Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Blogresponse.

Publicerad 2011-05-31 23:14:38 i Familjens vardag

Gött! Nu har jag inskaffat mig bloggsvar eller som de nu så tufft bytt namn till blogresponse. Så alla frågor ställt där istället för där man skriver kommentarer vanligafall :)

Fixade iordning min blogresponse och såhär snygg blev den och finns i vänsterspanlten.


Godnatti :)

Resultatet!

Publicerad 2011-05-31 21:43:17 i Familjens vardag

Såhär fint blev mitt hår igår efter jag färgade det. Haha, glömde helt att visa det ju :)

Färg före;


Färg efter;


Ser betyyyydligt bättre ut nu :) Riktigt snyggt i mörktbrunt! Och sen när jag kommer hem från Turkiet så har det nog blekts en aning av solen samt av saltvattnet så tur då att jag har en extra förpackning till här hemma med hårfärg (samma färg) som väntar på mig att användas ;) Hehe! Purfekt jöö! :D

Hejsvejs :D

Jisses va

Publicerad 2011-05-31 21:35:16 i Familjens vardag

Dagen idag har isig varit go eller väldigt enkel med Charlie förutom när man alltid lagar mat för då är hon alltid hungrig och söker tusen sätt att få uppmärksamhet på haha. Klättra upp på köksbordet, sätta på alla spisplattorna samt ugnen, öppna toalettdörren för att leka med toalett äckel borsten, krypa bakom tvn och dra och leka med sladdarna, slänga ut alla sina leksaker i vardagsrummet samt dra ut alla köksrepskap vi har till matlagningen i lådorna breve spisen haha. ALLTING för att få uppmärksamhet verkligen och då går de inte att ha humöret på topp alltid, så hur mycket man än ryter till och säger åt henne "NEJ CHARLIE", så går de verkligen inte in i hennes huvud ännu, känns som att hon älskar att jävlas med en för att se hur långt hon kan gå för att få sin vilja igenom :p Eller! För att söka min uppmärksamhet, kan hon också låtsas ramla eller något för att gråta och tro att jag skall ta upp och trösta henne, men NEJ man skall inte göra det vid första bästa, haha. Hennes krokodil tårar funkar inte längre. Jag tänker inte bli någon hönsmamma :p Det är nyttigt att barn får gråta av sig, så dom förstår att dom inte kan få som dom vill Hela tiden. Så Charlie får allt vänta på sin tur ibland :p Hehe, tyck att jag är elak men detta sättet funkar utmärkt på oss, mig :)

Annars har dagen varit lååååg. Varit nere hela dagen av olika orsaker vilket jag inte tänker dra här. Hursom.. Dagen börjar äntligen ta slut nu i vilket fall och snart (när kaffet börjar avta.. så jag blir trött) är det dags att skalla kudden.



Dagens sötnos!

Just det ja! Charlie har börjat få korkskruvslockar nu! :D Så jävla sött. Precis som sin mamma hade ;) Måste försöka få en bild på det dom närmasta dagarna här.. :) Innan vi åker utomlands, de lovar jag.

På fredag blir det Liseberg med Charlie bus, Jonathan med vänner till oss :) Kommer bli riktigt kuwl! Och tvätt på kvällen. Lördag blir det att växla pengar inför resan på söndag och resten av dagen blir det att slappa och ta vara på tiden med Jonathan innan vi åker iväg :)

Skall avsluta här och nu för denna tisdag. Ha en bra kväll !

Blivande tvåbarnsmamman Madeleine

UL bild.

Publicerad 2011-05-31 12:37:28 i Graviditeten med nya bebis i magen

Igår var vi på ultraljudet, det stora och de var så kul att se våran lilla skatt i magen igen, och även första gången för Jonathan att se den lill*. Allting gick bra och min BM mätte och kollade runt på bebisen och allt såg bra ut tyckte hon, perfekt ju :) Dock satt bebis skräddare så hon kunde aldrig riktigt mäta ut riktigt hur lång bebisen var men på allt annat hon fick mätt så har jag fortfarande samma BF datum, 29 oktober 2011.

Fick med oss fyra UL bilder hem igår, mys.

Bebis i vecka 19 (v18+1) på bilden igår :)

Myser på bra i min mage och du buffar på bra nu lill hjärtat vårt!
Älskar dig även om vi aldrig träffats men jag känner dig varje dag.

Mamma, pappa och storasyster väntar på dig.. ♥
Längtar efter dig!

Färg i håret och ett sovande barn

Publicerad 2011-05-30 13:08:48 i Familjens vardag

Perfekt! Gott med lite egentid :)

Den bruna hårfärgen gottas i min påse, på huvuet haha. Jag inbillar mig själv att färgen sätter sig bättre då? Haha. Behövde bara använda ETT paket hårfärg. Och jag som har två st... Kan färga efter vi kommer hem från Turkiet då ;) Ännu mer perfekt och bättre upp! :)



En annan kuwl sak igår var ju att jag verkligen älskar att jävlas på Jonathans facebook. Skriva hans statusuppdateringar osv. Så fick jag tillåtelse igår att skriva en status, och jag satt och funderade så det knakade och sa åt honom att om de inte gillas av honom kan han bara ta bort den, så kom jag på det! :D
Det jag skrev satte igång från eftermiddag till sen kväll en jävligt lång diskussion, som var underhållande för alla verkligen! Tänkte kopiera allting, så otroligt kul att se folks respons på detta. Jag själv trodde att OM tjejer skulle kommentera skulle dom var mer Mot statusen än killar, men det var tvärtom, oväntat och kul! Dom var mer För det hela.
Det jag skrev som status var iallafall:
Bröllopsplanering är verkligen inte min grej. Tror jag får skita i att gifta mig.. Förlåt älskling

..Jaa... Nu skall jag tvätta ur färgen i höret ;)

Mamma Madeleine

Vecka 19 (v18+2)

Publicerad 2011-05-30 09:37:54 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

MYS, i eftermiddag blir det även det andra och stora ultraljudet! ♥

Freeedag va!

Publicerad 2011-05-27 13:01:58 i Familjens vardag

Alltså gårdagens middag blev så jävla lyckad, och nyttig OM man räknar bort potatisgratängen, haha. Mycket gottigheter däri ;) Höhö. Men igår gjorde jag benfria koklettskivor, stekta tillsammans med bladspenad och kryddor, stekt grön sparris och potatisgratäng, MÖMS! :D Kan jag när jag allt vill :D

Nu har iallafall posten kommit, skall hämta den strax :)

Imorse vaknade jag vid 08 tiden, gick upp, bytte blöja på C och bjöd ner systeryster på frukost här i någon timme eller så, mys med sällskap och perfekt när hon är hemma och det är knappt 1-2 minuter emellan våra lägenheter ;) hehe.

Idag har jag ingen aning om vad de blir för middag, känner varken lust eller ork att göra något faktiskt.. Får väl bli korv och makaroner, HAHA :p Hursom..

Hade iallafall nu när Charlie sover lunch tänkt hoppa in i duschen och sen beroende på om C ännu sover, börja lätt med disken här och sen om vädret inte gråter blir det en promenad med systeryster ner för att handla lite, inte jag alltså, hon :p Får se annars vad som blir av denna helgen, sägs inte bra direkt vara ute hela helgen väder, så ja.. Nästa helg innan vi åker där på söndag (YEY!) skall jag, J och C till Liseberg hade vi tänkt, itne nog bara vi som tänker så haha, alla är lediga och det skall bli bättre väder sägs det så aah.. Får se vad som händer och sker :) Surt dock att jag inte kan åka den nya attraktionen på Liseberg eftersom jag är gravid, BAJS :p men men, får ta den nästa år, HURRA! :D

Jag är sugen på pizza :( USCH! Fy mig.
Bara så alla vet, haha.

Ha en bra dag!

Mamma Madeleine

Erase me

Publicerad 2011-05-26 13:38:58 i Nine Inch Nails

Need you
Dream you
Find you
Taste you
Fuck you
Use you
Scar you
Break you
Lose me
Hate me
Smash me
Erase me
Kill me
Kill me
Kill me
Kill me
Kill me
Kill me
Kill me
Kill me

/HAPPYFACE!

Publicerad 2011-05-26 12:53:17 i Graviditeten med Charlie <3

YES! Jag kom in på min gamla blogg förut, och tog en massa gamla bilder då jag hade Charlie i magen från vecka 20 framtills 30 tror jag jag kopierade och sparade! :D Så glad! Hihi. Eftersom jag var smalare då syntes det lite mer, så de är kul att kunna jämnföra och kika gamla bilder :)

Mys!

Vecka 21 (20+4) när Charlie busan låg i min mage :) ♥

Nej nu får min mage och denna graviditeten skynda på, vi alla vill ha syskonet hos oss snart :)

Mer eller mindre

Publicerad 2011-05-25 15:07:36 i Känslorna

Sedan säkert ett flertal år, kanske sisådär.. 4-6 år någonting, ungefär efter gymnasiet kan man väl säga för att vara mer exakt och jag hoppade av slutet av året 2007 att jag mer eller mindre slutat lita på folk, varesig det är, var vänner, eller familj faktiskt så har min brist på tillit för folk sinat med åren. Folk säger så ofantligt mycket men det är svårt att hålla dessa ord, som att "alltid vänner", man borde ju nästan tekniskt sätt lika mer på sina vänner än pojk/flickvänner eftersom pojk/flickvänner kommer och går mer än vänner men jag säger att det är precis samma sak där. Vänner som pojk/flickvänner, skitsnack. Alla lämnar en förr eller senare. Vänskap? Hmm, vet inte riktigt vi vilken direkt kategori man skall plancera det ordet eller innebörden av vänskap.

Hat och hat har jag nog mer eller mindre mot folk jag inte känner, men bara för att man kanske ogillar riktigt mycket eller hatar andra människor betyder det ju inte att man är antihuman eller antisocial, isåfall får du som läser och tycker de är fel läsa på lite mer om kanske just misantropi.

Folk får tycka vad dom vill, verkar ju rätt skumt om dom skulle börja hata mig för att jag tycker eller känner såhär. Precis som med många andra saker jag tycker är helt inavelt att tycka om saker och ting jag anser okej än annat då dom ser det som världens fel, de förstår jag att folk tycker olika men bara för att man tycker på ett sätt som en eller flera inte tycker så varför ta bort vänskap eller ogilla/hata en person för det? Lönlöst.. Man blir rätt ensam till slut, men det är ju upp till var och en om dom vill gå runt och hata alla som inte tycker som dom. Gäller nästan i allting..

Tack för mig denna tidiga eftermiddag!

Nöttig!

Publicerad 2011-05-25 13:11:00 i Träningen

Känner mig svettig, och nöttig och nyss gjort ett par simpla övningar som stärker mina muskler i bäcken och mage inför förlossningen. Även om det snart gått 1.5 år efter Charlies förlossning är ju inte kroppen "ihop" satt ännu, alltså bäcken, fogarna och magmusklerna. Det tar tid för dom att återgå till sin vanliga skulptur igen, så det är likabra att träna upp allting nu igen som man fick göra innan Charlie kom till världen.

  • Jag kör ju vanliga situps 20 x 30/40 st. Alltså 20 st situps väntar 5 sekunder och kör 20 st situps igen.
  • Sen kör jag en övning då jag ligger på rygg och tar benen upp i luften, 90 grader ca 10 st per ben och riktigt sträcker på benen så de känns i innerlåren om inte det precis bakom knät, så man känner att de gör lite smått ont.
  • En annan jag kör i detta race är återigen ligga på rygg och ha fötterna på golvet, så knäna är i luften. Och sen lufter jag hela rygg och rumpa, lår upp i luften i 2-4 sekunder ca 25 gånger fast i två omgångar. Så först 12 st och sen 13 st. Ca 25 st rumplyft.
  • Kör också ett par knip/bäckenbottenövningar då jag ligger ner på rygg och knän i luften och bara kniper mellan benen, och kniper i 8-10 sekunder i varje knip ca 10 gånger, vila 5-10 sekunder och sen 10 knip igen.
  • Jag står på alla fyra, som en hund. Lyfter höger ben i 90 grader till 110 grader och vänster arm skall vara i 90 grader. Sen kör jag vänster ben upp och höger arm upp i samma gradantal ca 20 gånger i stäck.

  • Återigen en övning när jag ligger på rygg är situps fast nu kör jag att benen och armar OCH mage sammarbetar ihop. Tar upp höger armbåge till vänster knäskål så dom nuddar varandra och sen vänster armbåge till höger knäskål. Det kör jag 10-15 st.

  • Sen sista jag brukar köra är den där när hela ens kropp är i sidposition med armen och handen som stöd när man ligger på sidan och kör de högra benen (om jag ligger på högersidan) och upp i luften 10 gånger och håller kvar benet 3-5 sekunder. Vänder fläsket och lägger mig på vänstersidan på kroppen och kör samma sak där med vänsterbenet.

Tja.. Det var väl dom tror jag? :) Bra att köra innan förlossning, ett par veckor efteråt och sen fortsätta i ett par år för att det är sjukt bra träning, speciellt oss kvinnor. Så testa vettja ! :D Kroppen läker inte av sig självt inte, lite promenad och situps räcker inte på långa vägar inte, kör :D Tar ca 10-15 minuter max, perfekt att göra fort när ens barn somnat för lunch, kvällen :) Hett tips! :) Dessa 7 övningarna är jättebra!
Lycka till !

Sommar nytt åt mammsen.

Publicerad 2011-05-25 10:57:40 i Allt och inget

Beställt hem lite saker nu från HM nyss till mig själv.
Beställde en klänning, rosa FAKTISKT! :o Och en kjol, vit. Simpel och vita kjolar passar till det mesta, gick till knäna ungefär.



Söta sommarsaker och speciellt nu när vi skall ut och resa om 11 dagar :)

morgon! Charlie somnade i tid igår och ida...

Publicerad 2011-05-25 09:01:15 i Familjens vardag

morgon! Charlie somnade i tid igår och idag vaknade hon minsann efter kl 8! helt fantastiskt! :-) jag har fått sova ut idag. inte alls vaknat mycket under natten som jag vanligtvis gör minst 4-6 gånger per natt. jätte gött ! Charlie ligger inne och tjoar i sitt lilla rum. får nog ta mig uppåt nu och börja dagen här :-) ville bara skriva lite fort ;-) hej svejs! mamma Madeleine

Flum i cam!

Publicerad 2011-05-24 22:12:11 i Familjens vardag

Middagen ligger gott i magen än så länge och Ben and Jerry glassen blev som pricken över i:et efteråt ;) Charlie sover iallafall sedan ca 2 timmar tillbaka. Jag och J har fått lite egentid så vi småpratade och flummade med ett nytt webcam pogram jag laddade ner ^^ Cp kul verligen, haha! Nåja :p

Är väldigt trött så hade nog tänkt att nana kudde snart jag också som mina älsklingar redan gör :)



Två stycken smakprov på vad jag gör med min cam, haha. Och ni skulle bara sett Jonathan förut, HAHA. Görkul :D

Hursom va :)
Bebis i magen har jag minsann känt av en hel del idag, inte starkt men blir starkare. Det har de blivit på 2-4 veckor bara :) Kände ju bebisen redan i vecka 14-15 först, och nu vecka 18 betydligt mer (konstigt va? :p).

Snart är det utlandsresa. Mindre än två veckor, HÄRLIGGGGGGGT! :D För att vara exakt, 12 dagar bara.

Får väl ta och avrunda här. Halvkollar någon film på tv3 som verkar skit B ^^ Bättre att få sömn än kolla kass film halva natten va.  Ha en bra kväll och sov gott ! :)

Mamma Madeleine

Tisdag den 24 maj

Publicerad 2011-05-24 12:05:00 i Familjens vardag

God förmiddag folket!

Vi har redan hunnit vara uppe hos mamma/momo på fika och pratat av oss lite sen drog hon iväg till jobbet och vi stannade kvar lite, sen gick vi hemåt. Precis kollat klart på Top model. Snart är det också dax för Charlie att sova middag eller sova lunch kanske det heter :p

Sen blir det lite fixa och dona här och dammsuga. Förbereda middagen också till eftermiddagen.
Skall ta och avrunda här, Charlie börjar klättra på vardagsrumsbordet här för uppmärksamhet haha.

Mamma Madeleine

BVC + fika - check!

Publicerad 2011-05-23 14:53:50 i Familjens vardag

Nyss hemkommen ifrån Kinna med Charlie, som nu ligger och sover, somnade nästan direkt efter sin välling i sängen :) Sötnos!

Varit på bvc med Charlie nu. Hon väger 9240 gram och är 79 cm lång, dutti flicka! :) Växer så det knakar verkligen! Nu har hon fått mässlingvaccin som hon egentligen skall få om 2 månader men tog det nu och fick även första dosen av Twinrix resevaccin, perfekt! :) Fikade med Linda och alla barnen, mys. Även fått pratat av oss nu innan dom sticker iväg till varmare breddgrader och när dom kommer hem har vi åkt så vi åker om varandra haha. När dom kommer tillbaka blir det Borås Djurpark med Unga föräldrar i Borås, superkul! :)

Lite bilder från fiket förut..

Bröderna Chris och storebror Keven :)

Charlie banan hihi.

Charlie och Chris :)

Bröderna igen ;)

Och en till söt Charlie på bild ^^,

Nu skall jag vila lite jag också tänkte jag, får passa på :) Sen när C vaknar igen om 1-2 timmar blir det lite mat i magen, dammsuga och börja med middagen minsann. Fullt upp :p

Ha en bra eftermiddag !

Mamma Madeleine

Snart blir det många att älska!

Publicerad 2011-05-23 09:57:51 i Familjens vardag

I fredags tog vi det lugnt bara här hemma, riktigt skönt!

I lördags åkte Jonathan och Harry som sagt iväg till Kungsbacka eftersom han skulle till en kompis där för kvällen, natten. Kom hem kl 04 på morgonen, kul ^^ :p

Igår söndags blev det en jävla massa handling av mat för veckan, även thai/kina mat åt vi till kvällen när handlingen var klar här hemma, mys och riktigt jävla äckel mätt blev vi :p Så Jonathan fick med sig en hel del mat till jobbet idag från igår :) Perfekt! Köpte även god glass :D Fast orkade bara några få skedar sen var det nog, haha. Får ta några skedar då och då för att den skall kunna bli helt uppäten ^^
Sen till kvällen efter maten ställde J sig och diskade vårt diskberg medans jag underhåll Charlie och plockade ihop hennes leksaker som var lite över allt hehe. Ett tag senare kom systeryster ner och åt hon också. Jag och pappa åt pizza i lördagskväll och halva blev kvar och orkade, ville inte ha mer så gav halvan till sörraN :p Hon blev glad och lite mer mätt än vad hon var innan och en 2 liters cola dessutom vi inte gillade haha. Sen när de var klart, disken och J hade tränat klart för dagen/kvällen så satte vi oss tre i soffan och kollade film, Charlie kom givesvis i säng innan dess ^^
Vi såg skräckfilm, perfekt för en regnig söndagskväll ;) The uninvited, och jag trodde innan vi satt på den att jag skulle skita ner hela soffan men NEJ, gjorde man inte :D Dock var jag så rädd att jag nästan pratade igenom hela filmen bakom en liten filt, haha. Skräck filmer är inte min gener men tortyr ser jag MER än GÄRNA! :p Alla mina syskon ink. jag, älskar tortyr filmer? Konstigt nog. Haha. Mamma och pappa avskyr skräck, tortyr och allt horror i filmväg, så vi vet inte direkt hur vi fyra syskon fått det gemensamt då ingen av våra föräldrar tycker om det men men :D

Idag är det måndag, YEY ^^ Och vi skall strax iväg till Kinna, för att åka till BVC. Linda och barnen gör oss sällskap och sen en fika kanske :) Charlie skall på kontroll och få vaccin hoppas jag inför resan. Och jag i nästa vecka troligen :) Vill inte riskera allt för mycket nu när man är gravid och skall äta och dricka i Turkiet. Mindre än två veckor kvar nu också, HÄÄÄÄÄÄRLIGT HÄÄÄÄÄRLIGT! :D

Nåja. Nu får jag avsluta här och kladda på lite mascara antar jag så man ser lite okej ut idag ^^ Ser så trött och liten ut (i ålder) utan mascara annars :p Ha en bra måndag! Skall försöka knäppa lite bilder också som jag är urusel på :( Haha. Hejsvejs!

Älskar dig Jonis och Charlie.
OCH bebis i magen!
Blir många att älska snart :D ♥

Mamma Madeleine

Vecka 18 (v17+1)

Publicerad 2011-05-23 09:47:21 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Tiden går så fruktansvärt fort nu tycker jag. Liksom inom 2-3 veckor har jag redan gått halva tiden av graviditeten, känns väldigt lustigt ^^ Men tiden får jättegärna gå ännu snabbare för vi vill ha bebis hos oss snart :) Längtar ju efter dig lillpojken eller lillflickan ♥

The sound of the truth

Publicerad 2011-05-21 23:10:03 i Episka låtar/texter/videos osv

Så jävla kär va, i As I Lay Dying. Speciellt The sound of the truth. Låten är kanon, trummorna och elgitarren, ÅÅÅÅÅH!! Öron orgasm! MMM. Från precis 01:00, en minut och framtills 01:22 ca. ETT man verkligen måste lyssna på om man gillar metalmusik som är det bästa som fiiiiiinns hihihih ♥

Satans jävla bra killar på sin sak!


AS I LAY DYING ♥

Everything.

Publicerad 2011-05-21 22:29:03 i Bilder :}


Ser lite sådär smålurig ut :p

Challe balle och Harry boy.

Min stora lilla tjej ^^,

måste bara säga att min nya mobil och dess mobilkamera är toppenbra, här behövs ingen digital kamera nästan längre ^^ (jooo, klart de behövs, alltid! :D)

Saknar min stora älskling också ♥

Omtömmlad

Publicerad 2011-05-21 20:21:39 i Familjens vardag

Det är de rätta ordet för denna dag idag. Mycket hormoner har spökat i, för mig vilket jag HATAR! Nåja.. Jag är ensam ikväll.. Eftersom Charlie är lagd för kvällen sen 15 minuter tillbaka, pappa har åkt hem igen efter vi fetade oss med pizza :)

En annan bra sak.
Jag har fått dagisplats nu åt Charlie på ett dagis max 5-7 minuter gångväg ifrån oss här, perfekt. Fast det är ju inte förens i tidig höst, 8 Augusti. Fick hem papper och allt sådant igår om det, och de är en jävla massa att fylla i om vad hennes schema skall vara osv osv. ORKA :P MEN det måste göras eftersom det skall tillbaka inom en vecka till dagiset. Så jag kommer att ha 1.5-2 månader själv här hemma då jag är höggravid och ful att ta vara på, kommer bli otroligt gott må jag säga! Får se om vi ens bor kvar här då eller om vi hunnit flytta ifrån Skene ;)

Ikväll blir det nog en alkoholfri öl, popcorn? och lite smågodis för att förgylla mig kväll här ensam då J är hos en kompis och sover över tills imorgon någongång. Harry är iallafall hemma igen :) Skall snart hämta det sista tvättlasset och sen koppla av med en film eller lite tv hade jag tänkt mig, gött :)

Ha en fin lördag!

Mamma Madeleine

Vad händer egentligen?

Publicerad 2011-05-19 21:46:12 i Allt och inget

Ursäkta mig men HUR FAN ser hon ut nu för tiden? En kompis skickade bilden till mig via msn imorse. Hon har hud som hänger under armarna och bröst lika stora som hennes huvud och smal som jag vet inte vad? Okej alla får se ut som dom själva vill ^^ MEN hur kan hon, andra tycka att det Är snyggt? Hon ser total förstörd ut nu. Äckligt smal också. Inte hälsosamt smal, hemskt smal. Men det är ju bara min åsikt... Stackars hennes lilla rygg om ett par år.. Aj aj aj /;

Kisse på bild i egen hög person.

Ännu en till död vid tåget i Kba.

Publicerad 2011-05-18 15:19:01 i Allt och inget



Jag förstår mig inte på detta. Hur egoistisk kan man vara egentligen? (så som jag uppfattat det enligt andra och vittnen vid händelsen så var det troligtvis självmord) Och hur ego får man vara om man absolut måste ta sitt liv genom att gå ut framför ett godståg så alla andra inom ett par meter kan SE det? Ofattbart. Kan bli riktigt sur på sådant. Det är ett pucko som var ego. Ouf!! Just i Kungsbacka också. Kommer ihåg för säkert 4-6 år sen när det var en tjej som blev överkörd där dom hade ett övergångsställe i Kungsbacka vid tågen och poff, så var hon påkörd. Hemskt. Minns den dagen och dagen efter, det var så sjukt mycket blommor och minnesljus vid sidan om spåret. Riktigt tragiskt :(

Jaja..

Artikeln är tagen ut Norra Halland.

Pigg och glad

Publicerad 2011-05-18 11:13:57 i Familjens vardag

Lugn och go morgon med gott väder, hur skönt som helst! Varit ute och gått morgonpromenaden och fått frukost i magen och kläderna är på för dagen. Skall ta och lägga Charlie inom 1 timme så hon får sova lite och sen när hon vaknar blir det promenad igen med Harry och Charlie bus :)

Somnade rätt sent igår, kunde inte somna men jag kunde fanimig vakna tidigt ^^ Vaknade kvart i sju, skitpigg så jag låg kvar någon timme i sängen sen gick vi upp här och klädde på oss, ren blöja och lite välling och sen vid halv nio gick vi ut på promenad.

Just nu står Charlie och biter på en riskaka, och försöker mata Harry med den men mer läskar honom haha. Elakt :p Fast nu hoppade vovvsing upp i soffan här breve mig. Och Charlie står kvar med sin riskaka och gnager :p

Har kollat lite våra bästa år, haha. Och skall nog ta och dela ett päron eller ett äpple med Charlie och leka lite mer. Sen får vi se vad som händer :)

Mamma Madeleine

I would choke all of you down

Publicerad 2011-05-17 22:21:00 i Marilyn Manson <3

As we need a 'Why'
And I'll be the 'Who' for an
apocalypse 'how'
If the world had one neck, my hands would be the 'where'
and I would choke all of you down
I would choke all of you down
I would choke all of you down

Give me a picket sign
and make it blank and white
Like all those stupid teenage girls
we are gonna need them where we're going tonight

All you fuckers vote beep beep beep
in drunk karaoke cars
if itss too dumb to see, or say, you still sing it
I'll just cue the applause

Lets make sure the music is loud enough we won't even hear it end
Lets make sure the music is loud enough we won't even hear it end

Give me a picket sign
God is dead but God is still white
Like all those stupid teenage girls
we are gonna to need them were we're going tonight

I want to celebrate
I want to sell your hate
Today's the day you're gonna fucking die
I want to celebrate
I want to sell your hate
Your demons want to give you a propper goodbye

All you fuckers vote beep beep beep
in drunk karaoke cars
if itss too dumb to see, or say, you still sing it
I'll just cue the applause

Give me a picket sign
and make it blank and white
Like all those stupid teenage girls
we are gonna to need them were we're going tonight

I want to celebrate
I want to sell your hate
Today's the day you're gonna fucking die
I want to celebrate
I want to sell your hate
Your demons want to give you a proper goodbye

I want to celebrate
I want to sell your hate
Today's the day you're gonna fucking die
I want to celebrate
I want to sell your hate
Your demons want to give you a proper goodbye

Give me a picket sign
God is dead but God is still white
Shoot up the mall, the school
***** and whoever wants to fight

Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah
Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah, Yeah



Jag känner verkligen ibland att vissa folk skulle man fan vilka strupa ihjäl för deras idiotiska saker dom gör, säger. Och nu syftar jag inte på kompisar, familj som kan hända utan mer större jubelidioter/puckon här i världen. Alla har nog en eller fler dom skulle vilja strypa ibland haha :p

Min Manson har dom bästa texterna när man behöver ventilera tankarna ♥

Luktar gott här!

Publicerad 2011-05-17 20:55:58 i Familjens vardag

Nu är halva tvätten klar, eller soffan är klart, torr och luktar jättegott! :) Vi brukar ju bara dammsuga våran tygsoffa så vi tog av alla kuddar som satt på, eller tyget på alla kuddar, stora och små och tvättade dom, och det blev så fint, riktigt rent och luktar RENT! :D Haha, bara kläder, underkläder och handdukar kvar att hämta om ca 45 minuter :)

Idag blev det panerad kyckling lårfilé med ris och bejjan såsen :) Curryn var visst slut här hemma :p Men det blev jättegott, känner mig duktig som panerade skiten själv, gott. Bjöd även ner systeryster på middag och som tack tog hon ur Harry på en middagspromenad så han fick göra sitt och som tack för det från Jonathan fick hon en cola ^^ ge och ta här va :D


Charlie bus och Harry igår :)

Och kissemissen Elin!

Katten somnade sött häromdagen i soffan, mysan :)

Såhär fint pryder våra barn (blivnande ^,^) och barnmorskebesök våran kyl hemma ♥

Fick även handlat med pappa lite och likaså han efter middagen förut, gott det. Blir att handla mer till helgen igen med pappas hjälp :) Och även bjuda honom på middag, troligen grillat beroende på vädret mest annars kör vi skiten i ugnen ^^

Nu har älskling duschat klart, Charlie är i sin säng och jag är fast i soffan framför datorn och halvt i tvn :p
Imorgon är det oplanerat, rätt skönt, känns som nu när man har hund att det enda man gör är ute och går och har 1 timme hemma :p På torsdag blir det nog simhallen med Linda, Keven och Challe balle, så det blir kul. Fredag är oplanerat också. Och likaså i helgen. På lördagkväll eller under söndagen nu kommer nog J's föräldrar och hämtar tillbaka Harry efter deras resa :)

Nej nu skall jag ta och duscha jag med och Jonathan skall träna lite snabbt innan han skall nana för kvällen här.. Ha en bra tisdag allihopa !

Mamma Madeleine

bebis magen.

Publicerad 2011-05-17 13:10:41 i bebis magen med syskonet

Drar jag in magen när jag står upp syns magen lite :)


Och sen med avslappnad mage ser de ut såhär;


Lite skillnad men verkligen inte mycket ^^, Men bebis växer nog snart på sig lite mer. Är ju ändå bara i vecka 17 (16+2) Killar är ju mer konkreta av sig så pappa Jonathan har inte riktigt förstått det här med att ett barn är på G, när magen mer syns kommer nog dom tankarna in i honom också :) Vi tjejer är ju, och har alltid varit mer abstrakta :p

Älskade bebis i magen! Längtar efter dig finaste.
Stora Charlie som skall bli storasyster, känns så fantastiskt! :)

Bustjejen nr1 ^^ Älskar dig älskade dotter!

Rosen jag köpte till baby igår, ink vasen faktiskt ^^

Jag älskar dig Jonathan och våran fina dotter och våran skatt i magen, snart är det ultraljud! ♥

Riktigt husfru ;)

Publicerad 2011-05-17 10:57:19 i Familjens vardag

Igår var en mycket bra dag. Fick mycket gjort och var en riktigt duktig husfru ;) haha.

Fick sett det sista avsnittet igår på Desperate Housewives, spännande! Alla som kollar på tvn är ju två avsnitt kanske tillochmed tre avsnitt bakåt. Detta avsnittet var ju 1h och 23 minuter långt eftersom det var säsongsfinalen ^^ Det var spännande och nu måste man fan vänta tills September för att få se DH igen, lite trist men men ^^,

Var uppe och påklädda redan vid 08.45, gick ut med vovven och Charlie en runda, sen gick vi hem till mamma och hälsade på en stund och sen hem igen. Åt frukost allihopa och nu är Charlie INTE på sitt bästa humör direkt om man säger så, troligen lite svartsjuka för att Harry är här. Men det är gott att katten och hunden kommer överrens bra :)

13 dagar kvar nu till det andra och stora ultraljudet!! ♥
19 dagar kvar tills jag, Charlie bus och mamma/momo åker till Turkiet! ♥
Så underbart skönt!

Nu skall jag visa Charlie lite lek och bus :) Sen skall vi åka ner till MM och småhandla för dagens middag :)

Mamma Madeleine

And I don't want you and I don't need you ;)

Publicerad 2011-05-16 13:50:06 i Marilyn Manson <3

And I don't want you and I don't need you
Don't bother to resist, or I'll beat cha
It's not your fault that you're always wrong
The weak ones are there to justify the strong

The beautiful people, the beautiful people
It's all relative to the size of your steeple
You can't see the forest for the trees
You can't smell your own shit on your knees

There's no time to discriminate,
Hate every motherfucker
That's in your way

Hey you, what do you see?
Something beautiful, something free?
Hey you, why you trying to be mean?
You live with apes man, it's hard to be clean

The worms will live in every host
It's hard to pick which one they eat most

The horrible people, the horrible people
It's as anatomic as the size of your steeple
Capitalism has made it this way,
Old-fashioned fascism will take it away

Hey you, what do you see?
Something beautiful, something free?
Hey you, why you trying to be mean?
You live with apes man, it's hard to be clean

There's no time to discriminate,
Hate every motherfucker
That's in your way

Hate! [x8]

The beautiful people
The beautiful people (aahh)
The beautiful people
The beautiful people (aahh)
The beautiful people
The beautiful people (aahh)
The beautiful people
The beautiful people (aahh)

Hey you, what do you see?
Something beautiful, something free?
Hey you, why you trying to be mean?
You live with apes man, it's hard to be clean

Hey you, what do you see?
Something beautiful, something free?
Hey you, why you trying to be mean?
You live with apes man, it's hard to be clean

The beautiful people, the beautiful people
The beautiful people, the beautiful people
The beautiful people, the beautiful people
The beautiful people, the beautiful people
The beautiful people



Dunkar herr Manson nu när Charlie sover, jag har varit på ett ärende i Kinna och varit ute med Charlie och Harry på en promenix, NU egentid med go musik ♥

Tjaaarå!

Tönt

Publicerad 2011-05-16 13:13:10 i Känslorna

Tycker nästan det är lite komiskt att människor man tror sig vara ens "vänner" baktalar en för skit dom inte ens vet om haha. Till vilken nytta är det kul att framstå som en skithög? Sanningen kommer alltid fram, din tönt :D

Nog om det.

Vecka 17 (v16+0)

Publicerad 2011-05-15 19:40:13 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Fredagen den 13:e

Publicerad 2011-05-13 13:08:24 i Familjens vardag

Jaja, alla vet om denna dagen och jag älskar den om man jämnför med andra som totalt avskyr den haha. Finns ju inga olycksdagar osv, allt är bara påhitt för fan :D Men vissa folk tror dock på skrönor än idag, typ.. 28957 år senare då det började de hela ^^ Nog om det.

Glömt av att säga det ju, haha. Häromveckan fick vi en ny spis, härligt! Ren och fin :)

Annars så spelade jag och älskling N64 igår, han vann, jag hatade honom i ett par minuter. Jag är världens sämsta förlorare :p Haha! Men nu älskar jag honom igen, eftersom han står med vårt diskberg ;) haha. Vi båda är sjuka vilket jag inte orkar med, fast nu är det bara att invänta tills Charlie blir sjuk med influensan, stackarn isåfall. Inget roligt alls! Hmm.. Harry vovven kommer hit imorgon någongång, får se när.. Och ikväll skall jag och pappa åka och handla det sista som behövs inför den kommande veckan osv. Gott att få det gjort ju.

Ikväll blir det annars lugnt. Wookad mat hade vi tänkt köra idag och imorgon potatis och purjolökssoppa, mums. Billig och enkel mat som är äckligt god! :) Bra med soppa nu när de är lite mer regn väder också, mys. Matiga soppor som gulasch är ju mer mättande än en köttbit, potatis och grönsaker till faktiskt så det är ju bara ännu bättre ^^ För min del som typ gärna småäter ofta.. /: Icke bra! Jaja.. Charlie sover, och älsk är nog snart klar med disken här så jag skall avsluta här och sjuka mig med honom ^^ Ha det fint alla !

Mamma Madeleine

12 maj

Publicerad 2011-05-12 14:30:16 i Familjens vardag

Kan människor med hemligt nummer lägga av att ringa till mig, får panik på det :p Med hemligt nummer kan det vara verkligen vem som helst. Jag vet att tex fkassan ringer med hemligt nummer, sjukhus och vissa andra ibland men då vet jag det oftast innan att dom skall ringa. Annars om det är hemligt nummer som ringer på kvällar, helger då svarar jag inte :p

Nåja. Denna veckan har varit rätt lugn om jag säger så. Städade och fixade en del igår härhemma så nu är det fint, tog bort många bebisleksamer, gossedjur och annat som inte Charlie använder och fixade ihop hyllan ifrån Ikea jag köpte i söndags. Blev fint! :) Jonathan är ju sjuk så han har varit hemma nu ett par dagar.. Ysch.

Nu sover Charlie iallafall sedan 30 minuter tillbaka, och jag har ett möte kl 15 idag som jag inte kommer hinna till känner jag men de gör vi nog ^^ Just det ja.. Fick en ny UL tid av min Bm i veckan, gott! Kl 17 den 30 maj, så det är 2.5 vecka kvar! MYS :) Skall vi få se vårt lill* liv igen!


Mys med älsklingen häromveckan ^^ Lite sött för Charlie har äntligen fattat när man säger "vart är Charlie?" antingen pekar hon på sig själv med tummen eller slår sig lite lätt på magen med sin hand ^^ Sötunge! :)

Skönt nu när de är sommar och barn kan vara mer ute, naket för vi hade tänkt försöka få Charlie blöjfri innan hon fyller 2 år i februari, hade varit så skönt ändå med ett blöjfritt barn och sen en nyfödd MED blöja ^^ Men tar de längre tid så gör det de helt enkelt :)

I helgen kommer Harry hit, Jonathans familjehund hit som vi skall passa en vecka då dom andra reser iväg till Turkiet för lite sol och bad.

Nu är det bara 25 dagar kvar tills jag, Charlie och mamma/momo drar iväg till Turkiet, skönt! :) Riktigt efterlängtat!

Iallafall, nu i veckan har vi gjort något i huset vi aldrig gjort förut ^^ Soppa, blev gulasch soppa, riktigt jävla gott och lite extra hetta i det med lite cayennepeppar ;) Och igår gjordes korv stroganoff som jag avskytt i hela mitt liv, men NEJ det var faktiskt gott igår :p

Hursom. Skall nog ta på mig lite mer kläder istället för att gå runt i myskläder hela dagen som igår ^^ Får se vad de blir för middag ikväll.. Ha det bra! :)

BTW, på fredag är det fredagen den 13e! :D WOHU! Haha, den dagen gillar jag :P

Mamma Madeleine

Victim Iced

Publicerad 2011-05-10 13:11:06 i Känslorna

Surge of hatred.
You drown in the darkness of my eyes.
Razor-sharp desire cutting deep.
The excitement shivers down my spine.
A trail of crimson from your eyes.
A simple murder won't satisfy my taste for death!

Från IKEA;

Publicerad 2011-05-09 10:09:02 i Familjens vardag




Bland annat detta köpte vi på Ikea, eller jag ^^ Köpte även lite nya kastruller, och andra köksredskap som behövdes. En dörrmatta ^^ Alltid bra med lampa, förvaring och nya sängkläder ju :D

Vecka 16 (v15+2)

Publicerad 2011-05-09 10:00:03 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Man känner smått då och då ibland att bebis pucklar på i magen, troligen vänder sig eller kör lite karate ;) Underbart! ♥ Tiden går så fort fast ändå långsamt ^^ Som de skall vara :p Det syns ingenting direkt på magen ännu att bebis är i magen så väntar med kort på magen tills det mer syns :)

Ny kula

Publicerad 2011-05-09 08:28:31 i Familjens vardag

Gött att vakna av mig själv och inte av att Charlie vill att man skall upp :) Speciellt efter en sådan här helg ockspå och att de är måndag. Snällt barn ^^

Hursom. Lugn fredag med pizzaleverans och en Disney film.
I lördags åkte vi bort till Vallda. Charlie fick träffat moster och kusinerna :) Lite småblyg som vanligt men de gick över fort. Sen skulle dom äta så Charlie fick sitta i mitt knä och matas :) Vid 18 tiden åkte jag och J intill Kungsbacka, vidare mot pendeln till Liseberg, hoppade av där och gick runt lite för att kolla restauranger. Fick bli Tara's. Turkiskt restaurang, helt okej mat. Dock lång väntetid på maten, ogillas! :( Traskade iväg sen mot VIP bion och fick sitta i loungen och vänta tills den började. Såg Fast Five och mja, alltså haha. Jag har ju aldrig direkt sett någon av dom fyra andra filmerna innan, men denna var okej. Besviken eftersom de inte var så många bilar med som jag trott, och de var det inte heller ^^ Efter bion åkte vi till Vallda igen och nana kudde :)
Vaknade vid 08 på söndagen, gick upp och åt frukost. Annelie och lilla Amanda hade redan tagit upp Charlie som hade vaknat ^^ Lyx ;) Sen en timme senare kom J också upp till frukosten. Tog de väldigt lugn framtills vi skulle bli hämtade av J's föräldrar. Tackade för helgen och kramades hejdå åt alla. Fick ju även två st barnstolar för Charlie, perfekt! :) Många tusenlappar man sparar in på det, snällaste syster Annelie ! Väl hos J's föräldrar satt vi på balkongen och fikade, Charlie fick sig lite i magen och sen åkte vi bort till Ikea i Kållered, vimsade runt en stund, köpte en korv i slutet och tog bilen hem igen till oss, skönt! Fick handlat bra saker som behövdes! :) Jonathan hoppade av vid MM för att handla veckans mat osv, medans vi åkte hem och lastade av allting som vi haft med oss, handlat. Sen vid 19.30 la vi Charlie i säng, jättetrött av all sol hon fått under dagen och varit igång hela dagen ^^ Från hon vaknade tills typ bilresan från Vallda till Onsala DÅ först hade hon nappen, duktig tjej. Hon är ju ingen napp tjej direkt om hon inte är väldigt ledsen eller skall sova så när hon väl skall sluta med napp om ca något år kommer det nog bli lätt, förhoppningsvis :) Skönt det.

Annars igårkväll hade jag ont i magen en stund innan jag gick och la mig, var jättetrött och mina tarmar sa ifrån med att vrida sig som jag vet inte vad! Ont hade jag :( BUH!

Skall nog ta och väcka Charlie nu iallafall så hon inte sover bort hela morgonen haha. Upp, äta frukost, ren blöja och borsta gaddarna och invänta tills mor ringer och säger att vi skall ner och förtids rösta :) Hursom va.. Det suger att inte ha busskort :( Har bara mitt tätorts kommunkort att åka på, får vänta tills slutet av Maj för att köpa ett nytt, suger verkligen! Jaja ^^

Ha en bra dag!

Mamma Madeleine

Fetto kväll

Publicerad 2011-05-06 17:49:41 i Familjens vardag

Väntar på att älskling skall komma hem och sen att mamma dyker upp här hos oss, ringa och beställa pizza, vänta på att pizzan anländer sen äta tillsammans och feta oss och SEN, sen minsann blir det att glo

Aristocats!

:D

Såg Tarzan förut, och åååååh. Helt underbart vad film var bättre förr, alltså Disney filmerna. Sjukt bra! Allt nu för tiden är ju animerat, jo det är kul och bra de med till visso men alltså, de blir för mycket. Om jag orkar efter den filmen ikväll blir det att se en annan mys film, men den kommer inte heller älskling vilja se ^^ Han är inte så mycket för tecknat alls :( Dumma :p

Ha en go kväll och helg nu allesammans ! :)

Mamma Madeleine

Fredag och helg nu :)

Publicerad 2011-05-06 10:51:25 i Familjens vardag

Strax skall vi dra oss iväg och träffa Linda och barnen, dra till någon lekplats och leka av oss, kanske äta lite lunch i samma veva är sjuuuukt hungrig! :o Så jag om någon skall iallafall äta, och Charlie som typ bara gärna äter det jag och pappa Jonathan äter :p Haha.

Efter det skall jag leta upp en ny tvätt tid, hoppas det finns en ikväll! Annars lugn kväll och imorgon åker hela familjen iväg till syster Annelie med familj i Vallda och övernattar :) Mys. Samt restaurangbesök och biobesök för Jonis och min del, supermysigt! :D

Annars kommer jag nog inte skriva så värst mycket eftersom de är helg, gött som röven, MM! :p Så ni får ha en fin helg om jag inte skriver något mer :)

Ps.
Får mina Disney filmer jag beställde iförrgår idag :D YEY! Jävla post, skynda skynda! :P Ds.


Mamma Madeleine

Gått, gått, gått. Hurtigt ;)

Publicerad 2011-05-05 14:22:37 i Familjens vardag

Varit nu och fikat med Linda och alla barnen och hurtat mig med att vara ute och gå en del nu. Både massor upp och ner ^^ Terräng vandring haha.


Fick ett sött kort på dom allihopa, även om bara Keven tittar mot mig ^^ Men ett kort med alla söta barnen :)

Skall sen vid 16 åka och till Göteborg snabbt och hämta ut biljetterna för bion på Bergakungen eftersom Jonathan inte har tid idag så får jag åka in :) Charlie stannar hos moster Jossan tills jag kommer hem igen :) Snällt !

Blev nyss bestämt att Linda och vi skall ses imorgon en stund också ^^ Blev aldrig lekplatsen idag för vi hann inte riktigt ^^ så ja :)

Mamma Madeleine

Disney filmer ♥

Publicerad 2011-05-05 09:35:37 i Familjens vardag

Disney är verkligen bland det sötaste som finns i filmväg, och dom som känner mig vet att jag älskar Disney! Så igårkväll tog jag mig äran att beställa två filmer från Ginza eftersom CdOn där jag brukar beställa ifrån inte hade dom inne i lager. Det fick bli..



Dom är helt underbara, söta och bra musik! Charlie lär uppskatta att sin morsa älskar barnfilmer när hon mer uppskattar att kolla på film som hon inte gör ännu :p :)

Idag kommer Linda och barnen hit för vi skall leka på lekplatsen en stund och fika lite :) Annars lugn dag, gött.

Ha en fin dag !

Mamma Madeleine

Bio på lördag :)

Publicerad 2011-05-04 13:55:21 i Familjens vardag

Nu har jag bokat bio biljetter till filmen på lördag vi skall se. Blev VIP biljetter, bara Jonis som gått på VIP så på lördag blir det min första gång, mys :) Och innan dess blir det restaurang besök som jag OCKSÅ bjuder på ;) Snäll flickvän, hihi :) Vi lever faktiskt på 2000 talet, och nu är det inte bara männen som bestämmer och regerar haha, så får även Vi bestämma ju och jag bestämmer att Jag vill bjuda :)



Just det ja. Fick min graviditetspingla jag beställde igår, snabb leverans, det gillas :) Den är jättefin och pinglar till svagt när jag rör mig, mys. Fast kommer inte riktigt börja använda den ännu, men om ett par veckor när jag börjar närma mig vecka 18 i gravidteten istället när bebis "hör" lite mer här utifrån :)

Nog om det.
Har varit i Kinna och fått gjort ett par saker, hejja mig :P Var med mamma som stöd för en sak, och bjöd henne på lunch och Charlie såklart ^^ Nu har jag skrivit in mig på ams iallafall så ah.. Nu väntas bara att hitta dagisplats men nu är jag helt slut och känner att om jag skulle börja ringa runt så skulle jag bli otrevlig i telefonen haha. Får ringa imorgon på förmiddagen där efter frukosten och tjöta med dom istället :) Bra idé! :p Nåja.. De var väl det för nu tror jag.. Charlie sover sedan ett par minuter, blev sent idag eftersom de blev ett längre besök än förväntat i Kinna med morsan min. Räkningen för pinglan är betald eller den blir betalad imorgon då de tar en bankdag, så slipper jag tänka på det :)

Mamma Madeleine

Mycket kul som väntar

Publicerad 2011-05-03 20:42:22 i Familjens vardag

Våran dag har varit stressig som f*n. Varit iväg och fått saker gjort i Kinna och sen handlat lite som behövdes, duktigt gjort av mig med dag 2 av huvudvärk, FYFAN! :(

Egentligen skulle jag iväg till min psykolog men hann inte för de var alldeles för knappt med tid, så fick strunta i det men men.. Charlie fick riktigt sova ut iförmiddags vilket behövdes för hennes gnälliga humör :p Annars så kom systeryster ner på en bit mat här förut, och sen åkte jag och Charlie iväg på ett till besök i Kinna, men kom försent så får ta det imorgon ^^

Nu står älskling i duschen och snart skall vi mysa en halvtimme innan han går och nanar :p YEY! Haha.

Till helgen blir det ett par timmar barnfritt då jag och älskling skall på bio (Blir den nya Fast and the Furious filmen för HoneyJ vill ^^) och innan dess ett restaurang besök, känner mig snäll och bjuder :) hihi. Charlie stannar hos syster Annelie med familj i Vallda och sen efter vårt besök i Göteborg där åker vi till Vallda och myser med min syster med familj, troligen hennes man ^^ Om han är hemma och inte bortrest som jag har för mig han är nu? :p

Annars en go helg som väntar och ett IKEA besök, måste inhandlas lite saker som behövs verkligen för alla Charlies leksaker bland annat haha. Måste få någon ordentlig ordning på allt och få det lite snyggare ^^ Samt köpa lite nya sängkläder åt oss :) Det är ju inte överallt som sänger just sånna sängkläder vi behöver, och IKEA är dom enda som faktiskt är dom snyggaste. Jysk har det men bara ett fåtal utval av det men IKEA tar priset ^^ Eftersom vi inte har två st 90 täcken som dom flesta har, vi har ju ett stort dubbeltäcke alltså 90x90 (mys!) så blir det lite knivigare med sängkläder men de löser sig..

Antingen två Expedit hyllor, i annan färg..

Eller...

denna :) Får se vilket det blir men båda skall vara lagda mot golvet så Charlie skall lätt kunna ta sina leksaker osv och så köper vi nog några sånna där boxar man kan köpa till i "hålen" i hyllan :p :) Perfekt.

Nåja, de var väl lite ifrån våran dag och våra helg planer :) Ha en fin kväll allesammans !

Mamma Madeleine

Nyss

Publicerad 2011-05-03 14:54:42 i Graviditeten med nya bebis i magen

Så beställde jag min efterlängtade graviditetspingla som kommer på fredag eller måndag :) Jättesöt! En liten pingla med ett långt svart band som kommer nå magen och pingla till då och då och när bebis i magen väl kommer höra mer "utifrån" här så kommer bebisen kunna känna igen det efter födseln, tycker det är en liten fin gest bara och det sägs vara som en "skyddsängel" lite långsökt men tycker det är sött så :)




Var jättesöt och med ett frågetecken på, för att vi inte vet könet på bebis :) Var inte så heller farligt dyr så varför inte. Jättesöt present att ge till någon vän, släkting som är gravid också, fanns många olika tecken istället för frågetecken som hjärta osv och istället för silver fanns svart med, men jag fastnade för denna :)

Så nu väntas denna på mig HIHI ♥

Hotande förtidsbörd

Publicerad 2011-05-02 17:12:28 i Graviditeten med nya bebis i magen

En sak jag hoppas slippa denna graviditeten är hotande förtidsbörd som jag hade med Charlie och blev sjukskriven från vecka 30 i graviditeten till vecka 37. Det var inte roligt någonstans, fick inte göra någonting i princip för att inte någonting skulle påverka en prematurförlossning.

Jag fick inte;
*
lyfta allt för tunga vikter, saker, föremål.
* gå förlånga sträckor, max var någon kilometer om dagen.
* inte ha sex eller annat stötande i min nedre region.



En bild från den "påbörjande" förlossningen då Charlie ville ut väldans förtidigt men fick stop på henne och istället kom hon ut ett par dagar efter beräknat förlossnings datum ^^


Lite om hotande förtidsbörd..

Hotande förtidsbörd definieras som regelbundet värkarbete med cervixpåverkan.

Det är svårt att säga vilka orsakerna är till att man råkar ut för förtidsbörd. I de allra flesta fallen går det inte att komma fram till en absolut orsak. Några av de samband med hotande förtidsbörd som man tror sig ha hittat är:

  • tidigare förtidsbörd
  • dålig viktuppgång
  • cervixinsufficiens
  • för tidig cervixmognad
  • smärtsamma uteruskontraktioner
  • genital infektion
  • flerbörd
  • uterusmissbildningar
  • myom
  • prematur vattenavgång
  • fostermissbildningar
  • bakteriuri
  • psykoekonomiska orsaker

Forskarna är inte helt eniga i hur pass man kan förhindra eller fördröja för tidig födsel. I vissa studier som gjorts har man inte kunnat påvisa att täta kontroller av livmoderhalsen eller värkhämmande medel påverkar graviditetslängden (Klein, Goldenberg 1990) medan andra studier har visat att om det finns ett program för övervakning av kvinnor med hotande förtidsbörd så kan det förlänga graviditeten (bl.a. Reid, Morris 1979; Quick, Greenlick et al 1981), en senare studie (The Collaborative Perinatal Study) kunde dock inte bekräfta detta trots att man i studien hade med kvinnor med betydligt större risk för förtidsbörd.
Några av de åtgärder man vanligtvis tar till för att försöka fördröja förlossningen är:

  • identifiera riskpatienter
  • sätta in cerclage
  • uteslut infektion
  • sjukskrivning
  • prolapsring
  • behandla urinvägsinfektioner

Sovande ungen.. tills nu

Publicerad 2011-05-02 13:42:27 i Familjens vardag

Helgen har varit lugn och go, precis vad vi behövde känner jag iallafall..

Grillade i lördags och lekte hela dagen både inomhus och utomhus här på baksidan på våran trädgård med Charlie, mys. Började se en film där på kvällen men jag somnade efter ett par minuter och då kan klockan inte varit mer än 22 ^^

Igår var de också en slappdag, dock inte ute lika mycket eftersom de var extremt blåsigt och kallt >__< Ogillas av alla tror jag. Men en stund på lekplatsen fick vi till det med familjen Kaos ^^ Och jag var nog den barnsligaste av alla på lekplatsen, dock var de bara vi tre men jag slår nog priset haha. Sådana där snurrsaken man kan stå på och snurra på som oftast står i stora sandlådor? Jag satt på en sån och snurrade jävel, och precis breve var de en rätt brand backe och gissa vem som druttade nerför den efter jag hade snurrat klart och att mina skor flög all världens väg och jag blev helt smutsig AHHAAH, tur då att vi skulle tvätta 1 timme senare ;)
Till kvällen grillade vi uppe hos mamma allesammans, riktigt mys tills de började pissregna ordentligt men det behövdes efter dessa varma dagar som varit i fullgång i veckor. Var ju bara någon timme ändå så :) Traskade hem sen och la Charlie i säng direkt vid 19.30 och jag och J satte oss och mös i soffan till en buskis :) Perfekt söndagskvälls avslutning på veckan tycker jag allt ♥

Nu när Charlie sover har jag fått tränat (JA jonathan, tänka sig att jag gjorde det :p) innan dess har vi haft en slö morgon eftersom jag haft världens huvudvärk och inga värktabletter hemma, typiskt? Mjo.. och jag som skulle intill Kinna och fixa lite saker idag men de får tas imorgon, MÅSTE, faktiskt.

Annars har jag en del fipplat med min nya mobil, älskar den! :) Sjukt bra mobil för den ändå rätt billiga pengen, under 3000 spänn och har mycket bra saker i den, har Jonathan sagt :p Haha! Många roliga appar jag har hittat också, eller två stycken som jag älskar ;) En app som gör en till fetto på bilder och en annan som gör en till mongo ;D Typiskt mig, passar bra! ^^

Nu tror jag att jag faktiskt hörde Charlie här vakna ur sin lunch sömn.. Skall ta på henne lite kläder, ge henne lunch, fixa tvätten ifrån igår och dammsuga lite till här.. Sen om jag orkar, förbereda hela middagen tills HoneyJ kommer hem ;) Ha de brao!

Mamma Madeleine

Vecka 15 (v14+0)

Publicerad 2011-05-01 15:25:52 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

♥♥♥♥♥♥♥
Åh vad jag älskar min fina dotter, min underbart bästa pojkvän och våran lill* bebis i magen

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela