Tvåbarnsmorsan Madde till tjejorna Charlie & Emilia ♥

En gift dam i sina bästa år & tillsammans med tonårskärleken ♥

Vecka 33 (v32+1)

Publicerad 2011-09-05 09:27:29 i Graviditeten med nya bebis i magen

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Nu är det max 9 veckor kvar tills föds, känns underbart! Och minst 5 veckor. Om man räknar från sitt BF datum +/- 2 veckor då :) 54 dagar kvar! ÅÅHH! :) Så jävla underbart mysigt! Jag och J satt och pratade lite igårkväll om hur det kommer mest troligt att vara första veckorna, första månaderna med bebis.. Och hur Charlie var. Hon var ju världens tystaste och lugnaste och OM man skulle få en likadan bebis till dom är sådan kommer det nog bli väldigt lätt och bekvämt men bara för det kommer det säkert bli lite fart på bebis ;) Bara för att man haft det lugnt alltså ^^


Vecka 33 ♥

Men mamma fick ju fyra barn, tjejer och ingen kolik fanns där, dock är kolik mer vanligt bland killar än tjejer men man skall aldrig säga aldrig. Bättre att förbereda sig på det värsta än tro att det kommer bli som med Charlie, väldigt lugnt. Och nu när det blir två barn blir det betydligt mer liv än att bara få ett barn ju :) Men kul och en ny utmaning här i livet blir det för oss alla!

Människor kan skryta med sina exklusiva jobb hur mycket dom verkligen vill, ingenting som direkt intresserar mig ändå. Att vara mamma, det ÄR världens bästa jobb som finns. Skaffa jobb kan vem som helst men det är inte alla som kan vara, bli mamma så att vara mamma, bli mamma är mer värt tycker jag.. Och jag älskar mitt jobb även då det finns stunder då man känner sig värdelös och inte vet vad man skall göra men i längden är det världens bästa som finns! Att få föda fram sitt barn, sitt och sin partners barn av ren kärlek! Det om någonting är de mest fantastiska som finns! Anser jag :)

Ha en bra fortsatt morgon här ^^ Charlie är lämnad på dagis så jag skall fixa lite här hemma tills hon slutar. Hejsvejs!

Blivnande tvåbarnsmamman Madde

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Para-Noir

Gift, har två barn tillsammans med min ungdomskärlek. Kattägare, musikälskare, tatueringsälskare & studerande.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela