Riktigt myisgt! Bara 13 veckor kvar till Bf nu :)
Längtar efter dig lillhjärtat därinne!

Jag älskar dig!

Publicerad 2011-07-23 19:44:42 i Familjens vardag

Riktigt skönt att vara hemma igen.
Bara jag och Charlie bus, den bästa som finns i hela världen! ♥
Världens bästa tjej!



En sådan liten Charlie som är på bilden 4.5 månad gammal!
Så liten :)
Åh vad mamma älskar dig!

The only

Publicerad 2011-07-23 15:06:48 i Episka låtar/texter/videos osv

I'm winning, you're losing
I'm falling, your agony
Lower than Lower before
Your forgotten memory

I'm heaven, you're hell

I'm killing, your fantasy
More and more, you follow
Your divorced reality

You're trying to take me

You're trying to make me
This is the only
Give me the only thing
Tired of trying
I'm tired of lying
The only thing I understand is what I feel.

Identity, fantasy,

Heresy, Killing me,
Lower than lower,before
This thing to feed

Hypocrite, Lunatic

Fanatic, heretic
More and more you follow
Your divorced reality.

You're trying to take me

You're trying to make me
This is the only
Give me the only thing
Tired of trying
I'm tired of lying
The only thing I understand is what I feel.

Hypocrite, lunatic, fanatic, heretic

Hypocrite, lunatic, fanatic, heretic
Hypocrite, lunatic, fanatic, heretic
Hypocrite, lunatic, fanatic, heretic.

You're trying to take me

You're trying to make me
This is the only
Give me the only thing
Tired of trying
I'm tired of lying
The only thing I understand is what I feel.

You're trying to take me

You're trying to make me
This is the only
Give me the only thing
Tired of trying
I'm tired of lying
The only thing I understand is what I feel.

Namnsdagsbarn!

Publicerad 2011-07-22 10:03:45 i Familjens vardag

Jag vet att jag inte skrivit någonting på ett par dagar nu.. Haft fullt upp varje dag med någonting. Men nu så, nu skall jag sätta igång igen :)

Igår var jag, Charlie med moster Josefine hela dagen och kvällen. När Charlie hade somnat strax efter middagen satte jag mig i soffan, somnade från 20-21 och direkt när jag vaknade knackade systeryster med så vi började kolla film när hon kom. Det blev Signs, den gamla rysaren ;) Sen satt vi och läste skitkul/onödig sexfakta på internet hon hittade, kul kväll. Skildes åt vid 00 tiden och jag satt uppe någon timme till innan jag slocknade som en sten.

Idag skall jag och Charlie bus åka tillbaka till Kungsbacka, Onsala igen och mysa med pappa Jonathan. Men innan dess blir det att fixa här hemma och lite disk, skall möta upp Mella i Kungsbacka, Charlies gudmor alltså för en fika och lite tjejsnack ;) Trist dock att just idag skall det regna jävel när man skall åka en lång väg med vagn, Charlie och en stor packväska med kläder för att ha med oss.. Blir tungt och svettigt gissar jag på ^^

Nåja.. Mitt hår är duschat nu så jag tänkte ta mig en sväng med hårfönen här och busa till de med Charlie som älskar hårfönen haha. Söt :) Nästa vecka på onsdag-torsdag blir det att åka upp till Skövde troligtvis på släktkalas på Charlies pappas sida, riktigt kul! Härligt nu när älskling har semester så man kan hitta på lite mer saker än bara ha lördag och söndag på sig på helgerna :)


En bild på mig och systeryster innan utgång i Tisdagskväll i Göteborg :)
Ser blir smått besatta ut eller mer galna, iallafall jag ^^

För er som inte äger en almenacka!
Jag har namnsdag idag, Madeleine. Grattis till mig själv på denna dag och nu när de är fruntimmersveckan också ;)

Hursomhaver, ha en go fredag !

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Försvann så långt bort att du lika väl kun...

Publicerad 2011-07-17 23:16:02 i Familjens vardag

Försvann så långt bort att du lika väl kunde tro att jag var död. Jag känner mig död. Nu mera... Om du bara visste hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag tillvärdasätter dig. Men aldrig får jag någon respons tillbaka. Jag saknar dig, så fruktansvärt mycket så du kan inte förstå. Efter såhär många år... Saknar inte du mig? Sluta ta mig förgivet. Det är de enda du gör och när jag försöker ta dig förgivet blir du förbannad på mig.

Jag saknar dig.. Jag är ingen viktig del i...

Publicerad 2011-07-17 23:11:26 i Familjens vardag

Jag saknar dig.. Jag är ingen viktig del i ditt liv kanske som jag förr var. Jag vet att jag inte förtjänar någonting av dig, jag har aldrig varit dig värd det. Även om vi är med varandra så är du så frånvarande. Du vill hellre lägga tid på annat än mig när vi väl har en stund själva vilket sårar mig djupt. Och då jag sagt de till dig blir du bara arg på mig vilket jag då istället blir ledsen för. Känns som att de vore bara bättre om jag försvann..

Vecka 26 (v25+0)

Publicerad 2011-07-17 22:27:50 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.




Så ja.. tiden går fort när man har kul, haha. Ne men de känns jätteskumt att nu på fredag, då jag går in i den tredje, och sista trimestern så räknas jag som höggravid när jag inte alls känner mig speciellt gravid överhuvudtaget på magens storlek. Haha, vet att när jag väntade Charlie tänkte och tyckte jag samma sak de här med min mage, rätt liten om Jag jämnför med andras magar som alltid verkar vara större :p Men de är ju så olika och man Skall inte jämnföra men jaa, haha de är inte lätt :P
Jaja :) Ha en bra söndagskväll!

Onsala vecka

Publicerad 2011-07-17 22:23:45 i Familjens vardag

Igår förmiddag landade vi i Onsala där vi skall vara framtills nästa vecka, troligen till onsdag. Men de är skönt att vara hemifrån lite, rensa tankarna och kan träffa en del vänner som bor häromkring :) Imorgon skall Jonathan in tidigt och göra prov och efter det skall vi till lunchtid in och ta lunch på Karma i Kungsbacka där dom verkligen har den godaste ceasarsalladen! MUMS ;) Mycket mat för en normal lunch peng.

Igår var jag och J på bio, Harry Potter del 2. Väldigt bra film Dock inte så bra slut, vi båda hade förväntat oss mer efter sju jädra filmer :p Men men.. Vad gör de om hundra år? Då är vi ändå döda :p Charlie somnade innan vi gick till bussen så henne var de inte mycket till att passa direkt för Jonathans mamma :)

Idag har de varit en otroligt slö dag, väldigt skönt. Alla har varit degiga så gott som ^^ Gick in i vecka 26 också :)

Ligger här i Jonathans pojkrum, eller Jonathans pojksäng så fint kallat och väntar på honom när han grejar inför natten på dass, sen skall vi så gott vi orkar kolla på någon serie.. Troligen South Park ;) Haha!

Skall avsluta här. Men vi lever och har de super! :) Natti natts!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

HERESY!

Publicerad 2011-07-15 16:37:48 i Nine Inch Nails

He sewed his eyes shut because he is afraid to see
He tries to tell me what I put inside of me
He's got the answers to ease my curiosity
He dreamed a God up and called it Christianity

God is dead and no one cares
If there is a hell I'll see you there


He flexed his muscles to keep his flock of sheep in line
He made a virus that would kill off all the swine
His perfect kingdom of killing, suffering and pain
Demands devotion atrocities done in his name

God is dead and no one cares
If there is a hell I'll see you there
Your God is dead and no one cares
If there is a hell I'll see you there


God is dead and no on cares
If there is a hell I'll see you there
Your God is dead And no one cares
(Drowning in his own hypocrisy)
If there is a hell I'll see you there
(Burning with your God in humility)



Passande text och bild för hur jag känner just nu..
Du är fan tråkigare än tråkigast. Självupptagna människa... Finns faktiskt andra runtom dig också.. IFALL du inte visste, märkt det än...!

Snabbt besök hos pappa/moffa

Publicerad 2011-07-15 15:35:09 i Familjens vardag

Min huvudvärk började äntligen släppa förut vid elva och vi hade ingenting planerat så ringde pappa och kollade om vi skulle fika hos honom, så han hämtade oss snabbt därpå. Var en snabb sväng på systemet i Jonathans vägnar och sen köpte vi med oss lite fikabröd hem till pappa.
Var där i ca 2 timmar, sen blev vi hemkörda igen och då fick Charlie sova lunch. Skönt att pappa inte bor alltför långt bort, bara i Kinnasten :)

Så nu har vi ätit lite, blöjbyte och lite tv tittade som imorse, fast nu satte jag på en Grodan Boll film istället som hon gillar en del :) Sötnosen!

Ikväll blir det pizza, för jag har verkligen ingen ork till att göra någon middag. Känner mig som världens sämsta morsa, flickvän, sambo som inte orkar laga mat :(:P Jaja. Gubben får nöja sig eller göra egen mat när han kommer hem sen haha.



Gammal bild på Charlie, december 2010. HERREGUD, haha. Min lilla tjej ser ut som en grabb föfan! Haha, inget hår alls. Stackars liten ;) Men nuså har de börjat växa förfullt och börjar allt bli lite smålockar i nacken, sött som socker! ♥

Vet inte riktigt vad vi skall hitta på här nu jag och dockan faktiskt.. Fått en del gjort så ah.. ^^

Imorgon förmiddag drar vi iväg till Jonathans föräldrar iallafall, hans mamma blir barnvakt åt C då vi skall dra på bio i Göteborg och glo Harry Potter del 2. Får se om jag lyckas övertala pojkvännen min med ett krogbesök också ;)


Ha en fortsatt bra fredag nu!

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

Morgon sötnosen!

Publicerad 2011-07-15 09:11:24 i Familjens vardag



Här sitter vi i soffan, Charlie sitter verkligen och halvsover också, haha. Varit uppe sedan 07.30 ungefär, jag vaknade dock tidigare vid 07 men orkade mig verkligen inte upp, huvudvärk och svårt att andas är inget kul.. Så inget Borås idag för våran del, men får hoppas på att min nedrans huvudvärk försvinner snart så man kan hitta på någonting iallafall..

Igårkväll kollade jag på film, och Jonathan halvkollade stundvis. Kollade på Sommaren med Göran som jag köpte igår, haha. Det är en sådan kasst kul film :P Nåja, efter filmen gick vi och la oss, utmattade båda två. Och idag är det Jonathans sista dag på jobbet innan hans semester i en månad här.. Mycket tid vi kommer få ihop med varnadra nu, vilket jag gillar då vi inte fått mycket tid ihop, varken på vardagarna när han slutar jobbet eller helgerna tyvärr, men nu så :)

Nej nu skall jag och Charlie kolla vidare här på barntv :) Ha en bra dag!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Dagens middag.

Publicerad 2011-07-14 19:06:59 i Familjens vardag



Kanske inte världens bästa bild men det var MMMMMMMMMMMMMMM för alla smaklökar!

Kreolsk söndagsgryta.
Tillagning
900 g fläskfilé
2 stora eller 4 små starka korvar
1 burk syltlök, 195 g
1 burk svarta urkärnade oliver, 227 g
1 strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Putsa filén och skär i tjocka skivor som bultas lätt. Skiva korven och bryn den. Bryn filén.Krydda och strö över mjölet. Tillsätt syltlök, halverade oliver, gurka och paprika. Häll över grädden och koka 10 minuter. Smaka av med spad från syltlöken.
Servera med ris och sallad.

Så jävla god gryta, och om man inte gillar någonting kan man bara ta bort eller om man vill ha något mer i grytan så lägg till. Snabb middag som är skit god. Allting går på under en timma att göra, MUMSIGT värre! ;)

Regniga torsdag

Publicerad 2011-07-14 13:48:05 i Familjens vardag

Handlade lite förut med pappa och fick köpt dagens middag, MUMS säger jag bara. Och fick köpt mig nytt duschdrapperi, en pusselmatta till Charlie och två bra filmer åt mig själv :p





Charlie hann redan ta itu alla bitar och siffror direkt när jag öppnade allt och satte ihop det :p Haha! Tokstolle! Och duschdrapperiet fick bli ett svart nu, hade ju ett vitt med svarta små prickar innan så jag kände att de behövde fräschas upp lite i badrummet :)

Charlie sover lunch iallafall, funderar på att väcka henne om 15 minuter. Så jag skall ta mig ett par minuter vid tvn nu i lugn och godan ro :)

Imorgon åker vi till Borås en sväng och till kvällen har vi tvätt tid, yey. Haha. Och på lördag åker vi iväg till Onsala och går på bio :) Mys! Ha en bra regnig torsdag ^^

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Jaha..

Publicerad 2011-07-13 16:10:37 i Familjens vardag

Uppdatering.

Fikat x 2. Charlie var väldigt glad i Chris idag, haha. Ville klappa och hålla hand :) Sött! Jag fick även köpt två tunntröjor på Kappahl. Jättenöjd!

Om en stund skall vi gå bort till mamma/momo och påbörja våran grillkväll. Mamma bjöd över oss :) Riktigt gott att slippa ställa sig och laga mat idag ;) Avslutar nog det hela med ett eller två kubbspel också, alltid kul :)

På tal om annat. Fick äntligen lämnat lite blod förut så nu tar de väl inte allt för lång tid innan jag får tillbaka provsvaren.. Och en annan sak nu som uppstått. Men vi får se hur det blir med de. Kan möjligtvis börjat få astma också, jippi! INTE. Går i släkten. Mormor, mamma och syster Annelie har ju astma så det är ju inte alltför konstigt om jag ocskå skulle ha, få det så ah.. Skall testa mammas brikanyl sen innan maten och se om de vidgar mina luftrör och om de fortsätter får jag nog ringa doktorn för att testas och kollas över, jättekul. Tur så finns de ju bra medicin för astma iallafall :) Jävla jobbigt att inte få tillräckligt med luft så man börjar hostar istället, som jag gjort hela dagen idag känns de som ^^ Hursom..

Nu skall vi kila över till morsan med Charlies barnmatstol och ett bord, vi skall sitta ute och äta middag :) Mys! Ha en bra kväll !

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

Onsdag

Publicerad 2011-07-13 09:52:52 i Familjens vardag

Har varit uppe sedan 07.10 idag.. Måste börja gå upp tidigare nu innan Charlie skall börja på dagis så hon inte fortsätter lära sig att sova till 09 varje dag haha. Sådan lyx kan hon få på helgerna sedan som man själv fick i skolan hehe.

Ätit frukost har vi båda gjort, duschat håret, sminkat mig lite och kläderna är på. Strax skall vi äta någon macka innan vi skall dra oss iväg och träffa Linda och Chris en stund.

Middagen ikväll har jag ingen aning om. Kommer inte på någonting alls. Får väl dra iväg till MM eller någonstans sen och kika på någon god middag :)

Charlie går omkring bakom soffan och har en leksak med snöre som gör ljud när man går med den, och den är en hit. Haha. Hon älskar den, min sötnöt!

Grattis till min älsklings Jonathan som fick tillsvidare anställning igår också :) Riktigt jävla stolt över dig! Att du orkat och kämpat dig till jobbet så tidigt och hållt igång och kommit hem sent till kvällen. Vet inte om jag hade orkat gå upp så tidigt och hålla igång en hel dag och även en kväll, beundransvärt älskling ♥



La in bilder ifrån min mobil igår och blandannat var en del bilder ifrån Turkiet, haha. Min söta tjej var alldeles utslagen varje lunch och kväll, natt då hon sov. Gumman min ♥

Nej nu måste vi sätta fart här. Skal föna håret och borsta skiten innan de torkar och blir ett jäkla fågelbo i mitt hår, haha ;) Tack och hej!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

:)

Publicerad 2011-07-12 22:34:16 i Familjens vardag

Jag känner riktigt nu att jag kan träffa vänner efter de tragiska som hänt, med katten. Börjar bli lite sällskaps sjuk. Tur då att man har sin familj och mamma, pappa, syster i närheten att prata av sig med.. Hursom. Det har varit skönt att bara träffa familjen faktiskt, men nu börjar dagarna kännas bättre och jag vill hitta på något riktigt skojigt. Så imorgon skall jag och Charlie iväg och träffa Linda och Chris en stund :) Inte setts på ett bra tag så..

Jaja..
Dagarna går förbi här och magen växer och blir större, äntligen. Haha :) Man har känt någonting i början men då syntes magen ingenting och nu syns bebis utanpå, gillas!

Idag har de varit en rätt go dag. Varit ute och gått någon timme med Charlie, dock 30 min i vagn och 30 min fick hon gå.. Äta god lunch, pappa på besök och fick en massa kläder åt mig och Charlie som var i stl 92-110, massor att växa in i :D Jättefina kläder, alldeles för mycket att ta kort på dock, haha. Två stora påsar ^^ Jag skall under eftermiddagen imorgon försöka ta mig tid att gå bort till Skene sjukhus för att lämna in lite blod, för min sköldkörtel jag pratade om för tester som var mindre bra.. Så förhoppningsvis får jag reda på om jag har den sjukdomen och då vet jag varför jag är så trött osv och att man kan börja äta medicin i tid för att slippa bli värre OM det är de vill säga.



Fick till en bra bild på bebis i magen förut förresten! :) En bra bild i ljuset på magen så mina bristningar knappt syns, haha. Dock har dom bleknat bort mycket nu när man var utomlands och fick färg, tackgodeGud! :P

Måste bara tillägga att jag mår extremt bra. Förra gravidteten mådde jag inte bra för just mina överdrivna gravidhormoner, mådde illa och spydde konstant i 5-6 månader med Charlie i magen och dåvarande förhållandet var skit rent ut sagt. Men denna! Fyyyfan! Jag har inte mått illa någon direkt gång som påverkat mig om jag skall hitta på någonting, jag har mer energi, mina gravidhormoner är knappt märkbara (okej om jag ser en sorglig film men :p) BARA för att Jonathan är en sådan lugn person, en sådan person jag behöver som saktar ner mig då jag alltid innan haft ett hetsigt humör.. Jag är knappt arg, sur eller ledsen vilket var en katastrof i de förra förhållandet. Så jag är verkligen glad över att ha Jonathan som min pojkvän, mina/våra barns pappa och min livskamrat. Gud.. Om du bara visste Jonathan hur ofta jag tänker på tiden då vi var tillsammans första gången, fan vad vi vuxit och blivit vuxna. Det är inte klokt! När jag såg en massa kort på oss när vi var 14 år och helt nyförälskade och så kollar man på oss nu haha. 22 år gamla och de känns redan som att den korta tiden vi inte var tillsammans, ca 2 år eller ja, korta och korta men den tiden vi inte var tillsammans, känns så otroligt långt ifrån där vi är nu. Känns som att den tiden aldrig var. Att de alltid var du och jag på något sätt ändå.. Att få vara tillsammans med sin ungdomskärlek är verkligen.. Oslagbart.

Vi blev tillsammans som små 14 åringar.. Trodde de skulle hålla föralltid (älskade hur barnsligt naiv man var också :p), vi gick isär 2 år och vi behövde nog det.. För att hitta oss själva och förstå oss på saker och ting, växa som människor mer eller mindre. Och fan trodde jag aldrig att vi någonsin skulle bli tillsammans igen, efter allting vi gått igenom. Men vi tog oss igenom det ändå, för vi är starka personer, som älskar varandra, har alltid gjort och jag hoppas verkligen på att vi alltid kommer att göra det också! En sådan person som dig Jonathan, vill man aldrig förlora, aldrig. ♥ Man vet ju aldrig vad som händer under livets långa resa men fan vad vi skall kämpa! Kämpa för kärlekens och våra barns skull, för oss som familj. Jag kan leva utan vänner men jag kan inte leva utan min familj. Och därmed basta.. Oj haha. Vad långt de blev nu.. Hade kunnat skriva flera rader till men de blir för ointressant för dom som inte vet om hela historien eller våran bakrund. Väldigt få som gör det, fåtal vänner, mest vet ju Mella som är min bästavän, just för att jag och Jonathan blev tillsammans när jag och Mella gick i samma klass, så hon har varit med om de mesta när de gäller vårt förhållande ^^, och min familj :p.

Är bara väldigt glad att jag har dom bästa runtomkring mig.
Jonathan, Charlie, bebis i magen, mamma, pappa, syskon och mina fina vänner, Mella, Linda, Emelie, Robbin och Rebecca bland annat. Guld värda! ♥


Nu skall jag strax ner i sängen hade jag tänkt mig.. Skall bara kolla lite mer hus ;) Alltid kul :) Drömma sig bort lite.. ^^, Natti natts på er!

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

Vilken syskonvagn?

Publicerad 2011-07-12 09:45:04 i Graviditeten med nya bebis i magen

Både jag och Jonathan har kollat runt på internet hur mycket som helst efter syskonvagnar eller tvillingvagnar.. Jag tycker alla syskonvagnar är fula, inte alla men vissa är mindre snygga kan man kalla det. Har kollat en massa olika märken från Urban Jungle till MacLaren osv. Ingenting alls jag passar för /: Och jag börjar få lite smått panik nu när förlossningen närmar sig med storm steg här.

Dom flesta är rätt stora och klumpiga (konstigt va? haha) och jag vill ha någon smidig som inte tar upp 29587 meter i bredd när man går. Alla ser bara så konstiga ut, men de är väl för jag är van vid en singelvagn också :p

Hursom. Behöver hjälp. Jag har läst mängder med forum, alla säger olika och jag har själv skrivit ett inlägg i ett forum och fått mängder med svar, haha. Får panik! Och när man väl halvfastnat för en vagn säger alla NEJ, och sen när jag säger Usch till en annan vagn säger dom JOO! Haha. Alltid tvärtom :p Mjaja..


Ett av alternativen.
Babytravel - Dublin

Rastlööööös

Publicerad 2011-07-12 09:31:45 i Familjens vardag

Jajjemän, nu är vi vakna och frukosten i magen vilar gott! Idag blir det ett ärende att fixa snabbt i Kinna, efter det lunch och få en massa kläder som pappa har med sig från min syster Annelie :) Både till mig och Charlie..

Annars om man bortser ifrån detta så blir det nog en lugn och go dag.. Om jag hinner, orkar skall jag gå ner till Skene vårdscentral för att lämna mitt blod :p Tankade också precis på min mobil så nu kan jag skicka gratis sms igen haha, yey. Och perfekt med gratissurf i mobilen också :)

Får se vad som annars händer under veckan :) Är lite smått rastlös och alla är hela tiden upptagna, haha.

Längtar till helgen och nästa vecka ♥ PARTY ALL WEEK LONG! ;) haha. Hursom, ha de bra!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Superbra värden! :D

Publicerad 2011-07-11 17:11:04 i Familjens vardag

Varit ute och gått 1.5 timme nu med Charlie och mamma/momo i de goa vädret, varmt som fasen speciellt när de knappt blåser haha, och Charlie är redigt trött i benen så mycket hon gått. Valde att inte ta med barnvagnen så Charlie skulle få gå av sig nu :)

Strax blir det att börja med middagen, även om jag inte orkar :p Har också varit iväg hos barnmorskan, superbra värden som vanligt. Gött att slippa järntabletterna speciellt och folsyratabletterna också :) Lyssnade även på bebis hjärtljud som låg på 149 slag/min och mätte bebis :) 23 cm blev det, vilket är alldeles perfekt som min barnmorska sa :) Skönt! Dock så fick jag en remiss så jag skall lämna lite blod under veckan för att kolla upp för andra saker som var sisådär, vilket går i släkten.. Så återkommer med det efter proverna är tagna och fått tillbaka provsvaren. Kanske vi kan få reda på varför jag är så trött hela tiden även om jag sover och äter normalt osv.

Nej nu får vi skynda oss här.. Älskling kommer inom en halvtimme ♥ Min älskade Jonathan..

Ha en bra fortsatt dag, kväll!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Vecka 25 (v24+1)

Publicerad 2011-07-11 10:02:49 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Haha redan vecka 25. Ca 15 veckor kvar nu, känns otroligt gött! Magen börjar synas allt mer och mer, mys :) Annars är alling toppen med mig och magen, kulan syns betydligt mer än vad den gjorde för en vecka sen ;) haha. REDAN! Nu växer bebis fort därinne! Lill hjärtat vårt! ♥ Älskar dig!

Längtar tills lördag och ett par dagar framåt. Då blir det att gå på bio med älskling. Nya Harry Potter ffs! ;) haha. Sen skall vi bosätta oss ett par dagar, en vecka kanske hos Jonathans föräldrar som skall resa iväg en vecka, så vi tar hand om huset, och får vara vid kusten, havet. Perfekt! Hoppas bara på bra väder nu :)

Dagen blev som den skulle..

Publicerad 2011-07-08 18:48:18 i Familjens vardag

Fått inhandlat tre jättefina presenter till Amanda nu som vi åker och grattar imorgon med pappa :) Kul!

Innan dess blev det vaccination för Charlie, och de gillade hon verkligen inte. Hon minns från sist hon var där, drygt 1-2 månader sedan, att hon var där och de gjorde ont så direkt när hon satt i mitt knä började nästan tårarna direkt komma och när vi var klara, så ville hon inte ens titta på barnsköterskan, haha. Hon var allt bra sur Charlie :p

Blev också lite sen lunch förut med pappa, mums. Och nu väntar jag och älskling på att våran pizza skall komma hem till oss strax med bud ;) Blir en myskväll ikväll bara. Skönt!



Nu skall pappa Jonathan och Charlie duscha klart, klä på sig och tillsammans vänta på middagen som snart blir serverad ^^ Ha en bra kväll!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Ljust VS mörkt?

Publicerad 2011-07-08 10:27:31 i Familjens vardag




Jag må vara konstig, men jag saknar faktiskt mitt blonda hår.. Konstigt nog passade jag i det men de var ett sådant jävla jobb med att ha så ljust hår... Man får väl se vad man känner för om ett par månader ;) Ikväll blir det iallafall att färga det mörktbrunt, men funderar starkt på att ge bort den och köpa svart hårfärg, så stilrent med svart! Riktigt snyggt om man är lite brun i huden och inte alltför likblek, haha. Nåja.. :)

Poolmys!

Publicerad 2011-07-08 10:23:36 i Bilder :}

Bus skrollan min.








Min stora tjej! :) Mammas fina prinsessa!
Undra om det är en prins eller en prinessa till som lurar i min mage ? ;)

BVC om ett par timmar

Publicerad 2011-07-08 09:10:26 i Familjens vardag

Yes de blir det för Charlies del. Andra vaccinationen av hennes twinrix. Man får vaccination tre gånger. Hon fick ju någon månad innan vi åkte till Turkiet och sen skall man ha ca en månad efteråt och efter denna idag blir det inom ett år för nästa vaccination och de håller läääänge :) 25 år med vaccination för hennes del så de är skitbra :) Efter barnen är 2 år kostar de nästan likamycket som för en vuxen, känns lite halvkul men jaja ^^

Annars dessa dagarna så har vi badat här omkring, jag, Charlie och min pappa :) Varit borta vid Bua Strand som är perfekt när man har barn. Långgrunt, och varmt! Var borta vid Hanatorps bad men de var uselt. Det enda som var bra att de fanns en kiosk men den var inte ens öppen, haha.

Samtidigt när vi skall intill BVC med Charlie så tar vi efter det en tripp och kollar efter lite födelsedagspresenter åt Amanda som vi skall fira på lördag som fyller 3 år :) Annars blir det en lugn dag såsätt.. Jonathan åkte iväg till jobbet imorse efter två sjuka dagar hemma.. Får se hur denna dagen går. Igår var de ingen bra dag för mig dock, humöret var inte på topp och min mage djävlades med mig igen, som den verkar göra rätt ofta nu för tiden dessvärre.. Strax ta och kolla upp detta tyckte även mamma, men jag får se :p

Bilder ifrån i måndags ;)
Såhär älskar Charlie att göra.. Springa bort till trädet..

Dra loss lite bark..

Ge mig barken...

Som hon sen vill att jag sparar hos mig och så springer hon fram&tillbaka och gör såhär flera gånger om :p

Tjusigt eller hur? ;) haha! Sötnos till tjej man har ♥

Nu skall jag hoppa in i duschen medans Charlie underhåller sig själv med tvn och lite sladdar här ;) Haha. Sen BVC och presenthandling :) Tjarå!

Blivnande tvåbarnsmamman Madeleine

Regn är ju kul!

Publicerad 2011-07-05 19:06:36 i Bilder :}

Charlie ville ut i regnet ;) Så de var bara att sätta på henne regnkappan och stövlarna hehe





Vandra iväg var nästan de roligaste ;) Och försöka äta/dricka regnet haha. Sötungen min! :) Gott iallafall att de fick regna lite nu.. Våra växter och Charlie uppskattade regnet mest av oss två. Älskade Charlie ♥

Favorit i repris!

Publicerad 2011-07-05 16:41:45 i Familjens vardag

Idag har jag fått diskat, äntligen. Haha. Och håller på med middagen nu.

Efter Charlie vaknade förut strax innan 13 så packade jag ihop en badväska, ringde pappa och inväntade honom. Så vi hann äta lunch innan vi drog iväg till sjön. Bua Strand är så jävla perfekt här om man har barn. Långgrunt som attan, alltid minst 22 grader och inga äckliga maneter eller krabbor, haha. Må hända att man ser en annan mindre småfisk men dom äter ju inte upp en ;d Charlie druttade i ett par gånger så hon fick doppat sig, och jag och pappa/moffa gick efter henne hela tiden i vattnet. Så dit skall vi åka snart igen, bara de inte regnar funkar allt ;)
Dock var de mini dugg när vi var där och sen när vi skulle gå till bilen började de verkligen att dugga en Aning mer :p Men de gjorde ingenting för då satt vi i bilen påväg hem igen efter ett dopp var :)

Älskling sitter på bussen hem nu iallafall till oss, YEY! :) Maten är bara att börja med närsom, den går fort. Och sen blir de att äta, lägga Charlie, mysa med älskling till Boston Public som vi börjat se igen, efter alla dessa år ;) Kanon serie, så hela serien har vi nerladdad på datorn, toppen! ;d Snacka favorit i repris på nytt :D LOVE IT!

Nej nu får jag nog ta och börja småfixa med dagens middag här innan den aldrig blir "påsatt" ;) hahahah! *S* Jag och min urusla humor haha. Nåväl ;d Ha en fin sen eftermiddag fölket !

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

Presenttips till 3 åring!?

Publicerad 2011-07-04 21:46:56 i Allt och inget

På lördag skall vi iväg på mitt syskonbarns 3 års kalas, Amanda. Och jag har verkligen inte den blekaste aning om vad jag skall köpa. Hon har mängder av kläder och alla leksaker man kan tänka sig. Allt :p Jag behöver verkligen tips! HJÄLP :D

Lycka till tusen!

Publicerad 2011-07-04 16:30:10 i Familjens vardag

Nyss hemkommen ifrån Alingsås där vi grattade farfar en snabbis :) Stannade även en stund på Ica Maxi för att småhandla innan vi körde hemåt också. Så nu skall jag strax småbörja här med dagens middag. Potatisgratäng, kycklingfilé och sås blir det. Mums filibaba! :d haha!

Ett grattis till mig och Jonathan som firar halvårs dag idag ;) haha. Inte mycket men på godväg till en livstid som vi satsar stenhårt på. 4.5 år har vi varit tillsammans som max men de är småpotatis nu ;) Det kommer bli så otroligt många och fina år tillsammans, med varandra och våra barn :) En dröm :) OM man är familjemänniska som inte många i ens ålder är riktigt ännu. Dom flesta är ju fortfarande i sina party år 24/7. Men min dröm har bara börjat.. ♥



Jag älskar er! Mina finaste personer i livet. Jonathan och Charlie och våran pluttis i magen.. ♥ Lycka till tusen!!!

86 år!

Publicerad 2011-07-04 09:50:06 i Familjens vardag

Idag hade jag och pappa planerat att åka och hälsa på farfar som fyller 86 år. Inte illa! Men vi har inte fått tag på honom på ett par dagar för att kunna hälsa på, kolla om de är okej, om han ens är hemma :p Så ringde pappa nyss och frågade om jag ville följa med för han hade fått tag på honom, så självklart får man ta och åka och gratta farfar på sin 86 årsdag idag :) Så vi åker vid 11 tiden när pappa kommer och hämtar oss här..

Så en tid kommer att spenderas i Alingsås och gratta/hälsa på honom.. Sen blir det middag och mys med älskling ikväll :) Lite snabbt vad vår dag innehåller. Hinner inte heller lägga in bilder nu som jag sa igår ^^ Men nu blev allting stressigt. Måste in i duschen och greja här närsom nu... Annars.. Ha en bra dag! :)

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

Vecka 24 (v23+0)

Publicerad 2011-07-03 23:37:12 i Graviditeten med nya bebis i magen

Får man väl välkomna vecka 24 här i gravidteten till mig själv! Och att om 30 minuter firar jag och älskade Jonathan ett halvår tillsammans ;) Fick en present av honom idag istället för imorgon. GISSA om jag blev glad?! :D Tar bild på det imorgon för nu är de för mörkt och jag orkar inte lägga in bilder nu ändå ^^ hursom :D

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Bebis ♥
Drar man in magen nu så ser man bebis riktigt ordentligt. Har man extra hull kvar sedan gravidteten med Charlie så har man men efter detta barnet skall de bort !! :) Så man blir smal och fin :D

Nu skall jag strax nana kudden här.. Sitter och kollar på The big 4 på svt 1 just nu. Avslutas snart så ;) Natti natts :D

Min livsglädje

Publicerad 2011-07-02 13:07:18 i Bilder :}








Kan jag känna mer än så här för dig min älskling? Aldrig hade jag i min vildaste fantasi ens kunnat gissa mig till, att det fanns så mycket kärlek inom mig. Du ler mot mig, ser in i mina ögon med en längtan efter närhet, jag håller om dig och kysser varsamt din panna. Jag viskar högt och lågt inom mig: JAG ÄLSKAR DIG!! Jag säger det om och om igen till dig. Du berör mig till tårar med bara din närhet, ditt väsen. Min älskling, min älskade vackra Charlie, aldrig hade jag väl kunnat föreställa mig en sådan lycka som den som du ger mig.

Jag älskar dig!

Bus med Nalle Puh

Publicerad 2011-07-02 13:02:40 i Bilder :}


Charlie tog av Nalle puh hans röda tröja, oups ^^

C tog med sig Nalle puh för att kika på pappa utomhus ;)

Grilla grilla grilla!

Tar sig en svängom med bilen istället..

Och så säger vi swisch iväg med bilen och älskade lilla Elin sprang då efter..

Bilderna är ifrån lördags, en vecka sedan alltså. Inte konstigt att kissemiss hamnar på bild då :)

Redan ett år har gått :o

Publicerad 2011-07-01 09:31:47 i Familjens vardag

Jag älskar dig Charlie!



Äkta kärlek, ♥♥♥

Idag har jag bott i min lägenhet här i ett år. Jössös vad fort tiden gått, mycket som har hänt och mycket som gjorts :)

Halvgrå dag idag, men de gör absolut ingenting. Bara skönt när de är lite svalare nu och inte brännande sol på en haha, låter som en tant nu men de är skönt. Speciellt för alla småbarn.. Förutom alla skolbarn som har sommarlov och vill åka och bada, haha. Ni får bada i badkaret eller någonting ;p

Får se vad som händer idag, är lite smått rastlös.. Nåja :) Det var väl allt för nu :)

Blivnande tvåbarnsmannan Madeleine

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela