Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Jättebra helg men dålig start på veckan..

Publicerad 2012-01-31 09:17:00 i Familjens vardag

Helgen har varit bra! I lördags var jag och barnen hos pappa/moffa och myste ett par timmar då Jonathan var här hemma och slipade väggarna där vi skall tapetsera. I söndags åkte vi tidigt iväg till Jonathans föräldrar, firade fammo Mia som fyllde år och Charlie fick lekt med sina kusiner ett bra tag, var helt slut efter bara en timma :P Sötnos :) Emilia var nöjd som vanligt och alla ville mysa med henne. God mat blev det också :)
Innan vi åkte träffade jag Mella på Ponde en snabbis, fick världens bästa fråga från henne och jag bara längtar nu! Verkligen världens bästavän! ♥ Charlie har tur som har en sådan toppenbra gudmor! :)

Igår var vi ute i drygt 2timmar, lekte och vandrade. Har sedan en vecka varit ganska deppig (för olika saker), och min fot gjorde de inte bättre igår efter 2timmars promenad. Den är värre nu.. Vet inte vad jag skall göra? Jävla fot :P Fast ibland sätter de sig i bägge? Aja, får ta och amputera bort fötterna och skaffa nya ;) Haha!

9dagar kvar tills Charlie fyller 2år! :D ♥


Haha, imorse vaknade jag vid halv8 av att Charlie ropade på mig , gick upp till henne, såg att hon hade tagit av sig sina nattkläder och dragit av sig blöjan och sa "ooa", gick direkt och satte henne på toaletten och så kissade hon. Haha, sötunge! Och duktig :) I söndags när vi var hos svärföräldrarna kissade hon på toan 2gånger, duktig tjej! :)

På torsdag skall E få vaccination, vilket inte gillas även om det är bra. Aldrig kul att veta om vad som skall hända och bara invänta sitt, sina barns tårar pga sprutan.. Men det går över fort som tur är. Men det känns verkligen i mammahjärtat när sina barn gråter för att dom har ont /: ♥

Nåja.. :) Nu får vi väl försöka ta på oss här, lite sega :P Sen blir det frukost och ta på oss ytterkläderna och bege oss utåt ett tag, trots min djävulsfot. Harre!

Madde abdikerar

Gott med fredag

Publicerad 2012-01-27 11:34:21 i Familjens vardag

Var ute och gick en timme ungefär vid strax efter 07 imorse. Tanken var att ta en till promenad sen igen men min fot är ju som den är, den har sedan någon vecka tillbaka nästan låst sig, innuti foten och jag haltar fram. Konstigt nog så kan den bli bra efter ett par timmar och sen kommer det tillbaka igen?! Mamma sa att jag inte skall gå allt för länge med de ifall det är något fuffens med foten så man får söka för det.. Men jag avskyr verkligen Skene vårdcentral, dom är så slappa och oengagerade tycker jag. Det går säkert över, men de tar väl sin tid.. Först trodde jag det var som beninflammation, men icke då.. Fast forinflammation ^^

Hursom, tror jag redan kommit på vad vi skall ha för middag ikväll :) Skall äta köttfärs, så fyy på mig ^^ Ickebra om man vill äta sundare isåfall , rent nötkött som färs men nu har ju vi bara blandfärs hemma :P Jaja :)

Nu skall jag ta och tvätta håret lite fort och kolla efter det ifall Charlie vill äta lite lunch :)

Madde abdikerar

Svingod middag igår jag fick till :D

Publicerad 2012-01-26 11:07:38 i Familjens vardag



Bara för jag har så dålig humor, och jag vet att älskling hade inte velat visa sitt ansikte på denna bilden ;) Haha!

Igår var mamma här en sväng, bjöd på lunch, snacka och busade med barnen mina. Senare vid 16 började jag med dagens middag, blev så jäääääävla gott, och nyttigt!

Nyttig kycklinggryta med ris.
4 port.


3-4 st bröstkycklingfiléer
1 röd el. gul paprika
2-3 st medelstora motötter
1½ förpackning kikärtor
2 msk röd curry pasta
5-6 msk chili pesto
1 st hackad gul lök
1 st pressad vitlöksklyfta
100 gram hackad vitkål
1 st kycklingbujongtärning
5 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soyja
Salt, peppar efter smak.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, bestäm själv hur stora el små. Fräs dom tillsammans med vitlöken och löken tills du ser att kycklingarna fått färg och inte är rosa på utsidan. Ta chilipeston och kleta över kycklingbitarna tillsammans med den röda curry pastan. Skala och skär paprika och morötterna som du sen slänger ner i grytan. Ta sedan den grovhackade vitkålen i allt det andra. Efter det tar du vispgrädden i, buljongtärningen och kikärtorna.
Låt det puttra på med lock i ca 10-13 minuter, och medans allt ligger och gottar sig så fixar du riset så allt blir klart ungefär samtidigt. 
När det gått 10 minuter tar du soyjan i grytan för att det skall få lite mörkare färg och rör i grytan ett par gånger. När riset är klart borde allt vara klart samtidigt :D Tar ca 30 minuter att göra allting :)

Dock så glömde jag ta bild men det blev asgott! Kul när man kommer på egna "maträtter" och tar de man har hemma :) Man behöver inte alltid gå efter recept :) Lite hjärna har man väl ändå ^^ Riktigt gott middagstips :)

Senare till sen förmiddag skall jag och barnen mina åka intill Kinna en stund med systeryster dvs moster Josefine. Får se vad jag gör för middag ikväll ;) Vi skall ju handla efter vi ätit ikväll iallafall :)

Åh.. vad jag längtar till helgen!
Min älskade Mella pella/Charlies gudmor kom hem ifrån Nya Zeeland för ett tag sen, timmar sen?, Och skall vara i Onsala hos sin pappa med familj och hälsa på och på söndag skall ju vi till Onsala och Jonathans föräldrar och Mellas far bor väldigt nära varandra så det kommer bli mååånga kramar, pussar och skratt! :D
Får se om jag och Jonis kanske tar och åker till N.Z någongång när Mella och hennes kille flyttar dit ;) Han är därifrån. Då blir det minsann att hälsa på dom :D Älskade Mella pella bus ♥ Världens bästavän!

Jaja, nu skall jag ta den lilla disken vi har i köket :) Ha en bra torsdag!

Madde abdikerar

Då ligger alla i sängen. Charlie i sin sän...

Publicerad 2012-01-25 22:03:32 i Familjens vardag

Då ligger alla i sängen. Charlie i sin säng, jag och Jonathan i våran och Emilia sover i sin säng. Sedan torsdags natt har hon sovit själv. Känns bra och hon somnar där också så hon är en stor tjej nu och sover där hon skall :-) Fick gjort skit god mat ikväll. Skriver mer om det imorgon! Skall nog ta och försöka sova nu jag med, alla andra sover ju^^ Får spela Wordfued tills ögonen mina går i kors haha. "din sexiga farfar" heter jag där :-D Nattinatt!

Charlie "kan själv" ;)

Publicerad 2012-01-25 09:25:04 i Charlie <3

Ett stycke smutsigt barn efter vi åt spagetti och köttfärssås häromdagen.. Men hon var glad! :D


Och nu över till Charlie..
Jag hade ju tänkt börja få Charlie blöjfri egentligen innan hon blev 2år men tiden går ju så fort så man hinner inte riktigt med så jag tänkte att jag skulle börja förrförra veckan och hittills har hon varit väldigt duktig!
Häromdagen kissade hon för första gången på toaletten själv (aldrig varit något direkt pott-fan :P Charlie alltså), duktiga tjejen min! :D

Och iförrgår hade hon kommit till mig och ville jag skulle med på toa, vilket jag då inte kunde eftersom jag satt i soffan med E och matade henne. När jag matat klart henne tyckte jag att de var lite för tyst inne på toaletten.. Så jag gick in och kollade till Charlie och där stod hon och torkade sig mellan benen och jag kollade i toaletten och JO, hon hade kissat, haha! :D

Och nu på morgonen, alldeless nyss, satt jag här vid datorn och kollade runt lite och skickade mail och C hade gått in på toaletten, hörde att hon var och greja med toaletten.. Sen 1minut efter jag blev klar här, så gick jag mot toan för att kolla henne. Och återigen! Hon hade precis hoppat ner från toaletten och torkat sig och försökte stänga toalettlocket för att spola. Haha, vilken lyx om hon själv kan känna av när hon är kissnödig när vi är hemma för att göra sina behov däri :) Men det blir nog lite toalett träning ändå, "allt" kan hon ju inte, och hon förstår nog bara att man kan gå på toaletten hemma, så det blir ju att lära henne att man kan gå på toaletten någonannan stans än bara hemma ;) men duktig är hon! :) Snart 2år, mammas stora tjej! ♥

Denna snöiga tisdag :)

Publicerad 2012-01-24 14:44:22 i Familjens vardag

Tanken igår var ju Öppna förskolan igår i Borås men det blev aldrig av för Charlie mådde inte alls bra men försvann senare till sen eftermiddag, kväll? Riktigt konstigt för hon är "normal" idag, men aja :) Nu på förmiddagen har Linda varit här med sina söta pojkar så dom fick lekt en stund och så fikade vi :) Men jag drack ljummet citronvatten och åt lite grönsaker med knäckebröd, haha ;) Mitt sunda liv går riktigt bra! :)

Vi kollar på film just nu, iallafall jag och Charlie.. Milia börjar vakna lite smått nu, kanske dax att få en ren blöja och lite mat inom den närmsta halvtimmen tror jag :)


Charlie ser helt galen ut, haha, som om de var förkallt eller förvarmt i vattnet men det var perfekt ^^


Och när jag bad Charlie att skratta och le gav hon mig denna posen hahaha ! :D "vilding" ;)

Ha en kanon daoug ;)

Kan man få vrida tillbaka tiden? ♥

Publicerad 2012-01-21 17:03:38 i Emilia <3

Känns helt sjukt när jag tänker på det att det snart gått 3 hela månader sedan min lilla Emilia föddes.. Och hemma! 10 dagar över tiden med en sjukt stor längtan efter henne hade vi (visste ju inte att de var en tjej men :P) och sen när hon väl skulle ut, då jädrar skulle hon fanimig ut fort som sjutton!

Fortfarande kul och man blir tårögd när jag pratar med mamma om det hela och återberättar allting. Att min mamma fick förlösa mig och Jonathan fick hjälpa till.. Helt otroligt! Verkligen en annorlunda förlossningsberättelse jag längtar efter att få dela med Emilia när hon blir stor :)

Om vi skaffar mer barn, tänker jag nog faktiskt prata med min barnmorska om att ha en hemmaförlossing, fast en planerad sådan haha. Oplanerad var lite för "tufft" för min del och även Jonathans, han blev nog den mest chockade av oss alla. Fast det var ju ingenting någon av oss någonsin hade kunnat tänka skulle hända. Jag som hade pratat med min barnmorska om detta att alla säger att andra barnet oftast går snabbare och att jag hade lite skräck för att föda hemma men aah. När man var mitt upp i det hela hann man ju inte direkt tänka, man bara flöt med i kroppens svängar. Vad man skulle göra och inte :) Känner mig stolt att jag klarade av det såpass bra, mamma blev impad att jag ändå kunde skoja om det när jag hade så ont och tog det så bra/lugnt..

Fått höra flertals gånger nu "Du hade då klarat dig jättebra för 500 årsen då inte någon smärtlindring fanns ;)" Och det är ju sant fast det hade nog alla klarat av om det var såhär som vi fick det :P Är bara så glad att ingenting gick snett så att hon dog eller vadsomhelst.. Det är ju verkligen vadsomhelst som hade kunnat hända.. Eftersom vi inte hade sjukvård på plats innan eller då det väl hände förens efteråt :P

Åhh :) Blir fortfarande tårögd när jag tänker på det och tittar tillbaka på bilder när Emilia föddes! ♥

Precis när hon föddes, kanske ett par sekunder, max någon minut efter Emilia kom till världen ♥♥♥
(ursäkta mig, bara varit vaken i en timme och
var inte den snyggaste direkt, haha)

 

Älskade Emilia ♥

Värd varenda krona!

Publicerad 2012-01-21 16:42:06 i Familjens vardag



Nu jävlar har katterna våra fått en riktigt klätterställning! Bara 500:- och den är verkligen värd varenda krona! Katterna klöser inte längre och dampar loss på väggarna, nu är dom bara på denna! :D Den är riktigt stabil och jag har tillochmed svårt att välta den eller ens flytta den, tung är den så det är riktigt bra ! :)
Och lilla Mimmi sitter som herren på täppan och håller utkik ;)

Inte så värst trött ändå..

Publicerad 2012-01-20 23:46:42 i Familjens vardag

Det är helt otroligt hur mycket Emilia växer! Haha, hon har redan nu 2.5 månad gammal börjat ha kläder i stl 68! Det är galet. Känns jätteskumt eftersom Charlie växte väldigt dåligt i början och sen efter hon var 6-8 månader växte hon som bara den, och idag har hon kläd stl 92, och vissa små 98:or :) Stor tjej! Tror Emilia växer mycket nu och avtar mer om 8-9 månader någonting, men det är ju bara att vänta och se ;) Haha!

Jag fattar inte varför jag tog en tvätt tid ikväll, från 22-02!? Jaja, skall gå tillbaka vid halv ett ungefär hade jag tänkt för då är allting torkat och klart :) Älskling har redan slocknat här i soffan breve mig ^^ För ca 1 timme sen.. Haha, kul sällskap han var då ;)

Har inte riktigt bestämt mig ang imorgon, följa med till Kungsbacka eller inte, kanske borde stanna hemma och greja i köket inför flytten som närmar sig. Göra rent ugnen och bakom spisen..? Tror nog det blir så. Skall ändå ner dit nästa helg, på söndag för Jonathans storebror kommer ner och har inte träffat Milia ännu :)

Emilia ligger i sin vagn och sover, sedan 22.30 :) Så hon har sovit över en timme där nu.. Vaknar (kanske) vid 03 för mat annars senare.. Hon har ju sovit hos oss sedan hon föddes.. Men såfort vi flyttar så får Emilia Charlies spjälsäng hon har nu och Charlie får en växasäng :) Charlie är så himla söt när hon är riktigt trött på kvällarna och man skall lägga henne.. Vi lägger ner henne och säger "godnatt, älskar dig, natti natti" så kommer hennes svar "nana" och så vinkar hon och lägger ner mot nallen som brukar vara där eller en av hennes dockor hon gillar att sova tillsammans med. Just det där att hon verkligen är jättetrött och förstår och vill att hon skall sova :) Sötnos!

NYHET :D NYHET :D NYHET :D NYHET :D
Charlie kissade på toaletten förut för första gången! :D Mammas duktiga tjej! :) Mammas och pappas 2åring snart ♥ Älskade unge! Det är inte klokt vad man kan älska en sådan liten varelse. Galet och helt underbart mysigt. Att vara mamma är verkligen det bästa jobbet som finns och som ger mest ut av det! ♥♥♥



Nej nu får jag ta ett glas citronvatten här och ett par nötter känner jag ;) Haha! Ha en toppen fredag och helg ifall jag inte skriver något direkt mera :)

Madde abdikerar

Mindre än en månad kvar :)

Publicerad 2012-01-20 16:33:38 i Familjens vardag

Lillhjärtat sover och Charlie sitter här breve mig i soffan, 5an är på och hon kollar och riktigt ler när hon ser småbarn och bebisar på tvn. Unga mödrar som är på nu förstår ni.. :P

På tal om annat! :D Emilia sov en hel natt inatt utan att vakna för mat :) Riktigt skönt!

Sötsuget har verkligen varit på mig idag, så jag har tagit en näve med osaltade och orostade nötter istället, nyttigt och bra, och druckit vatten (dock syndade jag med fyra klunkar mjölk imorse :P) Charlie som är väldigt liten i maten men imorse var hon minsann hungrig :) Yey, hehe.



Älskade stora tjej som snart fyller 2år :)

Nu är det också mindre än en månad kvar tills Emilias dop som blir ett 2års kalas som dom flesta vet om nu :) Mycket som skall hända på en månad nu! :D En månad kvar och fem dagar tills vi flyttar :)

8 februari- Emilia 3 månader
9 februari- Charlie 2 år
18 februari- Emilias dop/Charlies 2års kalas
25 februari- Flytt :D

Nej nu skall jag smågreja vidare här innan lilla E vaknar :) Ha en fin kväll ! Fredag och allt :D

Madde abdikerar

Nu är träning och det sundare livet igång!

Publicerad 2012-01-20 10:46:14 i Träningen

Min mamma har pratat sedan efter jul och nyår att börja på gym, och det är ju skitbra. Oavsett ålder tycker jag så jag skall peppa henne (inte för att hon är direkt tjock eller överviktig) men känner att vid hennes ålder så måste man göra lite mer för att hålla igång så det är ju bra :)
Så igår eftermiddag kände jag "fan, kan mamma, kan fan jag också!" :D Så igår började jag med nyttigare middag, "snacks" och kvällspromenad med älskling och barnen. Och nu kl 09.15 gick vi ut på en timmes promenad igen och kom hem för 10 minuter sen ungefär. Det bästa är ju att ta det tidigt på morgonen innan man ätit frukost för att hela systemet i kroppen riktigt skall komma igång så om en stund skall vi äta frukost. Kokt ägg och havregrynsgröt ev. knäckemacka, gott och nyttigt :)

Innan jag blev gravid med Charlie, vägde jag 56 kg och med min längd på 1.58 cm är det en normal vikt. Med Charlie i magen gick jag upp 15 kg, och vägde 74 kg. Fick bort efter graviditeten 13 kg, sen var jag ändå nöjd med mina 63 kg. (Mycket av graviditeten var vatten i kroppen plus Charlie med annat som tillhör).

Nu när jag hade Emilia i magen gick jag upp helvetes 20 kg, så jag gick upp till 85 kg men direkt efter förlossningen gick jag ner 12 kg och nu när det gått 2.5 månad efter hon föddes har 3 kg till försvunnit, så man märker ju att mycket var E och vatten i kroppen. Så 15 kg totalt har jag gått ner och har 5 kg kvar till vikten innan jag blev gravid med Emilia.

Men nu känner jag att jag inte alls är nöjd med den vikten på 63 kg, och vill mer till vikten jag hade innan Charlie blev till. Och det är 14 kg nu som skall bort! 

Så igårkväll till middagen gjorde jag spagetti och köttfärssås (vilket inte är det nyttigaste om man kanske vill få ett syndare liv men ändå bättre än tex pizza och annan snabbmat). Så dom fick det och jag min middag bestod av;

Stekt sparris till mig, en liten grönsallad på en röd paprika, en tomat och en gurkbit på 15 cm kanske och till det åt jag veg.mat som var falafelbullar gjorda på kikärtor (jätte nyttigt!), och två morötter som jag gjorde till stavar. Blev riktigt mätt. Och till kvällen när gottesuget smällde till hade jag redan klara morotstavar som jag knaprade i mig med ett glad vatten :)





Min startvikt igår
(19 januari- 2012): 70.3 kg

Bestämt mig för att väga mig om en månad igen för att se om det blivit något förändring och sen skall jag väga mig varannan månad framtills jag nått min "dröm"vikt :) Och nu är jag riktigt pepp. Tänkte ev köpa klippkort för simhallen här där vi bor och simma kanske 3-4 gånger i veckan, på kvällarna då älskling kommit hem och vi ätit middag så drar jag iväg 1-2 timmar :)

Nu jädrar skall dessa 14 kg bort! Träna, träna, äta nyttigt! :D
Önska mig lycka till ;)

18 dagar in på det nya året..

Publicerad 2012-01-18 12:33:44 i Familjens vardag

Var en snabbis i Kinna förut. Nu fick alla någonting :P Jag, älskling, och bägge barnen och något gemensamt till mig och Jonathan :) Emilia sov hela tiden och Charlie var glad och gick runt med mig hela tiden, höll hand osv :) Söt tösen min :) Men på bussen dit och hem fick hon sitta i vagnen..
Nu äter Charlie lite lunch och kollar på tvn. Gillar egentligen inte att hon äter framför tvn eller att ha ett matbord i samma rum som tvn, brukar oftast bli problem då (har jag sett :P) att dom Måste kolla tvn och kan inte äta pga tvn, därför så tycker jag att när man äter frukost, lunch, middag eller annat skall man sitta vid bordet. Men nu vet jag att hennes favorit pogram går på tvn så det fick bli ett undantag idag :P Eller jo, välling på morgon i soffan och på kvällen innan hon skall sova äre klart hon får sitta här med oss :)

Lägger in bilder ikväll, hittar inte sladden just nu ^^ Plus att Jonis läser bloggen ibland och då skulle han vad jag köpt åt honom :P Haha!
Hursomhelst. Till helgen blir det Onsala/Kungsbacka iallafall. Älskling skall greja med sin bil hos hans föräldrar så jag tänkte dra mig och barnen till Kungsmässan på lördag och kika lite. INTE äta lunch på Kungsmässan, utan i innerstan där, mycket mysigare :) Usch, saknar riktigt Kungsbacka och speciellt Onsala, mysigt och gott att man är uppvuxen där, väldans massa barndomsminnen ♥

Nej nu skall jag ta och diska det lilla som finns.. Åhh vad jag, vi längtar tills vi flyttar va! Både disk och tvättmaskin :) Slippa denna jävla handdisk ^^ Ha det brao!

Madde abdikerar

Ondags igen..

Publicerad 2012-01-18 08:28:48 i Familjens vardag

Dom senaste nätterna, sen måndagskväll har jag fått så svårt att kunna somna. Jag är riktigt trött när jag lägger mig men sen när jag väl ligger där i sängen, blir jag pigg och kan inte komma till ro. Hjärnan är trött som jag vet inte vad men kroppen är pigg. Rastlös. Somnar oftast efter 1-2 timmar då jag lagt mig, igår tog det 2.5 timme! Jaja, tur så finns ju mobilen att pilla med ^^ Wordfued ;)

Nåja. Idag hade jag tänkt åka in en snabbis till Kinna för att köpa och kolla runt efter en sak åt älskling och sen kolla lite allmänt :) Hoppas bara det inte blir något regn ^^ Alla är vakna här iallafall, strax skall vi ta och äta frukost och klä på oss, lite små slö idag, varit vaken sedan 6 imorse då Emilia vaknade för att ha mat och sen somnade hon om, gott :)


Haha, älskar bilden! :dd

Idag inväntas också ett riktigt kul och intressant samtal ifrån GöteborgsPosten, kommer bli riktigt skoj och är lite smått nervös ^^ Men det går nog bra :) Berättar mer om detta längre fram när de mesta och så är klart.

Ha en bra dag, i kylan och nu är det halt ute. Skulle ta in GP och ramlade nästan omkull :P Alla får gå med antihalk skor ute, det bästa ;)

Madde abdikerar

Emilia 10 veckor & Charlie 23 månader!

Publicerad 2012-01-17 14:36:57 i Familjens vardag

Igår var vi Borås från morgon till eftermiddag. Öppna förskolan var som vanligt en hit för dom små :) Så underbart att se Charlie och Lindas grabbar leker så fint ihop! Riktigt härligt. Vissa barn går ju inte alls ihop och vissa andra gör det, skönt :) Fick inhandlat ett par saker till mig, Emilia och till Charlie, alla fick någonting förutom älskling. Men han får vänta :) Sitter redan och funderar på vad jag skall ge min älskade i alla hjärtans dag present eller vad vi kan tänkas hitta på. Eftersom det är alla hjärtans dag mitt i veckan är det lite struligt men vi får ta det till kvällen eller helgen därpå, fast det kan vi ju inte kom jag på nu :P Haha! Emilias dop och Charlies 2 års kalas är ju på lördagen ^^ Jaja, allting löser sig. Man får se lösningar i "problem" istället :P

Igårkväll hade jag ingen ork att göra middag, älskling förstod ju iallafall så han och Charlie fixade lite middag och jag åt senare till kvällen då matlusten kom :) Blev två st goa toasts ^^ haha! Vilken super"bra" middag, kanske inte men gott och gick snabbt :) Senare kollade vi även det senaste Desperate Housewives avsnittet, riktigt bra nu och jag blir bara ledsen när jag tänker på att de snart är helt slut, för gott :( Men men, får köpa eller ladda ner alla säsonger och köra ett maraton som älskling gör med sitt älskade 24 ;)

Hade ju inte kameran med igår, glömde den så det får bli lite andra söta bilder på barnen istället :)


Emilia knappa dygnet gammal ♥

Och Emilia idag, 10 veckor gammal. ♥


Charlie 2 dygn gammal ♥

Charlie 10 veckor gammal, som Emilia är idag ♥

Och Charlie idag, nästan 2 år gammal ♥

Fan vad jag älskar mina tösor! Barn är det mest fantastiska man kan få och ha här i livet, då får livet en riktig mening och som är värt att kämpa och lyckas för att ge sitt, sina barn det bästa i livet ♥♥♥

:)

Publicerad 2012-01-15 18:37:20 i Familjens vardag

Det blev god mat igårkväll till middag! Riktigt mumsigt :) Fick handlat på dagen med pappa/moffa så det var skönt.
Gårdagens middag bestod av;

Marinerad fläskytterfilé med potatisgratäng samt stekt grönsparris och en stor grönsallad till, riktigt mums! :D Duktig jag känner mig ibland ;) Hehe :)

Idag har vi haft lite och göra, jag har gjort rent i skafferiet så det är lätt att fixa sen när vi flyttar om dryga månaden och gjort rent i våran micro som var äckligare än äckligast :P:( Och Charlie och Jonis har varit iväg hos pappa/moffa en stund och grejat med Jonis bil :) Den är lite trabel just nu.. Men det blir nog bättre :)

Idag gjorde älsk middagen, dock åt inte jag eftersom jag inte tycker om isterband och stuvad potatis så jag tog sallad och potatisgratäng ifrån igår istället. Charlie ligger redan och sover, somnade redan vid 18 snåret.. Hon var redan görtrött vid 17, stackarn.. Fick verkligen försöka hålla henne vaken och på bra humör men bestämde oss att natta henne istället och de gick bra :)

Det mesta är fixat inför imorgon, så de är lätt att komma iväg. Jag och barnen tillsammans med Linda och hennes grabbar skall till Unga öppna förskolan i Borås och sen blir det lunch samt kolla lite affärer :) Skall försöka hitta något fint åt mig själv inför dopet och till barnen :) Så lär bli inne där ett tag iallafall eftersom vi är där inne redan klockan 09 ^^ Jaja :) Nu skall jag avsluta här. Smsa vidare ;) Haha! Ha en bra söndagskväll!

Madde abdikerar

Lördagen den 14e

Publicerad 2012-01-14 12:45:27 i Familjens vardag

Älskling jobbar över idag så han kommer inte hem förens halv 5 senare. Så jag och barnen har varit ute och gått lite i det soliga vädret, kallt men uppfriskande! Skall gå ner och handla lite senare vad tanken också, så vi får se vad jag lagar för middag ikväll åt oss :) Något smarrigt blir det säkert iallafall!

Charlie är ännu jätte rastlös även då hon varit ute och vandrat i över en timme :P Därav en till promenad plus handling måste fixas så tänkte jag skulle vara lite snäller åt Jonis och ta de så han slipper handla direkt när han kommer hem så är det redan klart. Kanoners!

Sitter ännu och funderar mycket på vad min nästa tatuering skall bli.. Vill ha någonting ämnat Emilia men ändå någonting för hela familjen. Det är svårt alltså.. Jag har ju lite ideér och har skissat upp också, men får se :)

Nej nu skall jag ta och busa vidare med Charlie banan här ;)

Madde abdikerar

En kärlekssemster kanske? ♥

Publicerad 2012-01-14 11:30:46 i Allt och inget

Åh vad underbart! I sommar kanske jag och min älskade Jonathan åker utomlands! Vi skall kolla lite mer om isåfall vilka, vem som kan passa barnen. Mamma har erbjudit sig men en vecka med två barn är inte det lugnaste så vi tänkte höra efter lite mer men det hade varit sjukt mysigt att komma iväg med bara min älskling en vecka eller weekend ♥

Vi har sagt, både jag och Jonathan att även om vi får barnpassning och har möjlighet att åka så tänker vi inte åka om vi inte minst har 20 000:- sparat, efter alla räkningar osv. Att ha en buffert och ett sparande måste man ju ha :)

Anses man vara en dålig/a föräldrer/föräldrar ifall man skulle göra något sådant där en lång helg eller vecka för att få lite tid på tu man hand? Bara för att man har barn måste man väl unna sig egentid, någon annan stans? Eller? :) Barnen kommer ju isåfall att vara hos någon av våra föräldrar så man lämnar ju inte bort barnen direkt till någon man inte känner. Man kan väl inte vänta ca 20 år då barnen mest troligt flyttat hemifrån för att åka utomlands tillsammans?

Ett av resmålen jag hittat och vi båda är sugna på :)

Sötnötter!

Publicerad 2012-01-13 22:44:45 i Bilder :}





Sötnosar! Gud vad man kan tycka om något sådär hårigt och mjukt ^^ ♥ Men ni är verkligen mysiga! Och i onsdags köpte vi en stor klätterställning till dom, riktigt uppskattat! :) Jävlar vad dom klättrar och leker på/ med den. Nu slipper dom förstöra ännu mer på väggarna som innan ;) Stadig som fan också, perfekt för två vildkatter haha.

Sötare för man leta efter!

Publicerad 2012-01-13 22:37:31 i Familjens vardag

Haha måste ju bara meddela att jag och Linda har världens sötaste barn! Keven och Charlie gick och höll hand förut när vi gick runt och kikade i Kinna. Så gulligt va!





Finns det något sötare än dessa två? ♥ :)

Lek dax

Publicerad 2012-01-12 16:27:44 i Familjens vardag




Hade Linda och hennes grabbar här igår förmiddag så barnen lekte tafatt, dansade och kastade boll åt alla håll och kanter :) Barnen hade riktigt kul iallafall! Sen blev det lite fika på det och prat. Gick ut en sväng och mötte mamma/momo senare som varit och handlat. Därpå gick vi hem och Charlie fick lite mjölk, hon var jättetörstig därav hennes gnäll som kom när vi skulle gå hemåt igen ^^ Stackarn!

Iallafall! Idag har vi inte varit ute, det har blåst och regnat jävel och jag kände verkligen ingen lust, brukar ju gå ut oavsett väder. Men när de regnar och blåser som jag vet inte vad, orkar man inte (ibland). Mamma/momo och systeryster kom ner någon timme förut så Charlie fick leka av sig och de var uppskattat. Sen åt jag och C lunch och E har varit lugn från kl 08 och är de ännu. Från 07 då hon vaknade av att hon grät och gallskrek i en timme framåt. Fick inte tyst på henne.. Nappen var inget bra, hålla henne mot min axel var inte alls kul, prata och sjunga för henne gick inte heller hem eller då jag höll henne "på magen och buffade där" alltså att hon låg med magen på mina armar istället för att ha ryggen där.. Efter en stund tystande stackarn och då dög nappen och efter ett par minuter slocknade hon.. Antagligen av utmattning. Stackars liten! Precis när hon somnat hörde jag en liten rap också.. Liten då ♥

Oj! Nu kokar mitt pastavatten här ^^ Får ta och slänga ner pastan och sen steka falukorven :) Fick bli simpelt för dagens middag! När mannen är hemma och vi alla ätit skall jag och C ta oss en promenad till MM och handla lite tror jag :) Så får pappa mysa med Liten hemma :) Det har ju faktiskt slutat regna och blåsa nu, riktigt underbart :P Så vi tar oss en kvälls tur jag och mitt ena lilla hjärta ♥

Madde abdikerar

Sv;

Publicerad 2012-01-11 20:08:19 i Svar;

Anonym;
Kan du ge ett te.x på vad det kan stå? ;o

Svar;
Te.x Jonathans första kort var ett han skulle tappa upp ett skumbad med lite levandeljus (ev. en mysig dusch), sitta bredvid mig i badkaret och prata med mig, och bara vara närvarande. Låta mig få lite mys i badet, eller om man ville bada båda två tillsammans men jag tog en bad ensam och han satt bredvid mig och myspratade :) Riktigt mysigt!

Angående det där kärlensspelet jag la ut :)

Presenttips till sin älskade, tummen upp!

Publicerad 2012-01-10 13:45:16 i Allt och inget

En sak jag gav till Jonathan i julklapp var blandannat detta (och till min syster med man).
http://www.presentkuriren.se/presenter/4/265/Karlek/52-Romantiska-Veckor.html

Lite små gulligt sådär, ett spel man har i ett år tillsammans och kör varannan vecka med och skrapar kärlekskort! :) En liten idé om man har en kärlekslöst förhållande eller om man bara vill vara lite extra söta :) Precis så som jag tänkte för oss, vara lite sötare ;)

Finns ju denna versionen också, "Naughty night" haha, skall ta och köpa detta nu. ;) Alltid kul med sånt också!
http://www.presentkuriren.se/presenter/4/303/Karlek/52-Busiga-natter.html

Perfekt present att ge sin älskade antingen i när man firar kanske årsdagar eller födelsedagspresent :) Kanske lite tråkigt att "alltid" få kläder, smycken och sådant haha, så detta är ju alltid lite skoj :) Rekomunderar verkligen! Vi själva är inne på tredje kortet nu :) Jonathan började och hade sin vecka, sen gjorde jag och hade min vecka och nu äre Jonis tur/vecka igen :p Söta saker man gör för varandra som man kanske inte tänker på i vanliga fall, så de kommer ju verkligen att uppskattas ! :) Bara att klicka på länkarna och se efter själva..

Publicerad 2012-01-10 13:38:47 i Bilder :}


Mys igårkväll ♥





Och mys på morgonen förut :)

Åh jag älskar mina två döttrar, min underbara sambo och våra tokiga katter ^^ ♥ Och snart fyller Charlie bus 2 år, och sen har vi Emilias dop som vi kör som 2 års kalas också och sen flyttar vi helgen därpå! :D UNDERBART!

Busan!

Publicerad 2012-01-10 13:30:58 i Bilder :}

Älskade små mirakel ♥




Charlie tyckte de är väldigt kul att leka och gömma sig bland flyttlådorna ^^



Sötaste Putte och Mimmi mös igårkväll :)

Humor i vardagen

Publicerad 2012-01-10 11:47:12 i Allt och inget



Ibland har man riktigt kul :D Hahaha! Kul att skämta med en gammalfest bild på lillasyster som hade sågottsom somnat i en telefonkiosk, så varför inte ta kort ? Blev den bästa festbilden någonsin verkligen, haha! Och texten jag skrev därunder på FB gjorde susen ;)

10 januari

Publicerad 2012-01-10 10:08:49 i Familjens vardag

Idag har vi en slapp dag. Skall höra av mig till mamma och kolla om hon vill ut på en promenix om inte det går jag och barnen ut själva och leker :) Men det är ju alltid roligare med sällskap :)

Igårkväll tog jag och gick ut på en promenad själv, riktigt skönt! Nu när man har barn är det inte särskillt ofta man har tiden eller orken att gå ut själv då barnen alltid är med mig om dagarna. Men efter Jonathan åt middag efter jobbet, hoppade in i duschen och jag passade på att mata E och ge henne en ny blöja så stack jag ut på en promenad på ca 45-50 minuter, riktigt skönt ute! Kom hem när klockan var 19, kollade lite tv och älskling tränade snabbt, sen efter pogrammet på tvn blev det Desperate housewives som började iförrgår i usa så självklart kan vi inte hålla oss tills dom visar det i sverige igen, laddade ner och njöt igårkväll, riktigt jävla spännande nu va! :D Efter det gick vi och la oss, men somnade nog inte förens 22 i vilket fall.


Den sötaste storasystern som finns, älskade barn, underbara Charlie Elly. Solstrålen själv! ♥

Ha en toppen dag !

Madde abdikerar

Syskonen i fokus

Publicerad 2012-01-09 13:50:20 i Bilder :}


Inte det lättaste att försöka fånga ett leende ifrån Milia ^^ Hon fick på sig sin nya dress igår, Laban i röd :)


Storasyster bjöd på dans och lillasyster och jag fick titta på :P


Finaste Charlie ♥


Haha, bilden ser ju förskoj ut :P


Och en pussbild, eller jag försöker pussa och Charlie tyckte de var roligare att titta när jag försökte :)

Älskar mina fina döttrar, det absolut bästa som finns! ♥

Hujedamig!

Publicerad 2012-01-09 13:20:32 i Familjens vardag

Ja herregud! Haha. Klockan gick jävligt fort imorse innan vi skulle iväg till mördavården i Kinna. Haha! Hade tid för min efterkontroll, och skulle gått upp till mamma för att låna hennes busskort men så långt hann vi inte. Fick stressa som galningar iväg mot bussen, vi hann med kanske 20 sekunder när vi väl kom fram. haha, springa är ingenting för mig, usch :P var helt död när bussen kom och flåsade som världens tok!

Var kul att träffa min barnmorska igen. Pratade lite om förlossningen och ditten och datten. Fått tid för cellprovstagning samt samtidigt skall vi fixa p-medel åt mig :) Efter allting där, sprang C iväg, hittade henne ingenstans, jävla panik jag fick fyfan! Även nåra som jobbade där fick hjälpa mig att leta efter henne. AHH!! Tills slut hittade vi henne, jädra busungen hade tryckt på den elektiska dörröppnaren och sprungit iväg och upp för en trappa. Måste nog säga det till dom på mördavården att de är sjukt idiotiskt att ha dörröppnaren i barns höjd :P Eller så är det bara Charlie som är för busig :p Livsfarligt om alla barn kan springa ut och försvinna sådär, fyy! :p

Nåja.. Idag blir det den lättaste maträtten till middag, spagetti och köttfärssås, lätt och god :) Tar ju bara 15-20 min att göra, så de är skönt :) Skall ta och gå om en stund igen. Charlie och jag har fått oss lite i magen nu så vi är mätta, väntar bara på att Milia skall vakna upp ur sin skönhetssömn ;) Sen mata henne och blöja på bägge två och sen är vi ute igen.. Sägs komma in snö idag? HOPPAS, kan ju inte vara vinter utan snö, gör tråkigt! Snö är ju hela grejen med vinter. Snö och kallt, då är det mys! :)

Kollar lite resor just nu.. Kanske blir så att jag och barnen åker med mamma/momo och systeryster i Juni till turkiet igen :) Deras resa är redan bokad och klar, får nog bestämma oss snart ifall vi tre skall med :) Jonathan jobbar ju då och har inte ledigt en månad förens i Juli-Augusti.. Får se hur det blir med det senare :) Nej nu skall jag ta mig en kopp kaffe och hämta posten, och bygga tågbana med Charlie :) Haaare brao!

Madde abdikerar

Alltid lika kul med gammalt :)

Publicerad 2012-01-05 20:35:25 i Bilder :}

Fick tillbaka min kamera som varit på vifft i över ett år, och fick tillbaka den igår. Riktigt kul faktiskt!

Hittade bilder från förra julen, 2010. Charlie var så liten :) Nästan 11 månader här ♥


Jag och Carro på juldagen när vi partade :) "smal" jag var då ^^





Ja herregud! Har bara 5 kg kvar då är jag tillbaka på min inskrivningsvikt när jag blev gravid med E. Känns riktigt jävla skönt! Blir ju promenader dagligen nu, och lite träning hemma. Sen blir det även att börja simma på helgerna, bästa motionen jag vet! Älskar ju vatten och vad passar inte mig bättre då än att just simma motionssim? :) Perfekt! Det om något ger "sunda och långa" muskler som det såfint heter. Att gymma tex ger sunda men korta muskler. Oavsett, det är alla olika, så det är ju vad man själv känner är skönast och bäst för en själv :)

Nu skall jag och min man här i huset (med Milia i knät) kolla film :) The notebook, så jävla underbart, om man gillar böliga filmer och romantik ;) Haha!

Publicerad 2012-01-05 12:50:36 i Känslorna

Förbannat, djupt jävla besviken, ledsen och upprörd. Kanske en liten sak egentligen men för mig var det någonting stort! Åhh. Fan ta dig! fan fan fan fan ta dig nu! Jävla skit!

Fan vad jobbigt saker och ting skall vara då! RÖVHATT!

Madde abdikerar jävligt glatt.....

1 år!

Publicerad 2012-01-04 14:32:31 i Känslorna

Idag firar jag och Jonathan 1 år tillsammans! Sjukt underbart! :) ♥

Det är väldigt mycket som hänt under vårat år tillsammans. Mer än vad andra par kanske upplever men jag är riktigt lycklig över vårat liv och det som komma/skall.


Under vårat år tillsammans har vi..
1. flyttat tillsammans
2. blivit gravida med vårat andra barn
3. skrivit på kontrakt för våran nya lägenhet, 1 mars
4. fått vårat andra barn, milia
5. fixat dag för charlies 2års kalas och milias dop!


Med andra ord har vi hunnit med en hel del på vårat första år och nu längtar jag bara grymt mycket till hösten! ♥ Då händer det grejer minsann, så sjukt jävla underbart lycklig jag ääärr! :)

Jag kan med andra ord säga att jag är lycklig, jag har världens bästa sambo, pojkvän och pappa till våra två fina flickor!  ♥♥♥ Jag älskar dig Jonathan ♥ Nu är det vi på riktigt, oavsett vad så kommer vi kämpa så in i berget när vi har våra motgångar. Du och jag ♥

M ♥ J
=
SANT

What to doooo?

Publicerad 2012-01-03 11:53:05 i Familjens vardag

Imorgon firar jag och Jonathan 1 år tillsammans. Och nu har jag ingen aning om vad vi skall hitta på eller äta, göra. Har så himla mycket att planera just nu. Charlies 2 års kalas, Milias dop och sen våran flytt. Haha. Och nu eller imorgon våran 1 års idag :)

Vad skall man göra, ge, äta när man har två barn eller antingen om vi kanske lämnar bort Charlie ett par timmar för att kunna hitta på någonting? Hmm. Tips, JA TACK ^^

Nu har vi annars allihopa varit på bvc, vikt, längd är gjord och ett läkarbesök. Allt var jättebra och Milia växer på som bara den, våran lilla guldklump ♥ Vid 14 åker jag, J och M iväg till Ullared och handla och Charlie bus får stanna hos systeryster och hennes pojkvän och leka tills mamma/mormor kommer hem och tar över tills vi kommer hem ikväll :) Så jag avslutar nog här :) Ha det kanon!

Madde abdikerar

Vi lever!

Publicerad 2012-01-02 23:35:46 i Familjens vardag

När mannen har semster nu man inte hela tiden vid datorn, därav ett låångt hopp från bloggen. Men nästa vecka rullar det på igen som vanligt då min man haft 2 veckors semester, riktigt härligt och mysigt har vi haft det! Superbra jul och trevlig nyår, firat älskling som fyllde 23 igår :) Lite tråkig födelsedag då alla nästan alltid är bakfulla och trötta, men vi hade trevligt ändå :) Och älskling fick ju sin födelsedagspresent tidigare så de blev mys och mycket uppvaktning istället. Han fick en ny rakapparat som han blev jätteglad för :)



Annars så har Jonathans mor varit en sväng här idag och grattat honom med tårta och blomma då han fick allt på julafton av alla där :) Imorgon skall vi en sväng förbi bvc med Milia, vikt och mätning för henne samt en läkarkontroll. Efter det lämnar vi Charlie hos systeryster som blir passad då jag, Milia och Daddy J åker till Ullared till eftermiddagen, kvällen.

Vi har också börjat småpacka inför våran flytt 1 mars. Längtar riktigt mycket tills vi kommer till våran nya och större lägenhet, underbart! Och ca 1.5 vecka innan vi flyttar skall vi ha dop för Milia, och 1 vecka innan dopet skall vi ha födelsedagskalas för Charlie bus som blir 2 år, stora tjejen! :) ♥ Mycket att göra och planera för allihopa här. Kul! Får nog börja ta och skriva lista vilka man skall bjuda till dopet och födelsedagska kalaset haha, är alltid sen med allt. Men det kommer bli riktigt kul! :)

En annan sak som gör mig väldigt upprörd just nu det är när man får reda på när ens "riktiga vänner" man trott sig ha snackat, snackar skit om en av absolut ingen anledning alls. Har nog mest med avundsjuka och göra ändå. Underbart det är med såkallade "vänner". Haa! Hur jävla snäll och hjälpsam man än är, får man bara kniven i ryggen. Nee, vissa borde fan ha ett skott i pannan för att vakna upp och inse att vad man än säger kommer det fram förr eller senare på något sätt. Så är det alltid!

Bilder ifrån jul och nyår kommer upp imorgon, om jag hinner annars kommer det när de kommer, mest troligt under veckan iallafall :) Håll ut ;) haha! Nej nu skall jag ta Milia ifrån min man och ta henne in och natta henne och sen lägga mig själv, är trött. Inte varit mycket sömn dom senaste två nätterna pga nyår och sena kvällar då man sitter gärna uppe och myser med film ;)

Inatt blir våran lilla Milia 8 veckor, redan! Och Charlie blir snart 23 månader, nästan 2 år. Fan vad tiden går fort och fan vad underbart det är, älskar min familj mest av allt ♥♥♥

Ha en mycket bra kväll alla ! :)

Madde abdikerar

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela